Guild Wars 2 co i jak?

Siemanko!

Zainteresowało mnie Guild Wars 2 ale nie wiem paru rzeczy:

1. Gra już jest? Jak nie to kiedy premiera?

2. Jest już znana cena?

3. Czy gra jest warta tej kasy?

4. Przez jaki serwis kupić gre/klucz?

Siemanko!Zainteresowało mnie Guild Wars 2 ale nie wiem paru rzeczy:1. Gra już jest? Jak nie to kiedy premiera?2. Jest już znana cena?3. Czy gra jest warta tej kasy?4. Przez jaki serwis kupić gre/klucz?

1.w tym roku :P

2.standard-185zł deluxe–230zł

3.Warta i to bardzo i nie musisz płacic za abonament oczywiscie mniej kosztow ( trzeba byc głupim by płacic za neta +abonament+gre to jak z Xboxem 360 i graniem przez neta :D tu obowiazuje ta głupia zasada)

4.www.gram.pl/prod_9g3rH,0_Guild_Wars_2.html tu masz taniej no powiedzmy ze o 20zl :P

Mówią, że premiera blisko premiery D3, więc niedługo.

Tak, b2p się moim zdaniem bardziej opłaca niż p2p.

Mam zamiar kupić obie gry, ale która wygra?

Dzięki za pomoc aż się szarpnę na taki zakup ;D

Temat przenioslem do odpowiedniego dzialu.

A co do meritum, a w zasadzie odnoszac sie do posta Fichetta, wydaje mi sie, ze nie ma sensu upatrywac wielkiej rywalizacji pomiedzy GW 2, a Diablo 3. To jednak zupelnie inne gatunki gier, pomijajac juz fakt, ze jeden to MMO, a drugi gra singlowa z bardzo rozbudowanym trybem Multi, dochodzi do tego sam styl rozgrywki i stawiane przed graczami wyzwania. Nie mozna wybrac pomiedzy D3 i GW2. Jesli kogos kreca obie produkcje, to chyba bedzie musial zagrac i w to i w to : ).

A co do kupna samej gry i jej ceny, chyba warto bedzie troche poczekac i nie kupowac wersji pudelkowej, a zakupic gdzies na allegro klucz, bo ten prawdopodobnie bedzie duzo tanszy.

A co do kupna samej gry i jej ceny, chyba warto bedzie troche poczekac i nie kupowac wersji pudelkowej, a zakupic gdzies na allegro klucz, bo ten prawdopodobnie bedzie duzo tanszy.

Dzz, czy chodzi tylko o to by mieć grę w wersjii cyfrowej? Rząd pudełek pięknie prezentujących się na półce, to jest coś! Warto zawsze dać kilkadziesiąt złotych więcej za zawartość pudełka :). W.C może być za 150zł, a W.P. za 230zł. 80zł różnicy nie robi ^^. Ja i tak kupię w pudełku.

Tia już wyłożyłem 170zeta na d3, a tu jeszcze na wrzesień pewnie Gw2 i kolejny wydatek :>, dobrze by zrobili jak by dali premierę na święta

Tak jest, chodzi mi wlasnie o wersje cyfrowa, a znajac oferty allegro czy innych serwisow, gra zakupiona w takim systemie bedzie sporo tansza.

A jesli mowa o rzedzie pudelek, to jest to juz kwestia personalna, bo ja swego czasu mialem od cholery pudelek, szafe zapchana setkami oryginalnych gier, ale po pewnym okresie doszedlem do wniosku, ze te pudelka nie sa mi do niczego potrzebne i zostawilem sobie tylko jedno, tak na pamiatke. Kurz to tylko zbieralo i straszylo ogolnie, jednak wole minimalizm i mala ilosc dodatkow na meblach. To samo tyczy sie tych wszystkich figurek i innych bibelotow, na co mi to? Postawie na polce i to jeno bedzie tam siedziec i straszyc swoja tandetnoscia ; p. Sa to tylko moje odczucia co do chomikowania, choc jestem tez w stanie zrozumiec osoby, ktore lubia ten kartonik gdzies postawic, bo sam swego czasu to robilem. Znudzilo mi sie ; p. A wersja cyfrowa bedzie tansza i to do mnie przemawia : ), bo karton i tak skonczylby w smieciach ;f.

Rożnicę, to chyba tylko można odczuć pomiędzy wersją podstawową, a kolekcjonerską; patrząc np. na starcrafta 2 pudełko z grą, bez klucz to wydatek rzędu kilkunastu złotych, więc już lepiej mieć z pudełkiem :)

Tak jest, chodzi mi wlasnie o wersje cyfrowa, a znajac oferty allegro czy innych serwisow, gra zakupiona w takim systemie bedzie sporo tansza.A jesli mowa o rzedzie pudelek, to jest to juz kwestia personalna, bo ja swego czasu mialem od cholery pudelek, szafe zapchana setkami oryginalnych gier, ale po pewnym okresie doszedlem do wniosku, ze te pudelka nie sa mi do niczego potrzebne i zostawilem sobie tylko jedno, tak na pamiatke. Kurz to tylko zbieralo i straszylo ogolnie, jednak wole minimalizm i mala ilosc dodatkow na meblach. To samo tyczy sie tych wszystkich figurek i innych bibelotow, na co mi to? Postawie na polce i to jeno bedzie tam siedziec i straszyc swoja tandetnoscia ; p. Sa to tylko moje odczucia co do chomikowania, choc jestem tez w stanie zrozumiec osoby, ktore lubia ten kartonik gdzies postawic, bo sam swego czasu to robilem. Znudzilo mi sie ; p. A wersja cyfrowa bedzie tansza i to do mnie przemawia : ), bo karton i tak skonczylby w smieciach ;f.

Co do Blizzardu to jak myślicie: Arena Net da Guild wars 2 przed dodatkiem do wowa czy po nim? Bo z tego co wiem Mists of Pandaria wychodzi gdzieś w lato i na pewno będzie konkurencja.

A jak to będzie z wersją cyfrową?

Jeśli kupie klucz i wpisze go w odpowiednie miejsce to dostane upoważnienie do ściągniecia gry czy coś?

Miałeś wyjaśnione wcześniej. Wersje cyfrowe można kupić, ale ściągnąć tylko przed betą, kiedy będzie takie oświadczenie. Grę kupuj tylko w oficjalnych sklepach albo ANet, albo inexus, albo keye, albo gram. Na allegro nie kupuj, bo albo są lewe, albo pochodzą z US i nie nabieraj się na teksty: "wyprzedajemy towar, dlatego takie tanie".

no chyba ze gosciu ma 8k pozytywow i 5 negatywow :D

Tylko idiota sprzedaje gry po 130 złotych, kiedy chodzą po 190 złotych. No chyba że się puścił i dostał za friko.

Guild Wars 2, kiedy go odpowiednio zoptymalizują, jest wart prawie każdej ceny, choćby tych 250zł, wiem, to sporo forsy. Naprawdę nie warto dawać mniej z jakichś nieautoryzowanych sklepów, a potem płakać za shackowanie, albo bana od ANety -,-.

Racja bo Anet daje często i konsekwentnie bany w "jedynce" za np. kupowanie kont na allegro czy kupowanie złota. Tu w przeciwieństwie do innych gier wydaje mi się poziom karalności jest większy.

Btw. wiecie gdzie można w Warszawie dostać pre-order?

Racja bo Anet daje często i konsekwentnie bany w "jedynce" za np. kupowanie kont na allegro czy kupowanie złota. Tu w przeciwieństwie do innych gier wydaje mi się poziom karalności jest większy.Btw. wiecie gdzie można w Warszawie dostać pre-order?

Bo oni sie nie patyczkuja, maja jedna zasade na temat odzyskiwania kont i wlasciciela

ten kto ma klucz to wlasciciel, jesli 2 osoby maja ten sam klucz= ban za podejrzenie nielegalnej sprzedazy

3.Warta i to bardzo i nie musisz płacic za abonament oczywiscie mniej kosztow ( trzeba byc głupim by płacic za neta +abonament+gre to jak z Xboxem 360 i graniem przez neta tu obowiazuje ta głupia zasada)

Mniej kosztów bo gra słaba. Nie wiem o co Tobie chodzi, ale nie jest to normalne myślenie. Nawet nie wiem co Ci napisać.

Guild Wars 2, kiedy go odpowiednio zoptymalizują, jest wart prawie każdej ceny, choćby tych 250zł, wiem, to sporo forsy. Naprawdę nie warto dawać mniej z jakichś nieautoryzowanych sklepów, a potem płakać za shackowanie, albo bana od ANety -,-.

co za idiotyzm płakać nad optymalizacją z cbt ....

@Eustachy

dłuższa optymalizacja=późniejsza premiera

Optymalizacja, to raczej nie jest coś na 2 dni.

W dodatku bugi. Z tego co czytałem, była ich masa i raczej też nie zrobią tego w miesiąc, bo musieliby poświęcić balans, usprawnianie systemów, kosmetyczne rzeczy etc.

@Mariusz1

To smutne. Najwyraźniej jestem głupi, bo wydawałem kasę i na grę, i na abonament w Rifcie, Aionie, APB i nie narzekam. Mam dobre wspomnienia i jestem zadowolony. Raczej takich wspomnień w Metinie nie uświadczysz :) Jak będzie więcej takich [pominę to przerwą, żebym nie dostał warna za obrazę użytkownika]w GW2, to nie jestem pewien, czy warto się tam będzie przyznawać, że jestem Polakiem.