Tag: [Cons]
Serwer: Blacktide
Data założenia: 28.08.2012
Typ: Semi-hardcore PvE
Limit członków: 50
Komunikator głosowy: Teamspeak 3 (prywatny)
Strona: www.consequences.pl
Consequences jest polską gildią Guild Wars 2. Skupiamy się na rozgrywce PvE, głównie na dungeonach, misjach gildyjnych, Fractals of the Mists, a także world bossach. Gildia jest stworzona docelowo dla graczy semi-hardcore.
Na wstępie należy zaznaczyć - nie jesteśmy gildią przyjazną casualom, graczom weekendowym czy sezonowym, przestającym grać po miesiącu. Szukamy przede wszystkim aktywnych graczy z zapałem do Guild Wars 2. PvE jest głównym celem gildii, jednak okazjonalnie chodzimy razem na PvP oraz WvW w mniejszych grupkach, jednak nie przyjmujemy graczy nastawionych tylko i wyłącznie na PvP lub WvW. Consequences nie jest i nigdy nie będzie gildią masową. Ilość naszych członków waha się zawsze od 40 do 50.
Dużym atutem gildii jest organizacja wypadów i misji gildyjnych przez oficerstwo. Na naszej stronie internetowej posiadamy kalendarz wypadów, który jest dostępny do obejrzenia publicznie. Uczestnictwo w tych wypadach jest dobrowolne. Gildia ma odblokowane wszystkie misje gildyjne, które organizujemy w środy, soboty i niedziele.
Posiadamy własny serwer Teamspeak. Używamy go do naszych wypadów, jednak nie przymuszamy do korzystania z niego. Wyjątkiem są misje gildyjne i niektóre trudniejsze dungeony, gdzie bez komunikacji głosowej nie da się osiągnąć celu. Nie wymagamy też posiadania mikrofonu, zazwyczaj wystarcza możliwość słuchania organizatora wypadu.
To przedstawienie naszej gildii w skrócie. Jeżeli chcesz wiedzieć więcej - kim jesteśmy i co oferujemy, to zapraszamy do działu O NAS na naszej stronie internetowej. Standardy w naszej gildii są wysokie, dlatego mamy kilka wymagań, które zazwyczaj wykluczają wielu graczy na wstępie i kolejnych podczas okresu próbnego. Jeżeli chcesz sprawdzić czego wymagamy, koniecznie zapoznaj się z działem REKRUTACJA. Tam dowiesz się też czego wymagamy od rekruta podczas okresu próbnego i jak go przejść. Z tym działem obowiązkowo musi się zapoznać każdy potencjalny rekrut. Znajdują się tam też aktualne dane kontaktowe do oficerstwa.