Guild Wars 2. gold na sell

Mam krótkie pytanko. Nazbierało mi się trochę niepotrzebnego golda w gw2 i chciałbym to rozdać innych graczom ;) Moje pytanie brzmi czy ANet może wlepić bana tylko z tego powodu, że z mojego konta rozesłałem kilku/kilkunastu osobą pewną ilość tej waluty?

Jeśli faktycznie rozdasz to nie (czyli nie zyskasz żadnej korzyści z rozdania), jeśli sprzedasz za prawdziwą kasę (co sugeruje nazwa tematu) to spodziewaj się bana, wystarczyło przeczytać regulamin gw2 aby poznać odpowiedź na swoje pytanie

Jeśli faktycznie rozdasz to nie (czyli nie zyskasz żadnej korzyści z rozdania), jeśli sprzedasz za prawdziwą kasę (co sugeruje nazwa tematu) to spodziewaj się bana, wystarczyło przeczytać regulamin gw2 aby poznać odpowiedź na swoje pytanie

...

Jeśli dużo roześlesz to możesz dostać bana (poważnie mówię,ot tak o za rozsyłanie) bo może to świadczyć o "sell gold". Ile tego golda masz ?

Czytałem o przypadkach ludzi którzy dostali bany za wysyłanie golda znajomym (spore ilości zapewne). Jeżeli chcesz uniknąć możliwości bana polecam dać im poprzez guild bank.

Jeżeli jednak są to małe sumy golda to nie powinieneś się obawiać, ewentualnie popisz coś tam w title i środku coby miało ręce i nogi.

No w GW 1 działało to na tej zasadzie właśnie, że nie handlowało się za bardzo walutą w grze za realne pieniądze tylko dlatego, że każda większa transakcja w grze była za raz sprawdzana.

I jak z daną osobą nigdy nie rozmawiałeś i naglę puścisz jej np 50 golda to murowany ban i bardzo dobrze bo ogranicza to w pewnym sensie handel goldami :) co mnie cieszy bardzo bo kocham tą gre.

Ale jak cały czas masz jakiś kontakt z daną osobą to spokojny bądź bo oni mają do tego wgląd i nawet jak by zaszła jakaś pomyłka to miał byś się z czym odwołać, a uwierz mi, że Arena Net jest naprawdę wyrozumiała i nie jest głupia. Ale regulaminu trzeba przestrzegać, a jawnie w bambusa się robić na pewno nie dadzą

Mam krótkie pytanko. Nazbierało mi się trochę niepotrzebnego golda w gw2 i chciałbym to rozdać innych graczom ;) Moje pytanie brzmi czy ANet może wlepić bana tylko z tego powodu, że z mojego konta rozesłałem kilku/kilkunastu osobą pewną ilość tej waluty?