Gtx 960 - r9 280?

Witam! Składam koledze sprzęcik i na kartę graficzną mam do wydania +/- 900 zł i tutaj pytanie do was.

Zaznaczę, że komputer ma śmigać i dawać rade przez najbliższe 3 lata i do GTX 960 dostaje się w tym momencie Wiedzmina 3 gratis.

O kartach tylko czytałem, ale nie miałem z nimi styczności dlatego pytam was bo wiem, że są tu specjaliści ;)

Reszta sprzętu:

Zasilacz XFX Pro Series TS550W

Obudowa SilentiumPC Brutus M25

Dysk Seagate 1TB, SATAIII

Procesor Intel Core i5-4590 3.3GHz

Płyta główna MSI B85-G41

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB)

Czyli raczej na szczupło.

Dzięki z góry za odpowiedź!

Prostszego wyboru nie ma XD R9 280

Chociaż pierw powinienem zadać pytanie w jakie gry kolega grać będzie i w jakiej rozdziałce. Ogółem tak czy siak wstrzymałbym się do premiery nowych radeonów

Prostszego wyboru nie ma XD R9 280Chociaż pierw powinienem zadać pytanie w jakie gry kolega grać będzie i w jakiej rozdziałce. Ogółem tak czy siak wstrzymałbym się do premiery nowych radeonów

przecież on chce juz kupić kompa a nie czekac, zazwyczaj nowe karty kryja w sobie czarne ofce ktore sa gorsze o starszych modeli

na twoim miejscu wybierałbym z rozwaga jaka karte chcesz bo w radeonie i geforcie tak jest ze niektore nowsze karty sa o wiele gorsze od starszych, kiedy powino byc na odwrot, ale to taki zabieg bys kupowal co 1-2 lata nowa karte za 1000 zlotych..

i mnie sie wydaje ze na benchmarku sam bys sobie pomógł lepiej niz pytac sie tutejszych ludzi

a ta oferta z wiedzminem, widac juz że coś nie tak z karta :D

według mnie powinienes jakiego geforca gtx kupic, nawet z poprzedniego roku byłby ok i podziałało by ci wszystko fajnie przez te 3 lata

ogólnie to promocja z wiedzminem jest na wszystkie karty z serii 900 :P więc nie doszukiwał bym się tutaj problemów.

Z tych dwóch, to R9 280.

Chociaż ja szukałbym jakiś używek. Ostatnio widziałem jak na forum pclab (zaufany użytkownik) sprzedawał r9 290 od gigabyte za 950 zł z 2 letnią gwarancją.

Witam! Składam koledze sprzęcik i na kartę graficzną mam do wydania +/- 900 zł i tutaj pytanie do was.

Zaznaczę, że komputer ma śmigać i dawać rade przez najbliższe 3 lata i do GTX 960 dostaje się w tym momencie Wiedzmina 3 gratis.

O kartach tylko czytałem, ale nie miałem z nimi styczności dlatego pytam was bo wiem, że są tu specjaliści ;)

Reszta sprzętu:

Zasilacz XFX Pro Series TS550W

Obudowa SilentiumPC Brutus M25

Dysk Seagate 1TB, SATAIII

Procesor Intel Core i5-4590 3.3GHz

Płyta główna MSI B85-G41

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB)

Czyli raczej na szczupło.

Dzięki z góry za odpowiedź!