GTX Tytan

Witajcie, chcę się dowiedzieć czy Tytan jest naprawdę dużo lepszy niż przykładowy GTX 780ti.

Jak ogólnie się ma cena do wydajności i czy warto kupić ową kartę biorąc pod uwagę premiery w przyszłym roku, chociażby Wiedźmin3, czy spokojnie uciągnie na wszystkich ustawieniach max i jaki zapas zostanie itd. Ogólnie czy warta karta swej ceny.

Oczywiście chodzi o zwykłego Tytana, nie Z :D

Myślę że odpowiedź leży tutaj: http://pclab.pl/art55398-6.html

Myślę że odpowiedź leży tutaj: http://pclab.pl/art55398-6.html.

niestety gdzy wchodze na stronke pisze 404 not found :P

Faktycznie coś jest nie tak mimo, że link podałem poprawny. W każdym razie jest to test kilku 780 ti i tytana. W 99% produkcji 780 ti ma kilka klatek więcej. Osobiście na 780 nie narzekam. Działa, z grami nie mam żadnego problemu i myślę że wiesia 3 spokojnie pociągnie. Fakt faktem jeśli nie zależy Ci na marce to lepiej wybrać Radeona 290 ale to już kwestia gustu. Radeon ma lepeszy stosunek cena/wydajność.

Hmm no właśnie, którą kartę lepiej wybrać na tą chwilę?

GTX 780ti czy R9 290X??

Zależy czy masz nieograniczony budżet czy nie.Bo 780ti>R9 290x ale już 780=290x=290oc.W chwili obecnej 780ti to najmocniejsza w segmencie karta,i jedyny z gtxów w chwili obecnej który jest lepszy od Radeonowego odpowiednika.

Oczywiście ze GTX'a

Tutaj masz sporo benchmarków i porównanie gtx 780 ti z r9 290x http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_kart_graficznych_geforce_gtx_780_ti_vs_radeon_r9_290x?page=0,0

Jeśli mówimy o samej wydajności to 780TI... natomiast nie jest o to na tyle wielka różnica (wręcz znikoma) aby dopłacać 600/700stów.

Lepiej zainwestować w lepszą jakość pozostałych komponentów chyba że te juz są dobre/super.

^To już zależy od budżetu,jeśli ma nieograniczony to niech kupuje.Jeśli nie,to na jego miejscu wziął bym r9 290 i go podkręcił,wtedy ta karta jest na poziomie 290x a tańsza od 780 o 1000zł.

Już był jeden taki temat :)
Jeżeli najważniejsza jest dla Cb cena bierz Radka 290x
Jeżeli najważniejsza jest dla Cb wydajność bierz 780TI
Jeżeli kompletnie Cię nie obchodzi cena, a chcesz wydajnośc w najlepszym słowa znaczeniu bierz Radka 290x2

Czyli jeśli patrzeć na koszty z przymróżeniem oka to najelpiej teraz by się spisała kombinacja z R9 290x x2??

SLI i CrossFire (szczególnie CF) mówię stanowcze NIE!

Ale jeśli kogoś "rajcują" tylko FPSy a nie baczy na prawdziwą płynność to śmiało, bo mimo wszystko mikroprzycięcia dalej nie zostały wyeliminowane

Chciałbym zwrócić uwagę że jeśli tytan to tylko BLACK EDITION który w gierkach jest na równi z 780Ti.

Najlepiej jak byś opisał po co to będziesz używał to wtedy bezpośrednio ci doradzę.

Znaczy komputer będzie służył do rwnderowania obrabiania, ale lubię sobie pograć czyli w sumie do wszystkiego :)

Więc tytany i 780 to jedno i to samo z tą różnicą że w tytanach masz odblokowaną wydajność podwójnej precyzji. Czyli zastosowania inżynieryjne modelingi itp. Czy to coś pomaga na szybkość renderowania to musisz sobie doczytać bo nie chce cię wprowadzić w błąd.

Co do zakupów drogich kart to TITAN II oraz GTX 880 zostały potwierdzone , więc szkoda dać 3 000 zł i za dwa - trzy miesiące mieć kartę wartą połowę.

Hmm, no właśnie. Może przecierpiec i poczekać z zakupem aż pojawią się nowe karty?

Sam czekam by przeskoczyć z 580 na 880. Pamiętam jak je kupowałem 2500 sztuka. A za 2 miesiące wyszedł 680 i za tą kasę bym miał 2 karty 30% mocniejsze. Tak więc teraz spokojnie sobie czekam.

Hmm, no jest to jakieś rozwiązanie.

niestety gdzy wchodze na stronke pisze 404 not found

Kropka jest na końcu,dlatego nie działa.