Guild Wars 2- opłaca sie kupic?

Witam, mam pytanie do zakupu GW2 chcialbym sobie kupic na swieta, ogladalem wiele filmikow ale chce sie spytac was o zdanie czy warto zakupic guild warsa 2. Prosilbym o zdanie posiadaczy i bez hate-u ;0 Dzieki

PS: czy beda wychodzic dodatki do gw2? czy juz sa i czy to bedzie wymagalo platnosci ?

Moim zdaniem, jesli potraktujesz ta gre, jako single player - tzn wydasz 180zl( czy ile tam teraz kosztuje), to bedziesz sie bawil dluzej niz niejednym need for speedem, czy inna fifa.

Jesli nie grales, to mysle ze warto sobie sprobowac, i wyrobic wlasne zdanie.

Tak jak napisał frosty, PvE + fabuła to jest naprawdę kawał świetnej gry przynajmniej na miesiąc ,jednak to co się dzieje po 80lvl i przejściu fabuły to inna bajka. PvP jest słabe ,po prostu słabe monotonne nudne ,nie ratuje tego WvW które na dłuższą metę nuży. No i do tego brak motywacji w robieniu dungów ,dla samego wyglądu eq. Niedługo ma się pojawić w końcu upragnione GvG chociaż plotki niosą że nie różni się specjalnie od pewnych elementów z WvW Jeśli myślisz o graniu miesiąc ,dwa to GW2 polecam ,jednak na dłuższą metę znudzi Ci się strasznie...

Nie zgodzę się z przedmówcami - siedzę w tej grze, o ile mogę, po parę godzin dziennie od samego headstartu i nie czuję się ani trochę znudzony.

PvP jest jak w każdej innej grze - Areny 8v8 w wydaniu normalnym oraz turniejowym, dodatkowo WvW, które jest całkiem przyjemne dla zabicia czasu lub pobicia się z innym zergiem.

PvE tak samo - farmisz tokeny z instancji w celu zdobycia fajniejszego setu, z tą różnicą, że perf sety zdobędziesz szybko, a potem będziesz farmił wygląd. Aha, i proszę nie pisać o tym, jakie to dungi są banalnie proste, tak samo jak gra. Zastanawiam się, ilu z tych co to mówią zrobiło chociaż 1 ciężkiego dunga.

Płatne dodatki na pewno będą wychodzić, bo jest masa contentu fabularnego z innych kontynentów, które będą dawane pewnie tak samo, jak w jedynce. Na chwilę obecną, co miesiąc jest patch wprowadzający masę ciekawych rzeczy - Haloween, Lost Shores oraz teraz Wintersday.

Także polecam grę niedawno kupiłem i jestem zadowolony :D

Pozdro.

Jeśli potraktujesz jako single player OK, jeśli stawiasz jednak na multi kupuj coś innego :>

Warto gra bardzo przyjemna można grać jako casual jak ja (kilka dni temu wbiłem 80lvl) albo hardkorowo to już wybór pomiędzy spvp albo farmienie dungów dla setów dobry ich wyglądu itd. i potem jak już jesteśmy koksy to wjazdy na wvwvw który jest spoko ale tylko z gildią samemu albo z pub party takie sobie.

Do tego w żadnym mmo nie było tak że chciałem pomagać nieznajomym tutaj to mija od razu, dynamiczne eventy są genialnym rozwiązaniem, normalnie jak ktos biegał mi po spotach, ksuł, byl ninja looterem to życzyłęm mu śmierci szczerze, w gw2 problemu nie ma chcesz pomagać innym bo wtedy szybciej ubijecie bossa skończycie questa itd., a nie potrzeba przechodzic przez szukanie party cyz czekanie jak ktoś ze znajomych się pojawi, osobiście uważam to za największy plus tej gry.

Temat był już wałkowany wzdłuż i wszerz tak cieżko wpisać ,,czy warto kupić gw2'' w wyszukiwarce ? Znajdzie ci temat na parę stron z pozytywnymi i negatywnymi aspektami tej gry.... , opinie osób co grały/grają .

Tak warto wydać te 100zl i samemu sprawdzić czy gra wciągnie cię na xxx czasu czy z quitujesz po miesiącu z braku rzeczy do robienia .

O dodatkach mogę opowiedzieć. Sądzę, że będzie to wyglądało tak samo jak z dodatkami do Guild Wars 1, że będą nowe klasy, a może i rasy w drugiej części, na pewno nowe obszary map, bo jak sie spojrzy na mapę Tyrii, to widać, że są tereny które były w GW1, a których obecnie nie ma. Pewnie niektóre części map będą odkrywane wraz z kolejnymi patchami. Ostatnio odkryli nam Sea of Sorrows :)

Tak, opłaca się kupować, nawet za 200 zł.

Dziekuje za odowiedzi i opinie, troche bardziej rozjasnilo mi to sprawe :) temat mozna zamknąć

Witam, mam pytanie do zakupu GW2 chcialbym sobie kupic na swieta, ogladalem wiele filmikow ale chce sie spytac was o zdanie czy warto zakupic guild warsa 2. Prosilbym o zdanie posiadaczy i bez hate-u ;0 Dzieki

PS: czy beda wychodzic dodatki do gw2? czy juz sa i czy to bedzie wymagalo platnosci ?