Gry sci fi

Witam Was drodzy forumowicze, zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu dobrych gier science fiction. Fantasy mi się przejadło, mam go wręcz dosyć. Wydaje mi się, czy jest to przeważająca tematyka w grach?

Nie liczy się dla mnie grafika, tylko fabuła, uniwersum i postacie, które zapadają w pamięć. Nie szukam również gier w typowym post apokaliptycznym klimacie, jak Fallout. Gatunek również jest nieistotny, RPG, FPS, RTS, przygodówka, 4X, wezmę wszystko.

Na chwilę obecną seria Mass Effect jest dla mnie #1, imo istny ideał gry science fiction z postaciami, które mają w sobie "to coś" i fabułą, od której ciężko było mi się oderwać.

Grałem również w Destiny bez DLC, które moim zdaniem było bardzo meh. Gra wyglądała super i mogłoby coś z tego być, ale nie opowiedziała praktycznie żadnej historii! Postacie pojawiały się znikąd, a ja tylko zadawałem sobie pytania "Kim ty jesteś? Czemu tak? MOŻE W KOŃCU BYŚCIE MI COŚ WYJAŚNILI?!?!?!"

No Man's Sky

Gry, które mam na oku, ale nie wiem, czy są warte zagrania/kupna: Half-Life (Black Mesa to dosłownie HL1 po liftingu, tak?), Deus Ex'y, XCOM'y, Stellaris, Nier: Automata i StarCraft'y

Stellaris, Star Trek Online, Empyrion, Avorion, Star Trek the video game, Minecraft na porządnych mod-packach technologicznych.

Te gry co podałeś to mocne Sci-Fi, przy Nier: Automata wciąż będziesz czuł mocne Fantasy, mimo to polecam.

Twórców Nier: Automaty ale moim zdaniem o wiele lepszy produkt -> Metal Gear Rising Revengance.

Civilization: Beyond Earth

Chcesz w coś w towarzystwie pograć to możesz do mnie na pw napisać.

Nie wiem czy do końca w twój gust ale:

-Hyper Light Drifter, nie ma żadnych dialogów, itd , tylko i wyłącznie fabuła pokazywana obrazkami. Choć gra krótka, to na prawdę warto, dawno się tak nie bawiłem jak przy tej grze.

-Deus Ex- Chyba cała seria, bo co tu dużo mówić świetna gra pod każdym względem.

-Stellaris

-Crysis- Tą serię można lubić lub nie, ale mnie zapadła na przykład postać proroka, świetnie wykreowana zresztą.

I tak na koniec gra od której aż bije klimatem SCI-FI:

-Warframe- Podchodzi pod MMO, ale naprawdę warto, fabuła, postacie, ten klimat, i miodna rozgrywka, polecam.

Technomancer. Nie jest to lvl ME ale dla zabicia czasu

Advent Rising

Advent Rising jest świetne
Halo 1 można się bawić na PC
SW KOTOR !!!
Starcrafty to bardzo dobre space opery
Alien vs Predator stary fajnie sie gra i nadal mozna sie przestraszyc

Gemini Rue - Świetna cyberpunkowa przygodówka

Homeworld - kosmicznie dobry RTS

Dawn of War 1 i 2
Star wars X-wing, Tie fighter itd. - świetne symulatory jak podejdą mimo że stare to Wing Commandery

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za propozycje! :)

Już pobieram pierwszą część Crysis i Wing Commander (chwała Origin Access), następnie kupię Deus Ex GOTY, bo miałem Human Revolution w CDA, a potem będę się jeszcze zastanawiał nad kolejnością. Dzięki Wam będę miał gier na *wstaw dużą ilość czasu*.

Przy okazji, przeglądając produkcje Ion Storm, producenta Deus Exa, natrafiłem na grę o nazwie Anachronox, warta wpisania na listę?

Witam Was drodzy forumowicze, zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu dobrych gier science fiction. Fantasy mi się przejadło, mam go wręcz dosyć. Wydaje mi się, czy jest to przeważająca tematyka w grach?

Nie liczy się dla mnie grafika, tylko fabuła, uniwersum i postacie, które zapadają w pamięć. Nie szukam również gier w typowym post apokaliptycznym klimacie, jak Fallout. Gatunek również jest nieistotny, RPG, FPS, RTS, przygodówka, 4X, wezmę wszystko.

Na chwilę obecną seria Mass Effect jest dla mnie #1, imo istny ideał gry science fiction z postaciami, które mają w sobie "to coś" i fabułą, od której ciężko było mi się oderwać.

Grałem również w Destiny bez DLC, które moim zdaniem było bardzo meh. Gra wyglądała super i mogłoby coś z tego być, ale nie opowiedziała praktycznie żadnej historii! Postacie pojawiały się znikąd, a ja tylko zadawałem sobie pytania "Kim ty jesteś? Czemu tak? MOŻE W KOŃCU BYŚCIE MI COŚ WYJAŚNILI?!?!?!"

No Man's Sky

Gry, które mam na oku, ale nie wiem, czy są warte zagrania/kupna: Half-Life (Black Mesa to dosłownie HL1 po liftingu, tak?), Deus Ex'y, XCOM'y, Stellaris, Nier: Automata i StarCraft'y