Guild Wars 2 - kilka pytań

Cześć :) . Pomyślałem sobie, że znajde sobie jakieś nowe mmorpg, bo w sporo grałem i jakoś nie mogę sobie co znaleźć . W nic teraz nie gram z gier online i poymślałem, że zagram w grę płatną. Pomyślałem o Guild Wars 2 i mam kilka pytań:

1) Gdzie kupić ową grę ; przez internet czy może w jakimś sklepie? duża różnica cenowa?

2) Dużo ludzi gra? Jak z rodakami są jakieś gildie?

3) Gra jest buy2play a jak z dodatkami czy aktualizacjami są płatne czy jak czy jest IS?

4) Serwery są podzielone na kraje? Są Polskie serwery coś wyczytałem, że tak.

To chyba tyle fajnie, by było, gdyby ktoś odpowiedział na wszystkie. To pierwsza gra online którą chcę kupić i wolał bym się dowiedzieć troche.

1 - przez internet kupisz kluczyk tanio :), a w sklepie to tylko wersja pudełkowa :P, a ja radze wersje pudełkową kupić przez neta

2 - ludzi jest od cholery ;), a jeżeli chodzi o rodaków i gildie to tak samo :) bo jest ich pełno

3 - czasem co dziennie jest coś dodane, jakaś pierdoła i nie są one płatne, a co jakiś czas ma być wydany wielki płatny dodatek :), no ale to normalne akurat jak nie ma abonamentu.

A do końca roku może dodatek jakiś płatny już będzie

4 - są serwery niemieckie itd :P, a Polskiego niema jeszcze jako tako, ale mamy serwer nieoficjalny gdzie polaków jest multum ;) Blacktide

Dzięki za szybką odpowiedź. A ta wersja pudełkowa to, jak kupię przez internet to to wystarczy kupuję pudełko i już? ten klucz tam jest trochę niekumaty w tym jestem :D .

Wersja pudełkowa w której są takie gadżety jak jakieś instrukcje itp. płyty z grą i klucz. Osobiście kupiłem sam klucz na 1 ze stronek typu keye, bo tańsze.

A z grą jak trzeba wtedy ściągnąć? bo rozumiem że pudełkowa to na płycie gra ;p.

Grę ściągniesz z oficjalnej strony gry.

A no chyba że tak. Dziękuje za pomoc dowiedziałem się tego czego chciałem:).

Cześć :) . Pomyślałem sobie, że znajde sobie jakieś nowe mmorpg, bo w sporo grałem i jakoś nie mogę sobie co znaleźć . W nic teraz nie gram z gier online i poymślałem, że zagram w grę płatną. Pomyślałem o Guild Wars 2 i mam kilka pytań:

1) Gdzie kupić ową grę ; przez internet czy może w jakimś sklepie? duża różnica cenowa?

2) Dużo ludzi gra? Jak z rodakami są jakieś gildie?

3) Gra jest buy2play a jak z dodatkami czy aktualizacjami są płatne czy jak czy jest IS?

4) Serwery są podzielone na kraje? Są Polskie serwery coś wyczytałem, że tak.

To chyba tyle fajnie, by było, gdyby ktoś odpowiedział na wszystkie. To pierwsza gra online którą chcę kupić i wolał bym się dowiedzieć troche.