Mam już dość starą kierownicę Logitech Formula Vibration Feedback Wheel i szukam jakiś fajnych gier wyścigowych/samochodowych na kierownice (PC).
Ściągam co myślicie o project cars? Da się na tym pośmigać?
Gry samochodowe na kierownice
rFactor. Dość stary, ale nadal bardzo grywalny symulator z ogromem contentu tworzonego przez społeczność graczy. Przy okazji polecam portal simracing.pl i udział w oficjalnych ligach. Sam jeżdżę w lidze Megane i przyznam, że emocje są ogromne! Ściganie się z realnymi przeciwnikami przy zachowaniu wszystkich zasad daje naprawdę sporo satysfakcji, spróbuj
Całkiem ciekawa ta gra. Gdzie można ją kupić/ściągnąć?
A co np. sądzicie o Live for speed?
Na allegro można dorwać za jakieś 20 zł z przesyłką. Mnie udało się nabyć za symboliczne 5 zł od osoby mieszkającej w mojej okolicy (znalazłem ofertę na olx). Kiedyś rFactor był do kupienia w Biedronce za równie niewielką kwotę, więc jest szansa, że niedaleko Ciebie też znalazłby się ktoś, kto chciałby go sprzedać.
Z oficjalnej strony można ściągnąć demo. Zachęcam do sprawdzenia.
W Live for speed nie jeździłem, ale słyszałem wiele pochlebnych opinii na jego temat. Zdaje się, że to też jeden z dobrych klasyków.
OK dzięki. A teraz ożę coś z nowszych możę ktoś coś poleci ?
Jak chcesz sobie luźno pograć to Euro Truck Simulator 2
CRASHDAY
Są normalne wyścigi, stunty a nawet rozwałka z rakietami, minigunami.
project CARS , assetto corsa, - virtualr.net (stronka o sim racingu)
Mam już dość starą kierownicę Logitech Formula Vibration Feedback Wheel i szukam jakiś fajnych gier wyścigowych/samochodowych na kierownice (PC).
Ściągam co myślicie o project cars? Da się na tym pośmigać?