Gtx 560 ti

Mój problem wygląda tak:

Moja karta Graficzna GTX560 TI mi nie działa, w czym tkwi błąd?

Na początku po zdarzeniu nie włączał się obraz tak jakby nie wykrywało jej, więc wysłałem tą kartę na gwarancje po 3 tygodniach odesłali i niby naprawili.

Więc podłączam tak jak było do płyty głównej i włączam komputer i znów nie widać nic tak jakby nie wykrywało o co chodzi ?

Czytałem inne Tematy na forum czyżby to wada płyty głównej ? Wejście się "wyrobiło"?

PS: gdy włączam PC to wiatraczek u GPU działa pomożecie?

Ogarnij inną grafikę i sprawdź czy działa. Sprawdź jeszcze czy oby na pewno podłączasz dodatkowe zasilanie do karty.

Miałem podobny problem, i tak jak kolega wyżej mówi, nie podłączyłem dodatkowego zasilania karty.

a jak podłączyć to zasilanie dodatkowe? Chodzi o molex ?

Musisz podłączyć 2 kable 6pin: http://obrazki.elekt..._1357152135.jpg w to miejsce http://img407.images...rcegtx560ti.jpg

Musisz podłączyć 2 kable 6pin: http://obrazki.elekt..._1357152135.jpg w to miejsce http://img407.images...rcegtx560ti.jpg

No Tak mam i i 2 te białe zwisają obok, po jednym od czarnego wziąłem, i wiatraczek chodzi a obrazu niem o co kaman ? Popsucie płyty głównej odpada kom nawet pół roku nie ma :)

Niestety musisz smignąć do kogoś z kartą albo z czyjąś kartą do siebie i sprawdzić w czym tkwi problem. Na odległosc nie pomożemy.

Sprawdź w takim razie czy komputer działa z inną kartą graficzną. Ewentualnie sprawdź też czy monitor na pewno działa. Jeszcze możesz zobaczyć czy ta karta działa w innym komputerze.

Że akurat mam tą samą kartę to zrobiłem test. :D Jak masz nawet podłączony tylko 1 kabel 6pin to wiatraki działają, a karty nie czyta.

Po Twojej wypowiedzi :

No Tak mam i i 2 te białe zwisają obok, po jednym od czarnego wziąłem

wychodzi na to że tylko jeden biały z 6pin podłączyłeś, a musisz podłączyć wszystkie. Nie może żaden kabel z 6pin zwisać nie podłączony.

Że akurat mam tą samą kartę to zrobiłem test. Jak masz nawet podłączony tylko 1 kabel 6pin to wiatraki działają, a karty nie czyta.Po Twojej wypowiedzi :wychodzi na to że tylko jeden biały z 6pin podłączyłeś, a musisz podłączyć wszystkie. Nie może żaden kabel z 6pin zwisać nie podłączony.

Nie radze Ci się tak bawić :D To zabawa z ogniem, ale nie ważne.

A co do karty. Sprawdź czy wszelkie przewody są dobrze podpięte oraz zasilanie karty i monitora. Jak już kolega wyżej napisał - podłącz wszystkie przewody zasilające ;)

Nie radze Ci się tak bawić To zabawa z ogniem, ale nie ważne.A co do karty. Sprawdź czy wszelkie przewody są dobrze podpięte oraz zasilanie karty i monitora. Jak już kolega wyżej napisał - podłącz wszystkie przewody zasilające

NO jest podłączone wszystko, i dałem kumplowi bo ma taką samą GPU i sprawdzi tylko muszę sie wstrzymać do czwartku ;)

Dobra karta działa ale musicie mi powiedzieć jak ją przełączyć w biosie (instrukcja jak dla małego dziecka)

Jak wejdziesz w bios(chyba wiesz jak) to wybierz Advanced>North bridge configuration i w "Primary graphices adapter" zmień z "Onboard" na "PCI Express". Przynajmniej tak jest w moim biosie. Jak tak nie masz to szukaj gdzie możesz zmienić na PCI Express. Odraz Ci mówię że jak masz podłączony monitor do płyty głównej to musisz go podłączyć do karty, bo CI inaczej nie będzię działać.

Jak wejdziesz w bios(chyba wiesz jak) to wybierz Advanced>North bridge configuration i w "Primary graphices adapter" zmień z "Onboard" na "PCI Express". Przynajmniej tak jest w moim biosie. Jak tak nie masz to szukaj gdzie możesz zmienić na PCI Express. Odraz Ci mówię że jak masz podłączony monitor do płyty głównej to musisz go podłączyć do karty, bo CI inaczej nie będzię działać.

No to tak mam i nie działa ;)

Na pewno podłączyłeś monitor pod kartę graficzną. Jak zmieniasz z płyty głównej na kartę to po tym musisz zresetować kompa. Sprawdź czy na pewno dobrze podłączyłeś tą kartę graficzną.

Na pewno podłączyłeś monitor pod kartę graficzną. Jak zmieniasz z płyty głównej na kartę to po tym musisz zresetować kompa. Sprawdź czy na pewno dobrze podłączyłeś tą kartę graficzną.

Tak wszystko dobrze podłączone sprawdzałem 2 x

Mój problem wygląda tak:

Moja karta Graficzna GTX560 TI mi nie działa, w czym tkwi błąd?

Na początku po zdarzeniu nie włączał się obraz tak jakby nie wykrywało jej, więc wysłałem tą kartę na gwarancje po 3 tygodniach odesłali i niby naprawili.

Więc podłączam tak jak było do płyty głównej i włączam komputer i znów nie widać nic tak jakby nie wykrywało o co chodzi ?

Czytałem inne Tematy na forum czyżby to wada płyty głównej ? Wejście się "wyrobiło"?

PS: gdy włączam PC to wiatraczek u GPU działa pomożecie?