Guild Wars 2 - Legendarne Bronie

Jeśli kogoś z was interesują legendarne bronie to zapraszam do poradnika (artykułu) napisanego na GW2GURU w którym możemy zobaczyć jakie mają te bronie statystyki a co ważne możemy zobaczyć je w 3D.

Link : http://www.guildwars2guru.com/topic/64883-the-recipe-for-crafting-your-legendary-including-screenshots/

Co myślicie o tych broniach ?

ciekawe czy Guru sie do was przyczepi

Hehe... Wydaje mi się że GWGURU (nie 2) było pierwsze.

ciekawe czy Guru sie do was przyczepi

Narzekacie, że guru hejtuje GW2, a sami robicie to samo w stronę jego osoby

Hipokryzja?

Różnica w mocy broni jest praktycznie znikoma.. Ale wygląd maja interesujący taki "scepter" czuł bym się jak kopernik.. Natomiast taki "dagger" jest wręcz dziwny.. ale rozwiązanie z "Torch" mnie zainteresowało czyżby głowa smoka ziejąca ogniem?

@swiatloplis

Ty trolu i hejterze !

Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest hejt ?

Czarymary?

Bardzo fajnie wygląda shortbow.

Bronie zrobione bardzo fajnie, będzie się czym wyróżniać na tle innych, jeżeli tylko uda nam się do precursora dojść - który ogólnie rzecz biorąc jest najtrudniejszy do zdobycia :P. Ceny precursorów nie małe, receptury nie do końca znane, random dropy się zdarzają (jakiś gość z wieżyczki w cursed shore zdobył precursor, lol.). Jednym słowem, jest co robić.

Legendy są po to by się wyróżniać.. mają specjalne animacje, zmieniają swój wygląd i często wygląd otoczenia - np. rozrastająca się roślinki pod nogami, specjalna aura etc.

Koszty i wymogi do tych broni są bardzo wysokie, normalny przeciętny gracz grający od tak sobie 4h dziennie będzie miał nie lada wyzwanie.. gro osób które już ów bronie posiadają farmiły tony materiałów, kupa zapewne bawiła się kupowaniem goldzika - nie oceniam, nie znam, nie wiem - może lekkie przekrętaski na wykorzystaniu bugów, granie po nocach i farmieniu karmy na WvW, wiele elementów które dały szanse na szybki zarobek karmy i kasy zaraz po starcie gry. Sądzę, że największym tutaj miejscem było jednodniowe resety WvW, gdzie gro osób spędzało nocki na przejmowaniu wzajemnie sobie punktów na mapie, po 3-4h takich zabaw było sporo wszystkiego na koncie.

Co mi sprawi trudność przy zebraniu materiałów do craftu:

- bankowo karma, te 525k nie koniecznie musi wystarczeć, średnio za event 343 karmy jak dobrze pamiętam - to trochę farmienia będzie.

- komponent związany z bronią, prócz specjalnego giftu trzeba wsadzić specjalną egzotyczną broń, ich ceny wahają się między 130 a 250 golda, w zależności od rodzaju itemu, dodatkowo okolo 130 golda potrzeba na same gifty, specjalne itemy od NPCa + recepty.

Ogólnie jest to dla mnie cel, ale nie taki bym siedział cały dzień i latał od eventu do eventu.

Na wszystko znajduje czas bawiąc się a nie "cisnąć", mam na oku kilka setów z instancji, podoba mi się Kulturowy set - który też kosztuje trochę. Zaraz dojdą nowe .. mini instancje.. skąd na wszystko czas.. człowiek polata trochę na spvp czy pobawi się puzzlami, który potrafi zabrać trochę czasu - dziś spędziłem ~3h na wykonywaniu Puzzli na Eternal Battleground, bez solucji filmików etc.

Widzisz Dreedzik, my siedzimy po parę godzin w grze, żeby coś osiągnąć, natomiast hejterzy narzekają na to, że od 80lvl'a nie ma co robić.

Niestety legendarne bowy są do d*py (shortbow strzela tęczą, a longbow gwiazdkami), ale faktem jest, że trzeba się trochę natrudzić, żeby zdobyć chociaż samego exotica - od połowy września łącze dziennie przynajmniej dwa razy 80exo staffy, co by zdobyć tego na legendara... na razie bez skutków.

Legendarne broni są ładne, bo się czymś wyróżniają ponadprzeciętnym, jednak AŻ TAK wielkiego szału nie robią. Mają czynnik psychologiczny. Przebiegający gracze widzą ile taki ktoś włożył czasu i starań by takie coś zdobyć, nabierają do niego szacunku, lub wręcz odwrotnie, mogą myśleć, że wydał setki euro/dolców/złotych by kupić złoto w grze, że jest no-lifem i podobne rzeczy. Wszystko zależy od punktu widzenia. Jednego nie można zaprzeczyć, że się czymś wyróżnia.

Mnie się do nich absolutnie nie śpieszy, jeśli będę mieć, to będę, jeśli nie, to żadna strata. Tylko nie będę mieć ładnej oznaczonej skrzyneczki w oknie postaci, tylko tyle :)

Te bronie moim zdaniem powinny być troszkę mocniejsze...

Kurdę ja jeszcze nawet nie myśle o legendarnej broni bo to daleka przyszłość jak dla mnie. Ja mam problem zebraniem shardów z Arah na set a co dopiero legendarna broń:P

Taki mały OT

Naprawili już Arah? W sensie normalnie już można wejść?

To znaczy Arah otwiera się gry na mapie nie są atakowane Waypoint wtedy się otwiera.

Nie o to mi chodzi, jakiś czas temu był bug, przez który problemem było wejście całego pt do tego samego dunga.

Jeśli kogoś z was interesują legendarne bronie to zapraszam do poradnika (artykułu) napisanego na GW2GURU w którym możemy zobaczyć jakie mają te bronie statystyki a co ważne możemy zobaczyć je w 3D.

Link : http://www.guildwars2guru.com/topic/64883-the-recipe-for-crafting-your-legendary-including-screenshots/

Co myślicie o tych broniach ?