Gry z ciekawym systemem walki

Jak w temacie , szukam gry z ciekawym systemem walki . Jestem wielkim fanem RPG , ale ta gra nią być nie musi , chodzi mi o wciągający system walki , stawiał bym tu bardziej na zręcznościówki , gdzie combosy wykonujemy kombinacją klawiszy . Grałem ostatnio w wiedźmina 2 (po raz drugi) i właśnie o coś takiego mi chodzi , o akcje zmieszaną z typową dla rpg fabułą . Co polecacie? Kilka słów czemu akurat to też by się przydało :P

Żeby nie było powtórzeń napisze że grałem w :

Wiedźmin 1/2

Seria Gothic

Seria TES

Fable

Wiele klasycznych RPG takich jak baldurs gate, drakensang , czy dragon age , ale nie takich gier szukam ..

Skoro zrecznosciowka to może DMC Devil May Cry?

Będziesz mógł klepac nieziemskie combosy korzystając z diabelski (ale i anielskich) mocy.

Wspaniały system walki ma gra Dark Souls, polecam gdyż gra jest kapitalna.

Jeśli szukasz głównie dobrego systemu walki to celowałbym właśnie w slashery takie jak seria DMC (cała, nie tylko reboot), Darksiders. Od siebie polecę coś troszkę innego - Zeno Clash. Dynamiczna bijatyka z widokiem z pierwszej osoby i do tego ten pokręcony świat wyjęty ze snów. Niestety całość jest dosyć krótka, ale polecam sprawdzić.

Jak lubisz Gothica, to seria Risen pewno też Ci się spodoba. W dwójce podobała mi się możliwość walki wręcz za pomocą muszkietu, a później bagnetu na muszkiecie. W trójce podobała mi się magia, jako broń podstawowa. Fabuła przyzwoita, postacie ciekawe. Gothic to nie jest, ale z braku laku jest dobrym zastępstwem, a że dobrych RPGów już nie robią, to trzeba się cieszyć wszystkim co nam rzucą ;)

Nowy Tomb Raider też jest całkiem fajny, choć żadnych wielkich innowacji tam nie ma. Sprawdź jeśli nie grałeś.

Seria Mass Effect, też jest świetna. System walki w jedynce jest troszkę inny niż w dwójce i trójce. Fabuła na najwyższym poziomie, polski dubbing też.

O ile grafika nie jest dla Ciebie najważniejsza, to ze starszych polecam:

Bard's Tale - przede wszystkim ze względu na polską wersję z fajnymi piosenkami i mistrzem Piotrem Fronczewskim jako narrator.

Summoner - fajny system walki, przynajmniej jak na tamte czasy, nie wiem czy teraz też będzie tak samo fajny. Może jeśli ktoś nie grał...

Legacy of Kain - po prostu dobra gra z gatunku gier zręcznościowych i akcji.

I jeszcze pewno z 50 innych, ale w tej chwili nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

A ja bym polecił z gier MMORPG Blade & Soul. Świetny system walki i piękna grafika. :)

Nie będę tu mówił o assassin's creed bo widzę awatar z tej gry :). Oczekujesz dynamicznej walki. W sumie zostaje tylko seria batman(osobiście system walki, bloków, unikow mi bardzo się podobał. Ogólnie jak grałeś w assassin's creed odnajdziesz się w tym bez problemu :) . Natomiast jak chcesz zostac w uniwersum mrocznego fantasy ala wiedźmin polecam szczególnie middle-earth Shadow of mordor. Mega satysfakcjonująca gra. A jak coś z widoku 1 osoby to dishonord :)

Dzięki wielkie za ciekawe propozycje , zaczne od DMC4 , ale wiele z tych tytułów które wymieniliście też sprawdzę w najbliższym czasie : D Serdeczne dzięki

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy

Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

Mount & Blade Warband ma bardzo fajny system walki :)

Jak w temacie , szukam gry z ciekawym systemem walki . Jestem wielkim fanem RPG , ale ta gra nią być nie musi , chodzi mi o wciągający system walki , stawiał bym tu bardziej na zręcznościówki , gdzie combosy wykonujemy kombinacją klawiszy . Grałem ostatnio w wiedźmina 2 (po raz drugi) i właśnie o coś takiego mi chodzi , o akcje zmieszaną z typową dla rpg fabułą . Co polecacie? Kilka słów czemu akurat to też by się przydało :P

Żeby nie było powtórzeń napisze że grałem w :

Wiedźmin 1/2

Seria Gothic

Seria TES

Fable

Wiele klasycznych RPG takich jak baldurs gate, drakensang , czy dragon age , ale nie takich gier szukam ..