Guild wars 2 - rozczarowanie czy chwilowy bug?

Mam pytanie odnosnie arenek pvp......kupilem osttanio gw2 fajnie sie lvluje ladnie wyglada i w ogole ale ! Wchodze na arenke pvp a tam co widze ?? ludzie stoja sobie w glownym punkcie i na zmiane przejmuja az zakonczy sie mecz...to komuniti naprawde jest tak zalosne , ze wola farmic na ARENACH pvp zamiast walczyc pvp ?? Ktos tu mowil o e-sporcie ......?

Są areny które służą do farmienia i są areny, na których walczy się normalnie.

Tak jak powiedział Might. Nie graj na arenach customowych i po problemie. Ja też lubię wykorzystać sobie limit dzienny na customach, zajmując na przemian punkt, a potem lecę na normalne pvp.

Są 3 rodzaje rozgrywek PvP:

• Practice(gdzie możesz grać na customowych oraz treningowych serwerach, gdzie możesz wejść i wyjść kiedy chcesz)
  • Unranked Arena(zapisujesz się na mecz, po czym jest głosowanie na mapę, wychodzenie z meczu jest karalne, większe nagrody)
  • Ranked Arena(to samo co unranked, tyle że walczysz o pozycję w leaderbordach przeciwko przeciwnikom dopasowanym do twojego miejsca w rankingu).

Chcesz grać PvP to graj Unranked Areny, a kiedy zaczniesz myśleć o tym bardziej poważnie znajdź team i graj Ranked Areny w full premade.

Co jakiś czas trafią ci się wymiatacze ze światowych turniejów, gdzie będziesz się tylko zastanawiał do ilu przegracie.

Ocenianie sPvP GW2 po practice oraz customach, to tak jak ocenianie Counter Strike po serwerach z modami typu super moce czy zombie mod.

Jeżeli chcesz pooglądać jak wygląda rozgrywka na wyższym poziomie, polecam ostatnie mecze Abjured vs Orange Logo, które miały miejsce na ostatnich finałach WTS: Mecz 1# 2# oraz finał.

Mam pytanie odnosnie arenek pvp......kupilem osttanio gw2 fajnie sie lvluje ladnie wyglada i w ogole ale ! Wchodze na arenke pvp a tam co widze ?? ludzie stoja sobie w glownym punkcie i na zmiane przejmuja az zakonczy sie mecz...to komuniti naprawde jest tak zalosne , ze wola farmic na ARENACH pvp zamiast walczyc pvp ?? Ktos tu mowil o e-sporcie ......?