Jak temacie którą byście wybrali która wydajniejsza ?
Procek: i5 3570
Zasilacz: VS 450
Ewentualnie jest jeszcze 3 opcja też niedrogo upatrzyłem hd 7950 ale czy to lepsze to ni wiem ;/
Jak temacie którą byście wybrali która wydajniejsza ?
Procek: i5 3570
Zasilacz: VS 450
Ewentualnie jest jeszcze 3 opcja też niedrogo upatrzyłem hd 7950 ale czy to lepsze to ni wiem ;/
zasilacz za slaby do obu
Dokładnie. Zasilacz za słaby do każdej z w/w kart. Jeśli zaś chodzi o same karty to w mojej ocenie pojedynek na niewielką korzyść GTX760
dokup markowy zasilacz conajmniej 550W i postaw na HD7950, tansza karta i ciutke slabsza.
Przecież ten zasilacz będzie na styk i spokojnie da radę.
Zestaw z GTX 760 weźmie okolo 350w w stresie.
a nie lepiej miec trochu zapasu? Nigdy nic nie wiadomo.
ok w takim razie doradzcie mi jakiś niedrogi zasilacz który da rade ( ide po kosztach także musi być niedrogi no i w miare markowy wiadomo)
dubel ...
Niedrogi czyli za ile? Ja bym brał be quiet! 550W ale to koszt około 500zł. Podaj ile możesz dać.
Zasilacz da rade spokojnie przecież ma 408W na lini 12V. Sam go posiadam wraz z i5 2400 i r9 270x hawk i jest jeszcze zapas na oc ponad to ivy zużywa mniej prądu od sandy. Jeśli jednak zdecydujesz się na wymianę to weź CM G550 albo G650 posiadają bardzo dobrą elektronikę i nie są aż tak drogie.
Dokup lepszy zasilacz i weź GeForce. Nie warto ładować się w tańsze substytuty GPU typu Radeony, które mają mniejsze wsparcie od devsów gier i gorsze sterowniki. Sam hardware to nie wszystko.
Po co się wypowiadasz skoro masz zerowe pojęcie o temacie? Jeśli weźmie GTX 760 to nie musi wymieniać zasilacza ta karta jest bardzo oszczędna ale jest droższa od r9 270 a oferuje taką samą wydajność.
Kruszyn skoro piszesz że da radę obu kartom to super zamiast tego wole budę nową kupić a nie zasilacz na siłę co do karty to skłaniam sie ku gtx 760 ale z drugiej strony on wiele nie odbiega od r9 270X (dual-X_
Zawsze możesz wziąć r9 270 i ją podkręcić do zegarów r9 270x to jedyna różnica między nimi a parę dyszek w kieszeni zostanie.
GTX m przewagę w jednej bardzo ważnej, acz często pomijanej kwestii. Devsi gier bardziej "supportują" zielonych, niż czerwonych. Ponadto zieloni piszą o wiele lepsze sterowniki, co ma niebagatelne znaczenie.
Po co od razu be quiet! za 500zł totalnie bez sensu to wystarczy tylko plakietka 80+ czyli na oko zasilacz za 250zł a nie be quiet! za 500 zł na naprawdę rozśmieszyłeś mnie a co do zasilacza
mocy ci styknie ale jeżeli chcesz dobry i tani to weś tego http://www.ceneo.pl/22497448#mh=B6z0nFuY72000sJy3J7R5VQXv_aXwDFNl2iEkyhOQpTqyaVqmTVZLEo4UVLvk7HdoBZTK8m9xF4BBImckQoqmzNXCfLWDnKWP1f0ddbnYXEbkzPyUwQ0xlw0zRSqc87J1r7-906fUyfa1O3uKwVenEbkbkt1hD9FTxtEys-FUPm1UiI1Vl_IkLJySgfSwhxzRig2 ewentualnie tego
Oba zasilacze bardzo dobre
Tylko wymiana zasilacza w tym momencie jest zbędna chyba, że na przyszłość. Odnośnie sterowników owszem czasem bywają problemy ale nie jest to zasada sam używam radeona i nie mam żadnych a gram we wszystko od BF4 po WOT i emulacje gamecuba również nigdy nie miałem problemów z geforcem więc trzeba mieć pechową konfiguracje pc żeby coś nie grało.
@Dawid w cenie tego XFX jest CM G550 który bije wszystko na głowę w tym przedziale cenowym.
PS. Devsi supportuja to za co dostaną kasę i nie ma aż tak dużych różnic w grach liczy się tylko reklama podczas odpalania gry. Gdyby np. optymalizowali tylko pod geforce i nie działa na radeonach to strzelili by sobie w kolano bo przecież rynek kart dzieli się na pół.
OK dzięki za pomoc wieczorkiem biorę Radka R9 270X mam nadzieje że przyrost fps będzie odczuwalny w stosunku do starego poczciwego HD 7770 .
Wpadła mi możliwośc jeszcze zgarniecia Gigabyte HD 7950 na gwarancji za 5 stów Karta zbliżona wydajnością do R9 270X lepsza , gorsza? Musze podjąc decyzje do 20 także zależy mi na dośc szybkiej odpowiedzi
Na pewno starsza i to też trzeba mieć na uwadze, że może krócej podziałać a r9 270x za ile możesz kupić?
Dodatkowo używane radeony to loteria i warto je brać tylko z pewnego źródła ponieważ karta może pochodzić z koparki bitcoinów, sam taką kupiłem świadomie po dużo niższej cenie i wszystko jest ok ale nie zawsze musi tak być.