Guild Wars 2

Witam

Czy zna ktoś i poleca jakąś fajną polską gildię pvx, z aktywnymi graczami, korzystającymi z TS'a, Discorda?

Proszę o jakieś namiary na gildie strony, nazwy itd:)

Dziękuję i pozdrawiam

Polecic nie moge, ale odradzam z całego serca aiwe.eu żebys przypadkiem tam nie trafił. Banda zadufanych w sobie ludzi, ktorzy wszystkich traktują z góry a dobrze bawia się jedynie miedzy sobą. Inni gracze to tylko wypełnienie klas postaci którymi oni nie chca grac. Więc chcesz grać czym chcesz to napewno nie tam

Gram 1 dzień i już od nich ogłoszenia widziałem na czacie :D

@Szegerege12 znasz się na GW2 mniej więcej? :P bo w sumie pare pytań mam :D

@Szegerege12 Nie lubię polskich gildii dlatego tym bardziej aiwe mi się nie podoba, ale wyglądają na takich co to nie oni.

Ok, o aiwe bardzo duzo niepochlebnych opinii czytałem nie tylko tutaj na forum. Jednak, sprawa z gildiami w GW2 wygląda na skomplikowaną tzn. znalazłem jedną co ogłaszała się na czacie, zapewnienia lidera super, a okazało się że na ts'ie nikogo oprócz bota muzycznego nie ma, każdy gra sobie sam, nie odpisują nawet na pytania na czacie klanowym. Coś takiego mi nie odpowiada. Szukałem też przez google ale jak znalazłem stronkę jakiejś gildii to albo rekrutacja zawieszona do odwołania albo gildia rozwiązana...

Czy aż tak mało jest polskich gildii co grają aktywnie?

Ja mogę polecić gildię w której sam jestem a mianowicie Guardian Brigade.

Nie będę się o nas rozpisywać tylko dam ci od razu namiary :

Gildia aktywna od premiery gry i ani na jeden dzień nie zawiesiła swojej działalności :) .

Aż tak mało to nie ma. Sam nie szukałem żadnych ale paru gildiom pomagałem swego czasu przy raidach czy innych trudniejszych eventach z PoF :).

Tylko wiesz jaki jest podstawowy problem z gildiami? Że są dwa typy gildii :

1) z ogarniętym liderem, jasnymi zasadami, ale i wymogami przez co coś się w tej gildii dzieje, ludzie są zżyci ze sobą, przez co takie gildie utrzymują się i kilkanaście lat. Za to gdy do takich gildii dołączają osoby które nie lubią wymogów to zostają wyrzucone po tygodniu bo nie stawiły się na raidzie, a potem leci flame na forum w stylu "banda zadufanych w sobie dupków"

2) gildie typu "zero zobowiązań" - skoro zero obowiązków to zero eventów, raidów, lider jest liderem tylko na papierku itd. A skoro zero wspólnych wydarzeń grupowych to gildie się rozpadają szybciej niż zajmuje uzbieranie 20 członków bo nie ma tej więzi między członkami gildii. I tak jeden zrezygnuje z tej gildii bo po co ma w niej być skoro nic się nie dzieje, czterech w ogóle przestanie grać, kolejnych 6 stwierdzi że po co mają być w gildii jak pusto na ts.

Możecie narzekać, możecie krytykować ale tak to działa. Przywództwo nie jest łatwą rzeczą, wiem bo byłem liderem jednej z największych i najpotężniejszych gildii w polskim rappelzie (serafin <3) przez 7-8 lat. I widziałem upadki tylu gildii że nawet nie zliczę, ale moja gildia była opoką i przystanią dla wielu przez dość długi szmat czasu. Najważniejsze w zacieśnianiu więzi są wspólne wydarzenia, jak ich nie ma to gildia upada prędzej czy później. A ciężko o to gdy lider w ogłoszeniu gildii pisze że zero zobowiązań. Bo a to komuś nie pasuje godzina, a to ktoś inny w tym czasie idzie pofarmić sanctu, a to ktoś będzie się bawił w łapanie bestii bo nazbierał zleceń itd. I czasami mimo że serce boli (robię się miękki na starość xd) to jednak trzeba ludzi pogonić bo nic z tego nie będzie :P

1) z ogarniętym liderem, jasnymi zasadami, ale i wymogami przez co coś się w tej gildii dzieje, ludzie są zżyci ze sobą, przez co takie gildie utrzymują się i kilkanaście lat. Za to gdy do takich gildii dołączają osoby które nie lubią wymogów to zostają wyrzucone po tygodniu bo nie stawiły się na raidzie, a potem leci flame na forum w stylu "banda zadufanych w sobie dupków"

Polecic nie moge, ale odradzam z całego serca aiwe.eu żebys przypadkiem tam nie trafił. Banda zadufanych w sobie ludzi, ktorzy wszystkich traktują z góry a dobrze bawia się jedynie miedzy sobą. Inni gracze to tylko wypełnienie klas postaci którymi oni nie chca grac. Więc chcesz grać czym chcesz to napewno nie tam

:D

PS: A z kim mają się dobrze bawić jak nie ze sobą? haha mistrz

@Jinnni Jak dla mnie słabo próbujesz go wyśmiać bo ktoś myślący i tak powiaże fakty że "między sobą" znaczy ekipą od lat a newbie gracze jak napisał są wypełnieniem na rajdy itd LOL to ty z siebie mistrza myślenie zarobiłeś ( bez spiny poprostu odpowiadam na hmmm niekomptetencje i próbe zaistnienia)

PS: A z kim mają się dobrze bawić jak nie ze sobą? haha mistrz

Graj w gildii, gdzie możesz grać tylko tym na co oni ci pozwolą, chociaż sami mogą grać wszystkim. Nie każdy lubi być tylko wypełniaczem do lipnej klasy, a czemu mam się męczyć i grać jakąś padaką dla uciechy jakiejś śmietanki? Reklamują się na czacie że rekrutują do kilku sekcji. Po napisaniu okazuje się że musisz klepać debilne podanie roleplay chociaż nie interesuje cię ten tryb. Do sekcji pvp cie nie przyjmą jednak, bo mają full. A do pve musisz grać tym czego potrzebują. Więc gdzie tu logika? Jeśli komuś pasują takie układy to spoko, mi nie pasowały to nie gościłem tam długo bo mnie takie frajerstwo odrzuca. Za to guardian brigade miło wspominam i polecam.

Gram 1 dzień i już od nich ogłoszenia widziałem na czacie 

@Szegerege12 znasz się na GW2 mniej więcej?  bo w sumie pare pytań mam 

Niestety już nie gram więc nie za bardzo ogarniam nowy dodatek, bo skończyłem na HoT. Tzn jakieś delikatne pojęcie mam, ale zdobyłem jedynie full asc gear.

Graj w gildii, gdzie możesz grać tylko tym na co oni ci pozwolą, chociaż sami mogą grać wszystkim. Nie każdy lubi być tylko wypełniaczem do lipnej klasy, a czemu mam się męczyć i grać jakąś padaką dla uciechy jakiejś śmietanki? Reklamują się na czacie że rekrutują do kilku sekcji. Po napisaniu okazuje się że musisz klepać debilne podanie roleplay chociaż nie interesuje cię ten tryb. Do sekcji pvp cie nie przyjmą jednak, bo mają full. A do pve musisz grać tym czego potrzebują. Więc gdzie tu logika? Jeśli komuś pasują takie układy to spoko, mi nie pasowały to nie gościłem tam długo bo mnie takie frajerstwo odrzuca. Za to guardian brigade miło wspominam i polecam.

Niestety już nie gram więc nie za bardzo ogarniam nowy dodatek, bo skończyłem na HoT. Tzn jakieś delikatne pojęcie mam, ale zdobyłem jedynie full asc gear.

Ale jaką ty klasę niby uważasz za lipną? Każda rola w rajdach ma w sobie coś ciekawego. Nie wiem. Jeżeli nie lubiłeś grać supportem, to zawsze mogłeś iść w dps. Ci zawsze się przydają. I odwrotnie. Skoro nie dps, to czemu nie Chrono albo Druid?

I to chyba normalne, że skoro gildia ma zapotrzebowanie na konkretne role, to z myślą o nich otwiera rekrutację.

Poza tym akurat w GW2 zaleca się mieć wiele klas, nie tylko jedną. I być gotowym do objęcia różnych ról.

Pochwal się jaką klasą i buildem chciałeś u nich rajdować.

Proszę, proszę. To ciekawe jaką klasą chciałeś raidować, ze ci nią nie pozwolono? I że jeszcze sami mogą grać wszystkim? Dobre sobie.

Och, no i przecież w Aiwe zapisy na raidy odbywają się w organizerze i każdy sam wybiera sobie na jaką rolę się wpisze...

Także to naprawdę musiałeś się wybitnie postarać

Ale jaką ty klasę niby uważasz za lipną? Każda rola w rajdach ma w sobie coś ciekawego. Nie wiem. Jeżeli nie lubiłeś grać supportem, to zawsze mogłeś iść w dps. Ci zawsze się przydają. I odwrotnie. Skoro nie dps, to czemu nie Chrono albo Druid? 

I to chyba normalne, że skoro gildia ma zapotrzebowanie na konkretne role, to z myślą o nich otwiera rekrutację.

Poza tym akurat w GW2 zaleca się mieć wiele klas, nie tylko jedną. I być gotowym do objęcia różnych ról. 

Pochwal się jaką klasą i buildem chciałeś u nich rajdować. 

Proszę, proszę. To ciekawe jaką klasą chciałeś raidować, ze ci nią nie pozwolono? I że jeszcze sami mogą grać wszystkim? Dobre sobie. 

Och, no i przecież w Aiwe zapisy na raidy odbywają się w organizerze i każdy sam wybiera sobie na jaką rolę się wpisze...

Także to naprawdę musiałeś się wybitnie postarać

Już się tak nie spinajcie, i nie rejetrujcie tutaj jak ktoś pisze o was prawdę, jeszcze fanboya xara tutaj brak. Co miałem powiedzieć to powiedziałem. Macie z tym problem trudno. To że nikt was tutaj nie chciał, ani waszych ogłoszeń o gildii powinno wam dać do myślenia. Pozdrawiam cieplutko