Siema,
Z racji tego, że nie pasowały mi wymagania większości gildii, do których aplikowałem postanowiłem założyć własną. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości co do tego co to było to już piszę:
~ X rang w gildii - po co to komu?
~ awansowanie w szeregach gildii - i tak wszyscy gramy w tę samą grę i robimy to samo
~ zjazdy gildii - nie każdy ma czas, żeby w nich uczestniczyć
~ coś jak obecność obowiązkowa na eventach - nie masz czasu? nie bawi cię to? masz być i koniec
~ obowiązek słuchania się lidera - wiadomo porządek musi być ale w niektórych gildiach przekracza to granice
~ tzw. publiki - gildie po 300 osób gdzie regularnie gra 50 a udziela się 20. nie lepiej grać w mniejszym gronie ale przynajmniej się znać?
To chyba tyle z tych rzeczy najbardziej mi przeszkadzających. Jakby ktoś nie zrozumiał jest to tylko i wyłącznie moja opinia. Wiadomo, że są ludzie, których to bawi i mają na to czas. Jakby nie było to takie gildie by nie istniały, prawda?
Teraz może coś o mnie. Mam 22 lata. Studiuję/pracuję. Oprócz grania w gry chodzę regularnie na siłownię/street-workout i interesuję się piłą nożną (piszę, robię memy, udzielam się na forach). Na ten moment gram tylko w GW2 ale lada moment dojdzie do tego jeszcze FIFA16 (głównie 2v2 z kumplem). Moja przeszłość gamingowa to w największej mierze: CS 1.6/GO, LoL, Dota1/2, SC2, FIFA14/World, Trackmania. Od soloQ po lany. Do tego sporo MMO (od Tibi po Tere) ale to jednak GW1 i GW2 najbardziej mnie urzekło ze względu na system walki oraz brak typowej trójcy (tank, healer, dps). Najwięcej gram sPvP. Postać necro signet/chill sup/well.
Jakby miałaby wyglądać gildia?
Odnośnie funkcjonowania:
- na pewno brak tych punktów, które wymieniłem wcześniej
- myślę, że max 30 osób
- granie sPvP pomiędzy graczami wewnątrz gildii
- później może jakieś ligi żeby się sprawdzić
- jeżeli chodzi o PvE to osobiście najbardziej lubię fracty i bym pograł
- jak wszystko się poskłada to będzie można pomyśleć nad WvWvW
- oczywiście wszystko dla zabawy ale z odrobiną zdrowej rywalizacji z innymi
- jestem otwarty na propozycje/pomysły dlatego reszta z czasem w zależności od ludzi
Odnośnie ludzi:
- wiek nie ma dla mnie znaczenia
- server dowolny
- nie musisz grać zgodnie z metą. graj tym co lubisz
- TS3 czy jakiś inny komunikator głosowy obowiązkowo na PvP
- najlepiej mieć już ten 80 level
- nie musisz być mistrzem gry (sam nim nie jestem). ważne żebyś widział i chciał poprawiać swoje błędy
Podsumowując: jeżeli bawi cię content sPvP, masz dość gry z randomami, nie masz czasu na czynny udział w życiu dużej gildii, lubisz zdrową rywalizacje i chciałbyś pograć w ekipie bardziej na zasadzie teamu niż "pełnej" gildii to jest to miejsce dla ciebie. Mam nadzieje, że znajdą się osoby, które podzielają mój pogląd i coś z tego będzie.
Chcesz być częścią projektu lub masz jakieś pytania to zapraszam do pisania pod tematem lub wysyłania wiadomości w grze:
JaX.6321
Pozdro!