Guardian - specializacja

Dziś po raz pierwszy pograłem nieco w Guild Wars 2 i zastanawiam się kim grać po premierze. Z tego co widzę Guardian to coś a'la paladyn z wowa. Nie dam rady przetestować go dokładnie , za mało czasu. Tu mam pytanie:

Czy Guardian może być dobrym dpsem , healerem i tankiem? W Wowie często uważano paladynów za słabych dpsów. Tu jest tak samo?

W GW2 nie ma takiego podziału. Ale kiedyś ktoś testował to na tanka się nie nadawał, dps raczej dobry no a heala każdy ma swojego więc healer jest niepotrzebny zbyt, ale zobacz na skille bo jak ma dużo buffów lub heali to możesz go budować pod healera

Ma więcej skilli defensywnych niż inne klasy, nieco większą przeżywalność. Ale tak jak kolega wyżej napisał - w GW2 nie funkcjonuje podział na "świętą trójcę", co prawda Guardian będzie walczył w pierwszej linii, ale niekoniecznie musi zbierać aggro. A DPS jest niezły, nie odstaje jakoś od innych klas.

To jest właśnie piękne w GW2. Tu wszystko zależy od umiejętności, i skilla samego gracza, a nie od ekwipunku (to też, ale ma to bardzo małe znaczenie). Trochę bardziej liczą się tu buffy.

nie moge znalesc klasy dla siebie phii slabo

edit: Już nieważne

witam !

tak prezetuje sie moj dps guardian :)

Dziś po raz pierwszy pograłem nieco w Guild Wars 2 i zastanawiam się kim grać po premierze. Z tego co widzę Guardian to coś a'la paladyn z wowa. Nie dam rady przetestować go dokładnie , za mało czasu. Tu mam pytanie:

Czy Guardian może być dobrym dpsem , healerem i tankiem? W Wowie często uważano paladynów za słabych dpsów. Tu jest tak samo?