GrucA, nic nie wiedziałem to zadawałem pytania. A skoro tak Cie moje wypowiedzi denerwują to nie zwracaj na nie uwagi i nie komentuj ich
GTA v - 3 dni przed premierą
Na pc poczekamy troszkę na pewno z 5-6 miesięcy
Ta, tak jak z GTA IV
Zapomnieliście chyba o optymalizacji
Gta V minimalne pewnie będzie mieć coś między intel core 2 duo a najsłabsza i3.
grafa minimalna pewnie jakoś geforce 3xx. z 512 mb
ram na pewno 4 gb. minimum
Przewidujecie jakie to wymagania będą na PC, a tu Rockstar wszystkich zaskoczy i na PC gta V nie będzie.
@Domakos także myślę że karta 512mb, core 2 duo 2.5GHz. Większość gier wydanych w tym roku muszą mieć taką minimum specyfikację :]
Platforma:PC
Procesor:brak danych
Karta Graficzna:brak danych
Pamięć RAM:brak danych
System:brak danych
Wymagania sprzętowe gry nie zostały jeszcze uzupełnione, lub są nieznane!
Nie strzelajcie bo i tak nie traficie w prawdziwe wymagania.
Jason, chyba polatać w chmurkach można- tak?
Zresztą, i tak kupię GTA V na PC jak stanieje do 150zł. Bo za 200 się nie opłaca ;D
@UP
Osobiście radzę Ci zbierać kasę i najpierw kupić lepszą kartę graficzną i procka, bo na wersję PC poczekasz i tak do 8 miesięcy. No chyba że kręcą Cie kwadratowe palmy lub klatkowanie...
@Komputronik
Przecież premierowa cena gier na PC to 150 PLN. Tylko na konsole gry w czasie premiery kosztują 200+ PLN.
Wersja na PC raczej będzie, o to sie nie martwmy. Poczekamy, to jest pewne, ale R* raczej nas (PCtowców) nie zostawi :/, nie po to dostali tyle petycji i listów. Osobiście posiadam i Xboxa360 ale nie uśmiecha mi się grać w GTA "przy rodzicach" xD.
Mnie martwi optymalizacja Gta V, bo IV po wydaniu chodziła słabo dopiero po patchach coś tam się naprawiło. Mam nadzieje, że optymalizacja będzie jak w Max Paynie 3 tam wszystko świetnie chodziło, lecz wiadomo nie było otwartego świata który to potrafi zmiażdżyć komputer.
A ja myślałem iż za dwa dni też premiera na pc o.O. Nie rozumiem twórców gier, wydają grę po roku na inną platformę. Tak sami z diablo 3 najpierw na pc potem na konsolę. Czy nie można od razu jednym machem wydać na blaszaka.
A ja myślałem iż za dwa dni też premiera na pc o.O. Nie rozumiem twórców gier, wydają grę po roku na inną platformę. Tak sami z diablo 3 najpierw na pc potem na konsolę. Czy nie można od razu jednym machem wydać na blaszaka.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę! Wszystko tylko dla kasy.
edit.
Na konsolach mają pewność, że będzie mniejsze piractwo, bo niestety na PC szerzy się w zawrotnym tępię. Moim zdaniem takie wybitne produkcje trzeba kupować.
To zabieg marketingowy.. nic nie mówią o PC, bo wiedzą że dla Skidrowa i Razora GTA V to priorytet i pirat będzie zanim połowa dostanie wersje pudełkową ze sklepu (zamawiając pre ordery) . Zbiorą kase na konsolach, a po kilku dniach, tygodniach, miesiącach wypuszczą gotową, sprawdzoną wersje na PC. Nie sądze żeby hit roku ominął PCty, bo to strzał w kolano. Po prostu gra jest droga i chcą sobie zwrócić za trud i wydane pieniądze, nie wińmy ich za to, bo od tego oni są. Oni nam dają pożeracza wolnego czasu, a my im pieniądze. Ja osobiście przyrzekłem sobie, że nawet nie będę szukał torrenta z GTA V, bo to dla mnie must have.
Przecież premierowa cena gier na PC to 150 PLN. Tylko na konsole gry w czasie premiery kosztują 200+ PLN.
Ja bym się nie zdziwił że 200+ PLN kosztowała gra, przecież to hit roku ;P Tyle ludzi wyczekiwało, więc może tak być.
Osobiście radzę Ci zbierać kasę i najpierw kupić lepszą kartę graficzną i procka, bo na wersję PC poczekasz i tak do 8 miesięcy. No chyba że kręcą Cie kwadratowe palmy lub klatkowanie...
Spokojnie, jeśli GTA IV mi na full detalach pociągnęło to i GTA V na najniższych detalach pójdzie, lub średnich
Dla tych, co nie pamiętają, to Cenega w PL GTA: SA wydała w cenie 250zł właśnie. Niby to była jakaś edycja kolekcjonerska, ale nie było w ciągu pierwszych 6 miesięcy żadnej innej. Więc każdy, kto chciał grę zakupić był zmuszony na nabycie właśnie czegoś takiego.
Dokładnie Durendal, ja za Vice City dałem bodajże 140 zł, a za GTA San Andreas musiałem ponad 200 zł. IV, przyznam się, spiracilem, ale nie żałuje, bo nie dałbym na nią ani grosza (wg. mnie najgorsza część). Jednak na GTA V i Wieśka 3 mam już kasę odłożoną, więc nie będzie problemu, cena oczywiście będzię wysoka.. to 150zł to minimum. Już nawet optymalizacja mnie nie martwi, bo GTA IV, ciągne na maksymalnych majac ponad 30 FPS, więc źle nie jest.
@Up. mówisz czystą prawdę, czystą jak spirytus
Ja Vice City nie kupiłem, pożyczyłem od kolegi płytkę, San Andreas to samo (według mnie najlepsza ze wszystkich części), w GTA IV będę miał okazję pograć w następnym tygodniu (pożyczę także płytkę ) ale GTA V postaram się kupić, ale najpierw inna gra
GTA IV pójdzie mi na full detalach przy 30+ fps'ach więc V'tka powinna pójść bez problemu ;]
Drrr, bana mu skidrow to strona piracka! Oferuje płatne gry za darmo!