GTA 5 - Czy warto

Witam nie spotkałem się z takim tematem dlatego pozwoliłem sobie go założyć. Ostatnio mam trochę wolnej gotówki i mam możliwość zakupienia GTA 5 natomiast zastanawiam się czy warto. Chodzi mi tu tylko i wyłącznie o tryb online. Proszę wyraźcie swoje opinie, przedstawcie plusy i minusy, przybliżcie mi sytuacje (cheaty populacja itd) i opiszcie ogólnie co można w online robić. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

cheat na cheacie cheatem pogania... R* banuje za to kogo popadnie tylko oczywiście nie cheata. Mnóstwo ludzi dostaje losowo bany. Jak chcesz wejść w GTA O od zera to czeka Cię na początek duuuży grind kasy. (no chyba że kupisz w IS kasę :) )Niestety, żeby zarabiać miliony trzeba najpierw wydać kilka na kupno budynków i różnych aktywności. One zawierają też najfajniejsze misje. Napady to moim zdaniem porażka bez zgranej ekipy. Z randomami to 70-80% porażki i idzie się wnerwić. Ludzie wychodzą z gry po 2 min, giną co 1 min. Wystarczy, że ktoś padnie i misja przegrana a postacie są dosyć kruche. Same napady często się bagują, jakiś skrypt nie zadziała i trzeba powtarzać misję od nowa. Misje z klubów motocyklowych trzeba farmić co kilkadziesiąt minut, żeby budynki przynosiły dochody. Bez ekipy to strata czasu bo możesz tylko przewieźć tylko jedną paczkę zapasów. Misje z kradzieżą aut chyba najlepsze, jednak ile można jeździć z punktu A do B i z B do A z tą różnicą, że teraz ktoś cie goni i niszczy Ci auto. Misje adwersarza i rożne takie to ganianie po niebie na torach bądź jakieś strzelanie na poj****** mapach.

Wszystko to podane na przyjemnym systemie GTA i można czerpać z tego frajdę, jeśli robisz to w małych dawkach po robocie. Jeśli planujesz grę po 4/h dziennie samotnie to się srogo zawiedziesz (po pewnym czasie).

Edit: Co do populacji to ludzi od ch***, jednak zawsze jak chcesz zagrać w jakiś konkretny tryb to dziwnym trafem ładuje cię z tylko 2/3 ludźmi. Musisz więc podążać za masą w to co oni grają lub grać z kimś znajomym.

To jest tak za misje te topowe dostajesz kolo 20k. A najlepsza fryzura u fryzjera kosztuje prawie 30k :). Za napady sie dostaje spoko pieniadze. Tyle ze musisz je miec z kim robić(i to ogarnietymi ludzmi). GTA Online jest gra B2P tylko z pozoru. Bo jezeli nie grindujesz jak szalony ciezko ci bedzie z kasa. Trzeba tez dodac ze dobrze platne misje zaczynają się od jakiegos poziomu. Dodatkowo by zrobic wlasny napad musisz osiągnąć odpowiedni poziom i kupic odpowiednia chate(minimum chyba 250k). Do wiekszosci misji przydaja sie tez ulatwiacze ktore tez kosztuja. Dajmy na to taki samochod opancerzony grubo ponad 200k :) jest to po prostu gra zrobiona pod IS a R* skutecznie nerfi każdą misje. Niby sa ciagle jakies tryby z x2 kasą.. Tyle że problem czesto jest z lagami. No bo jak masz grać TDM gdy lag lagiem napędza :).

No ale to wszystko ubrane w naprawdę miodna i gajna rozgrywkę :). Z tej gry naprawdę można czerpać ostry fun... Gdyby nie chamskie nastawienie na IS.

Jasne, że tak. :)

GTA to nie gra na chwilkę, nawet jak sie znudzi to zawsze jest po co wrócić. :)

Grind kasy- racja może na początku przerazić, chociaż ja sobie tak własnie wyobrażałem stać się Zwycięzcą i Milionerem hah

Teraz to już trochę za pozno na granie w GTA, od premiery minęło już bardzo dużo czasu, fajnie grało się w czasie premiery, teraz moim zdaniem nie warto

Dobra zdecydowałem się na to GTA ale mam problem z downloadem od rockstar social bo to jakaś chora platforma i pomimo neta 50 mb/s ściąga się z prędkością 1 mb. Do tego przy 65 gb pobranych wyskoczył błąd i zaczyna się ściągać od nowa. Jakieś porady?

Ta... Sciagaj rano w tygodniu kiedy serwery R* sa wydolne. Szczegolnie nie polecam sciagania aktualizacji w weekendy wieczorami.

Mówiłem... GTA to straszna lagownia. Najgorsze jest to jak wrzuci cie do lobby gdzie sa sami Azjaci... Powodzenia :) można pograć dla samego singla. Multi obecnie by do czegoś dojść to paranoja :). Ci co kupowali GTA na początku mieli spoko bo na start kasę i misje nie byly tak znerfione jak obecnie :)

Witam nie spotkałem się z takim tematem dlatego pozwoliłem sobie go założyć. Ostatnio mam trochę wolnej gotówki i mam możliwość zakupienia GTA 5 natomiast zastanawiam się czy warto. Chodzi mi tu tylko i wyłącznie o tryb online. Proszę wyraźcie swoje opinie, przedstawcie plusy i minusy, przybliżcie mi sytuacje (cheaty populacja itd) i opiszcie ogólnie co można w online robić. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam