Guild Wars 2 - pytania

Siemka. Mam pare pytanek co do tej gry.

1. Ruszy na takim PC?

MS Windows 8 Pro 64-bit

Intel Pentium Dual CPU E2180 @ 2.00GHz, 4GB RAM, ATI Radeon HD 2600 Pro

2. Jak ma się sprawa populacji na serwerach?

3. Na jakim serwerze gra najwięcej Polaków?

4. Wasze odczucia co do tej gry.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

1. Tu masz minimalne wymagania, odpowiedz sobie sam: http://wiki.guildwars2.com/wiki/Running_the_game

2. Ludzi jest sporo.

3. Na Blacktide a'ka Noobtide

4. Gra jest w porządku.

1. Chyba nawet na low będziesz miał problemy z fpsami, o ile pve może uciągniesz to o wszelakim pvp zapomnij, oraz o większych eventach w grze, czy walkach z bossami w parę osób.

2. Ludzi jest sporo, na małych lvlach zaczyna powoli brakować, bo większość ma 80 lvl. Co prawda dosyć często mija się kogoś, ale to nie tak jak było na początku, że biegało sie z pierwszą lepszą spotkaną osobą w party. :P

3. Na Blacktide jest najwięcej, gdzieś widziałem, że Underworld jest drugim "polskim" serwerem. Czy rzeczywiście jest, nie wiem. Wiem tylko, że jest parę przyjmujących gildii, bo sam na nim gram.

4. Gra jest fajna, choć trochę inna niż wszystkie i nie każdemu może przypasować.

1. Chyba nawet na low będziesz miał problemy z fpsami, o ile pve może uciągniesz to o wszelakim pvp zapomnij, oraz o większych eventach w grze, czy walkach z bossami w parę osób.

Serio będzie taka lipa? Dla przykładu w Diablo3 gram na max detalach tylko cienie na srednich.

Wydaje mi się, że serio. Grałem na podobnym, o ile nie na lepszym sprzęcie u kumpla i zbyt dużej wygody nie było.

Diablo 3 to gra dla kilku osób w party czyli na mapce. A GW to gra masowa, więc zrozumiałe jest, że nawet wypisane minimalne wymagania nie wystarczą;D

Panowie wyżej prawdę piszą.

A co do odczuć to całkiem dobre, gra w sam raz dla tych co nie siedzą całe dnie przed pc, siadasz sobie na spokojnie na 2 godzinki dziennie, a postępy są.

Powiem ci tak...

1. Odpalisz gre i na pve będziesz się świetnie bawił, ale o jakimś maniaczeniu a pvp zapomnij bo to już ci komp nie uciśnie, ja na podobnym sprzęcie od kolegi uruchamiałem i na pve komputer się wyłączał z przegrzania, ale pve 100 % sprawnie hasa ;) i w sumie za nim te pve ukonczysz i sie wezmiesz za pvp to se kompa zmienisz pewnie hehe.

Ludzi jest naprawdę sporo ;) 80 lvle robią mapki sobie wiec i na tych słabszych mapkach można ich spotkać, ale zawsze ktoś biega :) nie poczujesz się samotny chyba ze bedzie noc, ale to nawet wtedy dodaje realistyki.

Moim zdaniem opłaca się zacząć grać bo jak ktoś wyżej pisał gra jest inna od wszystkich i po prostu trzeba się przestawić :) a jak juz ogarniesz i sie wkrecisz to co dziennie bedziesz wracal z usmiechem na twarzy.

Wbicie maks LvLa i załatwienie w miarę ok gearu to semi-hardcore 2tyg gry.

bez komputera o klasy Phenom 965 OC w granicach 4.0, 4GB RAM, GF 560TI gry na maksa nie odpalisz z 25+ klatkami(to jest minimum, żeby tyle gdzieś mieć na mass pvp 1920x1080, testowałem na takim czymś, przy czym phenom był 4.2ghz;p) i czasami do 22 ~ spadało :(

do min. gry i tak nic niżej nie polecam niż Phenom(w GW2 lepszy od i3 po 4rdzeniowy), karta też musi być chociaż HD7770 od Ati żeby na medium polatać.

To jest gra PvP, nie PvE z takim kompem nawet nie trać czasu, natomiast gra jest świetnia dla ludzi, którzy mają życie to jest casuali, nolife'owi szybko się znudzi.

Wbicie maks LvLa i załatwienie w miarę ok gearu to semi-hardcore 2tyg gry.bez komputera o klasy Phenom 965 OC w granicach 4.0, 4GB RAM, GF 560TI gry na maksa nie odpalisz z 25+ klatkami(to jest minimum, żeby tyle gdzieś mieć na mass pvp 1920x1080, testowałem na takim czymś, przy czym phenom był 4.2ghz;p) i czasami do 22 ~ spadało do min. gry i tak nic niżej nie polecam niż Phenom(w GW2 lepszy od i3 po 4rdzeniowy), karta też musi być chociaż HD7770 od Ati żeby na medium polatać.

Kolego ale bez takich bajek prosimy, porównaj taktowanie i liczbe wątków w obu tych procesorach i sam sobie odpowiedz, który jest lepszy. Liczba rdzeni nie ma tu nic do gadania, serio sądzisz, że całość wymagań przyjmuje na siebie procesor i w dodatku rozkłada to na 4 rdzenie ?

Siemka. Mam pare pytanek co do tej gry.

1. Ruszy na takim PC?

MS Windows 8 Pro 64-bit

Intel Pentium Dual CPU E2180 @ 2.00GHz, 4GB RAM, ATI Radeon HD 2600 Pro

2. Jak ma się sprawa populacji na serwerach?

3. Na jakim serwerze gra najwięcej Polaków?

4. Wasze odczucia co do tej gry.

Z góry dzięki za odpowiedzi.