Gta V spadki fps xbox 360

Witam. Od wczoraj jestem szczęśliwym, a może prawie szczęśliwym posiadaczem gta v na konsole xbox 360.

Dlaczego prawie szczęśliwy? A dlatego że podczas jazdy autem w dzień, wielu pojazdów na ekranie, wybuchów mam spadki fps i niestety to czuć.. ;/

Zauważyłem że gdy jest także dużo światła np. Światło z śmigłowca w nocy lub latarka od strzelby, wtedy także są ściny.

Grę testowałem na dwóch TV jeden 30 cali a drugi 40.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Szymqq

Z tego co zaobserwowałem oglądając gameplaye na youtube, to nie jest to odosobniony problem. Niestety argument, że konsolę kupujesz raz i śmigasz wszystko co na nią wychodzi w >40fps właśnie pada.

Cóż, tylko teoretycznie Gta V wyszło na PS3 i XBOX'a, a w praktyce to pewnie na PS4 i XBOX ONE działać będzie tak jak trzeba.

Oglądałem streamy jakieś tam lets play i tam chodzi płynnie.

Może masz jakąś starszą wersję Xboxa.

Xbox 360 elite 120 GB. Konsole kupiłem może z 2-3 lata temu.

Hmmm może to jest problem. Od razu mówię, że się nie znam na tym, po prostu taka przyczyna wpadła mi do głowy, proszę za to na mnie nie krzyczeć. Może też jest brudny w środku albo coś ci się psuje. Czytałem na forach, że xboxy mają to do siebie, że szybko się psują, nie wiem czy to prawda. Życzę Ci abyś rozwiązał swój problem i mógł spokojnie grać :)

Ja posiadam Ps3 super slim 500 gb i wszystko świetnie śmiga :)

@beny

Tutaj temat jest o xboxie a nie o ps3. Przestań nabijać sobie posty pisząc byle jakie zdanie w każdym temacie.

Co do tematu, czy autor rozwiązał swój problem? Chciałbym wiedzieć bo sam posiadam xboxa i zastanawiam się nad kupnem gta v.

Najprawdopodobniej (ba, na 90%) to wina samego xklocka. Z tego co słyszałem i czytałem, to one niestety mają taki swój urok, że dosyć szybko tracą swój okres pełnej przydatności i potem trzeba by było wymienić dysk, bo to możliwe, że jest wina samego dysku, a przynajmniej na PS3 tak jest, że na starszych, wolniejszych i mniejszych dyskach gra ma tendencje do ścinania i zwalniania. Sam mam GTA na PS3 i większość czasu chodzi płynnie, ale okazyjnie zdarzają się ścinki, ale jest to zrozumiałe w moim przekonaniu, bo konsolę kupiłem na premierę i ani razu jej nie modyfikowałem, bo po dziś dzień ogólnie śmiga jak marzenie. Kumpel ma XBoxa i niestety pojawiają się po pewnym czasie u niego problemy ze sprzętem i masz następujące rozwiązania. Sprawdź swoją kopię u znajomego, który może ma xklocka jak ty, ale np. nowszego albo z szybszym dyskiem. Możesz również zainteresować się nowym dyskiem albo najzwyczajniej w świecie uprzątnij trochę pamięć konsoli, pousuwaj zbędne śmieci i może zacznie działać lepiej.

Witam. Od wczoraj jestem szczęśliwym, a może prawie szczęśliwym posiadaczem gta v na konsole xbox 360.

Dlaczego prawie szczęśliwy? A dlatego że podczas jazdy autem w dzień, wielu pojazdów na ekranie, wybuchów mam spadki fps i niestety to czuć.. ;/

Zauważyłem że gdy jest także dużo światła np. Światło z śmigłowca w nocy lub latarka od strzelby, wtedy także są ściny.

Grę testowałem na dwóch TV jeden 30 cali a drugi 40.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Szymqq