Witam chciałbym poznać waszą opinie która gra o tematyce survival jest lepsza(Tak wiem że prawie wszystkie są w fazie Alpha).
Gry Survival (Która Lepsza)
IMHO
warte uwagi na chwile obecną są:
State of Decay (jeśli single Ci odpowiada) - ja przy tej grze bawiłem się niesamowicie, poza tym ciągle coś w niej dłubią
Don't Starve (jeśli Ci style graficzny odpowiada) - klimat jest, updaty są, wiele się dzieje
Nethery, WarZ, DayZ czy inne Rusty (zaznaczam, osobiście grałem tylko w WarZ i DayZ SA, Nether oglądałem u kolegi, Rust na steamie) są obecnie w takim stanie że nie wiadomo co z nimi będzie dalej - są mocno zabugowane (brak wstydu dla twórców za wypuszczenie ich "do ludzi" w stanie larwalnym) i kto wie, albo pójdą w stronę co twórcy WarZ (czyli lecimy w chuchuchu dalej) albo coś poprawią
Moje typy to bezpieczne typy
Nie wstyd dla twórców, tylko dla ludzi którzy to kupują. Osobiście grałem tylko w Rust, i pomimo bardzo wczesnej wersji, bugów, niedopracowań i ogólnej płycizny - gra jest świetna.
Gdzie Wurm Online i Haven & Hearth
Proszę.
DayZ nie ma się czego wstydzić ludzie chcieli gry to ja dostali.W dodatku są 2 typy serwerów.Eksperymentalny i "stabilny.
Rust to obecnie najlepszy dostępny survival MMO, nie ma tutaj o czym dyskutować.
Więc oddałem głos na Haven & Hearth. Gra ma zabójczo fajną grafikę i z grupą znajomych mozna fajnie posmigać. Ja miałem bardzo krótki epizod, nawet nie opanowałem w pełni podstaw, ale ta gra ma to coś i gdyby udało się zebrać stałą grupę ludzi, która szybko się nie rozpadnie to mozna dużo porobić.
DayZ - na sam widok gry ciarki mnie przechodzą. Jak by mi to na kompie odpaliło i chodziło "w miarę" stabilnie to już bym to miał, bo jak na razie to tylko słyszę czy by mi to poszło, czy nie. Jeśli jesteś pewny, że będzie to działać to kupuj śmiało bo nawet solo będziesz miał świetną zabawę.
Do Haven & Hearth'a musisz mieć ekipę i nie można temu zaprzeczyć. Dodatkowo jeśli szybko nie ogarniecie gry i ruski was znajdą to macie po wiosce. Oczywiście nie ukrywam, że przy tej grze jest masa zabawy np. kiedyś jak grałem to każdy w wiosce pełnił oddzielną rolę. - Ja byłem farmerem, kumpel chodził i zbierał (przepraszam nie pamiętam nazwy) "kwiatki" , które dawały doświadczenie, a zarazem szkolił się w walce, inny łowił ryby, a jeszcze inny szkolił wszystko po trochu.
W Don't Starve grałem w okresie "nudy", gra typu "odpalasz na godzinkę, jutro tam z pół, a pojutrze odpalę znowu na 1h" - chociaż nie zmienia to faktu że może wciągnąć, dyby była na multi to byłby to chyba fenomen wśród tego typu grach :> Wyobrażacie sobie? Taki Don't Starve na otwartej przestrzeni jak Haven, toż to by CUD był.
Ankieta jakościowo i pod względem popularności rozstrzyga się między Rustem i DayZ. Jako niemalże fanboy dayza swego czasu, wyczekujący przez rok na objawienie w postaci standalone'a, mogę w tym momencie z czystym sumieniem powiedzieć, że Rust.
Właśnie zastanawiam się nad Rust,Nether albo 7 days to die i nie wiem którą wybrać(DayZ Sa jak i moda posiadam mam nawet Infestation kupione za jakieś 2 euro na przecenie ale gra mi nie podeszła)
Ja polecam Nether, jak nie możesz się zdecydować to jest możliwość pogrania za darmo 72 godziny.
Tutaj więcej info:
Dziwnie jest trochę porównywać Don't Starve i np. DayZ. Osobiście uwielbiam Don't Starve za przyjemny interfejs, całkiem przyjazną rozgrywkę. Zaś DayZ cenię za to, że można spotkać ciekawych ludzi, przemierzać z nimi miasta, i walczyć o przeżycie. Ten strach kiedy na obleganym serwerze wchodzi się do Elektro, modląc się, aby nie zestrzelił nas snajper ^^
Witam chciałbym poznać waszą opinie która gra o tematyce survival jest lepsza(Tak wiem że prawie wszystkie są w fazie Alpha).