Witam ostatnio spodobały mi się gry strategiczne typu Civilization 5. Był to mój pierwszy raz z tym gatunkiem i mi się spodobało. Jakie znacie fajne gry jeszcze strategiczne podobne do Civilization 5 ale z dobrą grafika. Średniowiecze , Fantastyka , Ale coś rozbudowanego i z dobrą grafika jak Civilization 5 chociaż tam grafika jest przyzwoita nie najlepsza.
Gry Strategiczne
Rozbudowanych gier ekonomicznych z dobrą grafiką wcale tak dużo niestety nie ma ale polecił bym ci: Anno 2070(lub starsze części), Tropico 4(gra głownie skupiona na ekonomii), The Settlers 7(niedoceniana lecz mi przypadła do gustu) no i ewentualnie Cities XL 2012(coś jak Sim City). A z tych mniej rozbudowanych ekonomicznie to serie Total War i oczywiście Twierdze.
Twierdza za stara , Total War podoba mi się ta 2 z filmików same mega komentarze moi znajomi cały czas mi o niej gadają. Tylko muszę się zorientować ile kosztuje.
Anno jakoś nie bardzo po zobaczeniu gameplaya , Tropico tak samo.
The Settlers 7 nieźle wygląda musiał bym jeszcze zobaczyć.
Cities XL odpada totalnie.
A co myślicie o Disciples znalazłem taką serię bardzo mi się spodobała po filmikach ?
Shogun 2. Praktycznie podobna mechanika tylko walka jest bardziej rozbudowana.
Disciples bliżej do Heroesów. I też zależy która i częśc, bo w peirwszej i drugiej części walka jest strasznie statyczna. W trójce została zmieniona i według mnie jest trudniejsza niż w HoMM.
Sprawdź europa universalis 4 moim zdaniem bardzo dobra gra i podobna do civilization.
Europa Universal 4 to jest to . Szukam jeszcze sprawdzę to disciples 3.
Shogun 2 brzmi jak jakaś walka japonią jak to wygląda ?
Disciples III bez problemu można pobrać wersję demo. Shogun 2 to jest gra z serii Total War którego akcja dzieje się w średniowiecznej Japonii.
Disciples III nawet nie ruszaj, nie zbliżyła się ta gra do poziomu poprzedniczki. II byłaby dużo lepszym wyborem.
Co do samych gier strategicznych - najnowsza Europa Universalis jest dobra, aczkolwiek trzeba się namęczyć, żeby ogarnąć o co w tej grze właściwie chodzi.
Ach, i taka rada, Jaquza - nigdy nie oceniaj gry po gameplay'ach (dzięki nim możesz stwierdzić jedynie, czy gra jest beznadziejna - nic więcej). Szczególnie produkcji z takiego gatunku, jakim są strategie.
Zobacz sobie: Heroes of Might and Magic III
Są nowsze ale trójeczka to Klasyk.
Dziękuje za rady no. Ogólnie jak z nowym gatunkiem ciężko mi się przyswoić do gry stawiam małe kroki ale może będzie lepiej. Interesuje mnie coś typu ekonomia walka państw. Lub fantastyka magia i potwory z tego gatunku. Dlatego patrze na gameplaye nie lubie nowej cywilizacjii jakiś kosmicznych budowli roku 2500.
Według mnie tak czy siak powinieneś spróbować Disciples III. Przecież tobie może się spodobać mimo, że ktoś inny ocenił ją źle. Tak naprawdę Najbliżej Civilisation będą gry Total War oraz Europa Universalis. Europa Universalis też jest najbardziej skomplikowana z nich wszystkich.
Europa Universal 4 to jest to . Szukam jeszcze sprawdzę to disciples 3.Shogun 2 brzmi jak jakaś walka japonią jak to wygląda ?
Shogun 2 to walka klanów dawnej Japonii. Długo nie przetrwasz bez strategicznego myślenia.
Witam ostatnio spodobały mi się gry strategiczne typu Civilization 5. Był to mój pierwszy raz z tym gatunkiem i mi się spodobało. Jakie znacie fajne gry jeszcze strategiczne podobne do Civilization 5 ale z dobrą grafika. Średniowiecze , Fantastyka , Ale coś rozbudowanego i z dobrą grafika jak Civilization 5 chociaż tam grafika jest przyzwoita nie najlepsza.