Gry typu The Rune, Enclave

Witam, poszukuję gier typu The Rune, Enclave czy Grouch. Chodzi mi o wszelkiej maści gry TPP, w której nacisk kładzie się na machanie mieczem/toporem/łukiem. Chodzi mi o bardziej klasyczne tytuły, więc Amalury, Assasiny i Prince of Persia odpadają. Sama klasyka. Z góry dzięki. : )

Blades of time, dostępne na steam.

Aha, zapomniałem dopisać. Bez urazy, ale wszelkiej maści azjatycki crap odpada. Mimo wszystko dzięki za propozycję. : )

Nie wiem czy Ci się spodoba ale może Legacy of Kain: Blood Omen 2 :)?

Nie chodzi mi o gry tego typu. Zresztą grałem w tą serię lata temu i niespecjalnie mi ona podchodzi (nie do tego stopnia, żeby powtarzać). Podałem specjalnie przykłady The Rune, Enclave i Groucha, żeby zobrazować, jak ta gra ma wyglądać. Pamiętam, że grałem kiedyś jeszcze w jedną starą (aczkolwiek 3D) grę, która wyglądała prawie jak The Rune, tylko nie potrafię sobie tytułu przypomnieć. Ewentualnie może to być coś jak Arx Fatalis (to już RPG).

Die by the Sword

Knights of the Temple: Infernal Crusade

Severance: Blade of Darkness (Jak dla mnie jedna z najbardziej nie docenianych gier)

EDIT: Zapominałem jeszcze

Heavy Metal F.A.A.K.2

Drakan: Order of the Flame

Czyzby chodziło ci o Severance:Blade of Darness? - jedna z lepszych gier w tym gatunku

Także Dark Mesiah of Might and magic

hmm - Die by the sword < taki przodek Dark Souls (który też jest na PC)

Z cRPG - Risen, część 1 miała naprawde fajny system walki (niestety w drugiej już go nie ma- jest spam muszkietem ^^)

Z nowszych tytułów (tak wiem że miało nie być)

Hunted: Demon Forge

i ewentualnie Forge ; gra czysto muliplayerowa, ale w tym wlaśnie stylu, jeśli Enclave ma jakiegoś spadkobierce - to własnie tą grę :D

Forge można tanio kupic w nowym Indie Bundlu (+ kilka innych gier)

http://www.indieroyale.com/

Dzięki. Dwa posty wyżej trafiły i tak, chodziło mi o Severance! A w Risena grałem, ale raczej zaliczam tą grę do cRPG, podobnież serię Gothic, o które to gry mi nie chodziło. Dark Messiah też mam i grałem. %) Chodziło mi o nawalankę TPP a nie FPP. : ) Generalnie tyle, ale jeśli ktoś ma jakieś propozycje niszowych gier, o których mało słychać (jak Arx Fatalis, o którym prawie nigdzie nic nie ma i zapewne mało kto tutaj o nim słyszał), to też chętnie poszpilam po sesji. Żeby była jasność: nie chodzi mi o stricte RPG, ale jakieś elementy też mogą być. Tylko proszę bez Baldurów, Icewindów, Tormentów, bo w te gry grałem, gram i grać będę. %)

Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast - co prawda gra zaczyna się jako FPS, ale po zdobyciu miecza świetlnego kamera wędruje za plecy bohatera, a blastery wszelkiej maści lądują na śmietniku historii ;)

Poza tym może Hexen/Heretic? FPS-y fantasy. Różdzki, miecze, topory na silniku Doom.

jeszcze bylo cos takiego :)

http://www.gry-onlin...016.asp?ID=2279

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=9927

A więc tak:

Ad) JK2 - grałem i gram, jestem ciągle w najlepszym kiedyś (i jedynym dziś istniejącym) polskim klanie, także mi tej gry przedstawiać nie trzeba.

Ad) Conan i The Cursed Crusade - te gry zupełnie nie odpowiadają stylowi rozgrywki, o jaki mi chodziło. Jeśli macie wątpliwości, to polecam odpalić gameplay gier z tytułu tematu. : )

Mimo wszystko dzięki za dobre chęci, i wpisywać się dalej. : )

Witam, poszukuję gier typu The Rune, Enclave czy Grouch. Chodzi mi o wszelkiej maści gry TPP, w której nacisk kładzie się na machanie mieczem/toporem/łukiem. Chodzi mi o bardziej klasyczne tytuły, więc Amalury, Assasiny i Prince of Persia odpadają. Sama klasyka. Z góry dzięki. : )