Guild Wars 2 - jaki serwer wybrać?

Witam. Tak jak w temacie. Nie wiem jaki serwer wybrać. Chciałbym, żeby ten serwer był wysoko w WvWvW, ale żeby w PvE nie odstawał. Planuję dojść do polskiej gildii, więc musi na tym serwerze być kilka takich. Fajnie by było, gdyby populacja była wysoka i gracze byli mili lub chociaż normalni.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

@Edit: Dziękuję jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi. Wybrałem serwer Gandara. ;)

Serwery liczą się tylko na WvW. Reszta to jeden megaserwer, więc po PvE gdziekolwiek.

Poza tym było już to pytanie tyle razy. Choćby pierwszy z brzegu wątek tutaj.

Jeżeli chociaż troszkę Cię interesuje PvP to nie wybieraj serwera Blacktide, a jeśli Ci wszystko jedno to rób co chcesz. Chociaż ja bym popatrzał na twoim miejscu za gildiami grającymi PvP i dopiero wybrał server, bo ekipa do PvE zawsze się znajdzie, a biegać samemu po WvW to nudy.

Osobiście mogę polecić Gandarę- nie tak dawno temu było tam naprawdę spoooro polskich gildii. Poza tym, oczywiście działa megaserwer, więc takich problemów nie będzie ze znalezieniem pt (choćby lfg)

^^^^^^^^- server naprawdę dobry w WvW, w 90% stompuje inne. Gracze- jak na początek bardzo spoko, później jak zarabiasz 50g/ day albo więcej zaczyna się zazdrość, więc raczej nie rozpowiadaj każdemu jak to Ty zarabiasz ;]

https://wiki.guildwars2.com/wiki/Frequently_Asked_Questions#Servers.2FWorlds

Gunnar's Hold - Trzy gildie z Polski w tym dwie wvwvw

Ring of Fire - Dwie gildie z Polski wvwvw

Witam. Tak jak w temacie. Nie wiem jaki serwer wybrać. Chciałbym, żeby ten serwer był wysoko w WvWvW, ale żeby w PvE nie odstawał. Planuję dojść do polskiej gildii, więc musi na tym serwerze być kilka takich. Fajnie by było, gdyby populacja była wysoka i gracze byli mili lub chociaż normalni.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

@Edit: Dziękuję jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi. Wybrałem serwer Gandara. ;)