Witam nie spotkałem się z takim tematem dlatego pozwoliłem sobie go założyć. Ostatnio mam trochę wolnej gotówki i mam możliwość zakupienia GTA 5 natomiast zastanawiam się czy warto. Chodzi mi tu tylko i wyłącznie o tryb online. Proszę wyraźcie swoje opinie, przedstawcie plusy i minusy, przybliżcie mi sytuacje (cheaty populacja itd) i opiszcie ogólnie co można w online robić. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
GTA 5 - Czy warto
cheat na cheacie cheatem pogania... R* banuje za to kogo popadnie tylko oczywiście nie cheata. Mnóstwo ludzi dostaje losowo bany. Jak chcesz wejść w GTA O od zera to czeka Cię na początek duuuży grind kasy. (no chyba że kupisz w IS kasę )Niestety, żeby zarabiać miliony trzeba najpierw wydać kilka na kupno budynków i różnych aktywności. One zawierają też najfajniejsze misje. Napady to moim zdaniem porażka bez zgranej ekipy. Z randomami to 70-80% porażki i idzie się wnerwić. Ludzie wychodzą z gry po 2 min, giną co 1 min. Wystarczy, że ktoś padnie i misja przegrana a postacie są dosyć kruche. Same napady często się bagują, jakiś skrypt nie zadziała i trzeba powtarzać misję od nowa. Misje z klubów motocyklowych trzeba farmić co kilkadziesiąt minut, żeby budynki przynosiły dochody. Bez ekipy to strata czasu bo możesz tylko przewieźć tylko jedną paczkę zapasów. Misje z kradzieżą aut chyba najlepsze, jednak ile można jeździć z punktu A do B i z B do A z tą różnicą, że teraz ktoś cie goni i niszczy Ci auto. Misje adwersarza i rożne takie to ganianie po niebie na torach bądź jakieś strzelanie na poj****** mapach.
Wszystko to podane na przyjemnym systemie GTA i można czerpać z tego frajdę, jeśli robisz to w małych dawkach po robocie. Jeśli planujesz grę po 4/h dziennie samotnie to się srogo zawiedziesz (po pewnym czasie).
Edit: Co do populacji to ludzi od ch***, jednak zawsze jak chcesz zagrać w jakiś konkretny tryb to dziwnym trafem ładuje cię z tylko 2/3 ludźmi. Musisz więc podążać za masą w to co oni grają lub grać z kimś znajomym.
To jest tak za misje te topowe dostajesz kolo 20k. A najlepsza fryzura u fryzjera kosztuje prawie 30k :). Za napady sie dostaje spoko pieniadze. Tyle ze musisz je miec z kim robić(i to ogarnietymi ludzmi). GTA Online jest gra B2P tylko z pozoru. Bo jezeli nie grindujesz jak szalony ciezko ci bedzie z kasa. Trzeba tez dodac ze dobrze platne misje zaczynają się od jakiegos poziomu. Dodatkowo by zrobic wlasny napad musisz osiągnąć odpowiedni poziom i kupic odpowiednia chate(minimum chyba 250k). Do wiekszosci misji przydaja sie tez ulatwiacze ktore tez kosztuja. Dajmy na to taki samochod opancerzony grubo ponad 200k jest to po prostu gra zrobiona pod IS a R* skutecznie nerfi każdą misje. Niby sa ciagle jakies tryby z x2 kasą.. Tyle że problem czesto jest z lagami. No bo jak masz grać TDM gdy lag lagiem napędza :).
No ale to wszystko ubrane w naprawdę miodna i gajna rozgrywkę :). Z tej gry naprawdę można czerpać ostry fun... Gdyby nie chamskie nastawienie na IS.
Jasne, że tak.
GTA to nie gra na chwilkę, nawet jak sie znudzi to zawsze jest po co wrócić.
Grind kasy- racja może na początku przerazić, chociaż ja sobie tak własnie wyobrażałem stać się Zwycięzcą i Milionerem hah
Teraz to już trochę za pozno na granie w GTA, od premiery minęło już bardzo dużo czasu, fajnie grało się w czasie premiery, teraz moim zdaniem nie warto
Dobra zdecydowałem się na to GTA ale mam problem z downloadem od rockstar social bo to jakaś chora platforma i pomimo neta 50 mb/s ściąga się z prędkością 1 mb. Do tego przy 65 gb pobranych wyskoczył błąd i zaczyna się ściągać od nowa. Jakieś porady?
Ta... Sciagaj rano w tygodniu kiedy serwery R* sa wydolne. Szczegolnie nie polecam sciagania aktualizacji w weekendy wieczorami.
Mówiłem... GTA to straszna lagownia. Najgorsze jest to jak wrzuci cie do lobby gdzie sa sami Azjaci... Powodzenia można pograć dla samego singla. Multi obecnie by do czegoś dojść to paranoja :). Ci co kupowali GTA na początku mieli spoko bo na start kasę i misje nie byly tak znerfione jak obecnie
Witam nie spotkałem się z takim tematem dlatego pozwoliłem sobie go założyć. Ostatnio mam trochę wolnej gotówki i mam możliwość zakupienia GTA 5 natomiast zastanawiam się czy warto. Chodzi mi tu tylko i wyłącznie o tryb online. Proszę wyraźcie swoje opinie, przedstawcie plusy i minusy, przybliżcie mi sytuacje (cheaty populacja itd) i opiszcie ogólnie co można w online robić. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam