Guild Wars 2 czy Diablo III?

Tak jak w temacie, co lepiej kupić? Do wydania mam 120 zł, jak wiadomo na keya do jeden gry mnie stać, tylko którą? Prosiłbym o konkretne odpowiedzi z których się dowiem co i jak oraz dlaczego? : + i - jakie mogę napotkać, porównania, wytłumaczenia dlaczego ta a nie ta druga itp. ;) Moje parametry kompa nie są zadowalające ;/ - Intel Core i3 2,40Ghz, 4GB ramu, Nvidia 325M 1GB. Dodatkowo ujmę że w D3 już grałem i sama gra z początku wydawała się nudna, korzystałem z tego darmowego Triala od Blizzarda, ale nie wiem jak gra dalej się toczy.

Z diablo to lepiej poczekac do dodatku. Guild Wars 2 to typowo casualowa gra. Jeżeli chce Ci sie farmic itemy dzien i noc, bez zadnego pvp to kup diablo, jezeli chcesz sie pobawic przy bardzo fajnych questach i bardzo ciekawym WvWvW to kup gw2.

Obydwie gry wydaja sie ciekawe, ale ja GW2 odpuscilem po miesiacu a d3 po 2 tygodniach. Wydaj na cos innego:)

D3 ale licz się z tym że będziesz 25marca wtedy musiał kupić dodatek :)

Ale ja ci radze kupić D3 !!!!!!!!! :)

D3-przejdzie grę, zaczniesz rzygać tęczą, bo będziesz ją musiał przejść z 4-5 razy, aby wbić max lvl, a potem farmisz na różnych aktach z mobów itemy.To cała gra.GW2 ma bardzo ciekawą fabułę, bicie lvl-a to przyjemność, a na end game jak uszyjesz sobie legendy to postać wygląda nieziemsko i wiadomo, jest tam bardzo dobre pvp jak i eventy.

Kup GW2. Diablo przejdziesz w trymiga, a GW ma regularne dodatki i zapewnia dłuuuuuugą zabawę.

w D3 nie chodzi oto by ją przejść , to się robi po drodze wbijania LVL , a potem jest farmienie przedmiotów na ró=żnych lokacjach :) , GW2 a D3 to dwie inne gry , radze Autorowi po oglądać filmy i wybrać to co się lubi MMO ( GW2 ) czy takiego Diabełka :)

No kurde. Przecież w GW2 też będzie farmił itemy, więc to to samo. Porównanie gier to też jak co wybrać: cola czy bigos. Jedna gra to MMO, a druga to singiel z wbudowanym multi. Na dodatek specyficznego typu jakim jest h'n's. Nie każdy musi to lubić. Najpierw sprecyzuj w co wolisz grać.

Zdecydowanie GW2. Diablo przejdziesz i zapomniesz. Blaumro w GW2 nie ma typowego farmienia itemków, od 80 lvla chodzi się tylko na instancje, żeby zdobyć ładnie wyglądające EQ. Wyjątkiem są legendary i ascendedy. Grałem w obie gry i zdecydowanie szybciej znudziło mi się diablo. Przechodzenie po 5 razy gry na każdej postaci jest po prostu głupie. W sumie to zależy też od swojego gustu ale wyrażam tylko swoją opinie. Tak czy inaczej polecam GW2.

Jak większość ja również polecam GW2, sam dość sporo grałem w Diablo jednak po czasie dopadło znużenie a sama gra leży na dysku już od jakiegoś czasu i czeka na dodatek, robienie w kółko tego samego nudzi i nie każdemu przypadnie do gustu, a w GW2 mimo, że jest casual'owe jest co porobić do tego co 2 tygodnie nowy content, pvp posiada dobry balans a samo pve sprawia przyjemność.

GW2 w 2-3 tyg wbijesz do end-game

i twoje zadania to bieganie na wojenki

zbieranie ciągle materiału i itemów

i zwiedzanie mapy << tak wygląda end-game na dzień dzisiejszy ;O

a później co 2 tygodnie będziesz wbijał na 1 dzień żeby popatrzeć co dodali xd

Chyba w gw2 będzie farmił skiny w d3 będzie farmił itemki... to 2 różne gry

Prawda jednak że w marcu wychodzi dodatek do diabełka to się nie opłaca teraz kupować lepiej GW2 tu nic na razie nie wychodzi prócz małych updatów w większości czasowych

Co do triala jak i początkowego aktu to jest nudny dlatego po zrobieniu 3 postaci na normalnej grze zacząłem grać na Hard Core z permanentną śmiercią i jest fun xD

No kurde. Przecież w GW2 też będzie farmił itemy, więc to to samo. Porównanie gier to też jak co wybrać: cola czy bigos. Jedna gra to MMO, a druga to singiel z wbudowanym multi. Na dodatek specyficznego typu jakim jest h'n's. Nie każdy musi to lubić. Najpierw sprecyzuj w co wolisz grać.

wiele gier to singiel z wbudowanym multi :P, ale diablo na upartego pod mmo można zaliczyć... jak robi się to z PoE które nie różni się od Diablo jeżeli chodzi o rozgrywkę to i z diabełkiem można.

Tym bardziej , ze nie do końca jest to singiel :P bo jednak nie ma możliwości grania bez internetu, ale jakimś tam plusem jest to, że można zablokować swoją gre dla innych graczy.

Tak czy siak polecam GW2 bo Diabełek może i fajny to jednak nie jest to gra na długo... oczywiście nie mówie o maniakach co grają dniami i nocami od premiery ale to tylko i wylacznie dlatego, ze kazda potwora znajdzie swego amatora :P

Gw2 to piękny rozbudowany mmorpg z wieloma możliwościami i z zarówno owocną przeszłością jak i przyszłością ;).

Diablo III jest wspaniale,tym bardziej jezeli gramy z kims.A jak wprowadza 2.0 i usuna AC to bedzie miod.Ale GW 2 tez jest świetne,odprezające i ladne.Do tego wielka mapa,i duzo zajec do roboty :D.Ja osobiscie kupił bym DIII.Tyle ze na dobra sprawe po przejsciu gry nie ma co robc,az do dodatku(znaczy bic lvl i farmic itemy)

Diobeł 3, od dodatku będzie miodny jak stare dobre D2 więc wybór jest chyba oczywisty. :P

A z gdzie wyczytałeś, że będzie jak stare dobre d2? w dalszym ciągu z tego co widzę będzie tam kilka kompletnie niepotrzebnych i nieprzemyślanych rzeczy... więc do d2 w dalszym ciągu brakuje... co prawda to prawda no kurde teraz dopiero odczujemy moc diabełka no ale jak chcą nam dać więcej to niech to będzie na normalnych zasadach bo niektóre rzeczy są co najmniej śmieszne.

Jak masz kase na dodatek to kup diablo i potem dodatek :P jak nie to kup gw 2 i graj bo warto

@up chodziło mi o miodność z gry :).

Tak jak w temacie, co lepiej kupić? Do wydania mam 120 zł, jak wiadomo na keya do jeden gry mnie stać, tylko którą? Prosiłbym o konkretne odpowiedzi z których się dowiem co i jak oraz dlaczego? : + i - jakie mogę napotkać, porównania, wytłumaczenia dlaczego ta a nie ta druga itp. ;) Moje parametry kompa nie są zadowalające ;/ - Intel Core i3 2,40Ghz, 4GB ramu, Nvidia 325M 1GB. Dodatkowo ujmę że w D3 już grałem i sama gra z początku wydawała się nudna, korzystałem z tego darmowego Triala od Blizzarda, ale nie wiem jak gra dalej się toczy.