Mam zamiar zakupić gtx 1060 do nowego pc tylko chciałbym jak najwiecej zaoszczędzić tyle ze obawiam sie konsekwencji, maksymalnie moge wydac 1400 zł a aktualne niedostepna jest Gainward a dostepne Asus sa o 100zł tańsze
Hałas mi nie przeszkadza ale głownie chodzi mi o wydajność
Gtx 1060
To wszystko to jedno i to samo. Roznica chlodzen ( temperatury, halas ) i fabrycznego podkrecenia.
Wez sobie taka wersje, ktora Ci sie najbardziej podoba (?), skoro halas Ci nie przeszkadza. Reszte sobie podbijesz w programie do podkrecania jak bedziesz potrzebowal.
Pamietaj tez, zeby kupic taka karte, ktora wejdzie w Twoja obudowe.
W sumie to by ci starczyło na luźno te 1400zł gdybyś pokusił się na kupno karty za euro
czyli spokojnie moge tego asusa brac i nie martwić sie o mniejsza wydajność(bo głownie o to chodzi)
Co masz na mysli z ty euro ? ze niby kupić za granicą ?
Nie baw sie w kupno za granica. Kupuj w naszym ojczystym sklepie. Mozesz smialo brac tego Asusa, sprawdz tylko czy wejdzie Ci do obudowy ( parametr - szerokosc ). Asus Strix ma 288 mm szerokosci, a Asus Dual - 242 mm.
Patrz uwaznie, bo sa dwie wersje GTX 1060. 3 GB jest tansza, kupuj wersje 6 GB.
Dodatkowo, podales wersje z turbina jako chlodzenie - Dopoki nie bedziesz robil SLI ( laczyl dwoch kart ), kup wersje z chlodzeniem Strix lub Dual ( lepsza kultura pracy i temperatury ). Jednak nie wazne co wybierzesz, wydajnosc bedzie praktycznie taka sama.
Gość chce wydać 1400, a Ty mu piszesz o kartach za 1500...
Masz w morele MSI 1060 Armor za 1350 lub Palit 1060 Dual za 1419.
Ok dzięki poki co to mam 2000zl a dopiero w sobote biore wyplate