Pisałem już o SC2 gdyż chce sobie ją kupić. Ale interesują mnie podobne gry tzn. z mocno rozwiniętą kulturą czy jak to tam można nazwać
Chodzi o turnieje, streamy, esl, allplay czy inne ligi. Gra musi być "trudna" w tym znaczeniu że trzeba pograć +/- co najmniej rok żeby ogarnąć wszystkie podstawy i w ogóle. Granica wieku w grze min. 16+
Gry z "przyszłością"
Gier Esl-owych, tak to nazwijmy to za wiele nie ma a już tym bardziej gdzie musisz poświęcić rok na podstawy.
Może CS:GO ale to też za trudne nie jest. Do Dota2 trzeba troche ogarnięcia i poświęcenia czasu aby zapoznać się z grą i schematyka.
No ale ogólnie chodzi mi żeby coś się działo
W Dote grałem dosyć długo
World of tanks? Pasuje praktycznie wszystko
+streamy
+ESL
+Clan wars (bitwy klanowe)
+inne zawody
+polska wersja jezykowa
+jest trudna - tylko sie wydaje, ze to takie proste Musisz znac slabe punkty czolgow, wiedziec jak sie ustawic, znac podstawy "side scrapingu" itd. Bez tego bedziesz tak zwanym burakiem
Randomowy tryb gry niestety nie jest najlepszy... czasem trafia sie takie cepy, ze szkoda gadac. Na szczescie mozna wylaczyc czat i miec ich w tyleczku Mozesz grac w plutonie tj. 3 graczy, ktorych losuje na randomowe gry (zawsze sa w jednym teamie). Wystarczy ci klan w ktorym granica wieku to 16 i juz o mlodszych graczach nie uslyszysz ;p Oczywiscie musze dodac, ze im dalej grasz tym mniej wlosow Ci zostaje ^^ hehe Gra czasem, ze tak powiem irytuje ;p
Na brak emocji nie bedziesz narzekal Jesli sie zdecydujesz napisz do mnie. Mam kod zaproszeniowy - 1000 golda + 7 dni konta premium (+50% kasy i expa za bitwy) i moglbym ci go oddac, powinien jeszcze dzialac
EVE Online, jedyna gra jaka mi przychodzi na myśl.
Co do WoT'a to mam go zainstalowanego i mam też ten kod o którym Ty wspomniałeś ale no nie mogę się zebrać ostatnio coś tam czytam sobie o mechanice żeby to trochę zrozumieć a dokładnie to o załodze
Zaloga sie nie przejmuj pierwsze 2-3 perki to i tak kazdy bierze te same (no tylko, ze w innej kolejnosci). Tez tak czytalem jak ty i powiem Ci od razu: nie czytaj niczego! I tak w praktyce to ci nic nie pomoze ;> Co z tego ze przeczytasz cos w stylu "Jesli grasz tym i tym ustaw sie pod katem 60 stopni do przeciwnika tak aby pocisk mial wieksze szanse na rykoszet"... i tak nic z tego nie zrozumiesz:D przynajmnije ja nie kumalem ;> Jezeli juz chcesz sie brac za "nauke" to polecam tylko i wylacznie youtube. O wiele wiecej zalapiesz ogladajac lepszych graczy w akcji Z takich najlepszych kanalow do "nauki" to ci polece:
http://www.youtube.com/user/hallack05 - kanal typowo dla nowych graczy Ma tez filmiki z serii: "szkola czolgisty" (o zalodze cos znajdziesz), polecam zajrzec:)
http://www.youtube.com/channel/UC7q7TRM64BydJnWfuDii43A - tutaj nie musze za duzo mowic ^^ Bardzo duzo bitew + porady w trakcie walk. (uzytkownik na urlopie)
http://www.youtube.com/user/fajaBB - tutaj glownie dobra zabawa + pare ciekawostek.
To sa kanaly na ktore ja zagladam od czasu do czasu:) Sa one na tyle znane ze juz moze o nich slyszales, ale co mi tam ;p
Ahh zapomnialbym, tego 1000 golda co masz wydaj na dodatkowe miejsce w garazu, bo te 7 co mamy (czy ile ich tam jest) to za malo na dluzsza mete. Poczekaj az beda one 50% tansze i odrazu 6 zgarniesz + jeszcze pare eventow teraz jest na golda (polecam kanal YT: hallack05)
Chodzi o turnieje, streamy, esl, allplay czy inne ligi. Gra musi być "trudna" w tym znaczeniu że trzeba pograć +/- co najmniej rok żeby ogarnąć wszystkie podstawy i w ogóle. Granica wieku w grze min. 16+