Gry z dużą ilością dialogów

Siema ludziska, jest sprawa. Ostatnio wzięło mnie na gry z na prawdę sporą ilością dialogów, które czynią z niej niemalże film. Wzięło mi się z Gry o Tron RPG, gdzie faktycznie gadania jest chyba tyle samo co biegania. Już zadałem to pytanie ludowi na fejsbuku i parę propozycji padło, mianowicie TDW, TWAU i hasło "najlepiej erpegi" co nie jest dla mnie tajemnicą :) Znacie coś jeszcze? Aha i najważniejsze, dialogi mają być po angielsku, ale to chyba nie stanowi większego problemu.

Z góry dzięki za zaangażowanie :)

W Planescape Torment masz ok. 800k słów.

Jeśli nie masz nic przeciwko starym grom, będziesz zadowolony. Jedyna gra po której czułem się "mądry", bo tam są mądre dialogi, nie to co w tych nowych grach ala'Mass Effect.

No i wszystkie stare gry typu: Neverwinter Nights, Baldur's Gate, Icewind Dale.

@EDIT:

Jeśli wolisz słuchać, a nie czytać, to niestety te gry odpadają. Tam się głównie czyta, dialogów z audio jest jak na lekarstwo. Stare gry nie miały za dużo czytanych tekstów.

Ja mogę polecić serię Mass Effect i KotORy.

Nie wiem tylko czy chodzi o dialogi teksowe czy audio.

Najwieksza baze dialogow ma chyba cale TES.

Mass Effect tylko czesc pierwsza to RPG, reszta to klon RPG z elementami FPS/TPS.

Dragon Age 1 tez pasuje chyba.

Jak sie dobrze poszuka to idzie dostac gre w wersji angielskiej.

Chodzi o dialogi audio - chcę słuchać, nie czytać.

Wiedźmin 1 i 2 :D

Gothic 1 i 2

Obliviony, Skyrimi, Daggerfallery

większość porządnych rpg'ów

btw. nie wiadamo czy chcesz multi czy nier

Tak jak już kolega wcześniej polecił - IceWind Dale, Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Dungeon Siege.

Gothic 1 i 2 Obliviony, Skyrimi, Daggerfallerywiększość porządnych rpg'ów btw. nie wiadamo czy chcesz multi czy nier

Multi nie słyną raczej z dużej ilości dialogów, więc uznałem to za oczywiste, że ma być to single.

Seria Fallout, Wiedźmin 1 i 2, Dragon Age

Też polecam Planescape: Torment.

To taka interaktywna książka, całą grę można przejść bez ani jednej walki (nie licząc atakujących nas bandytów) Do tego genialna fabuła.

Siema ludziska, jest sprawa. Ostatnio wzięło mnie na gry z na prawdę sporą ilością dialogów, które czynią z niej niemalże film. Wzięło mi się z Gry o Tron RPG, gdzie faktycznie gadania jest chyba tyle samo co biegania. Już zadałem to pytanie ludowi na fejsbuku i parę propozycji padło, mianowicie TDW, TWAU i hasło "najlepiej erpegi" co nie jest dla mnie tajemnicą :) Znacie coś jeszcze? Aha i najważniejsze, dialogi mają być po angielsku, ale to chyba nie stanowi większego problemu.

Z góry dzięki za zaangażowanie :)