Guild Wars 2

Witam. Ostatnio po długim szukaniu jakieś gry na dłużej zdecydowałem się na Guild Wars 2. Ktoś miał by chęć odpowiedzieć na kilka pytań ?. Dziękuję z góry ;).

1. Jak to jest z tymi dodatkami i graniem F2P (chcę sprawdzić przed ewentualnym kupnem).
  2. Granie solo ma sens ?.
  3. End game w skrócie ?.
  4. Duża grywalność ?.
  5. Pay2win ?.
  6. Nie mam zbyt dużo czasu na granie , chodzi mi o katowanie godzinami dziennie żeby do czegoś tam dojść (nie mówię o byciu TOP) , czy jest sens ?. Mam dziennie z 1-2 h i w weekendy więcej czasu.

DZIĘK! .

1. Kupujac dodatek Patch of Fire (czyli drugi), dodatek Heart of Thorns dodaje Ci sie z automatu za free
    Jednak w gdze jest masa dlc: Lws 2, lws3, lws4, icebrood saga. Kazdy z nich ma kilka rozdzialow i kazdy epizod jest darmowy dla kazdego kto zaloguje sie do gry raz od momentu premiery danego epizodu do momentu premiery nastepnego. Potem zeby je miec mozna je kupic (sa w paczkach) ale mozesx je kupuc za zlotowki lub gold z gry
    Gra f2p oferuje cala mape z vanili content pvp/wvw. Maszkilka ograniczen. Zakup dodatkow czy dlc nie sa wymagane a chronologia nie musi byc zachowana. Kazda czesc funkcjonuje samodzielnie.
  1. Tak ma sens poza tym w gw2 sa nieformalne party - jak bierzesz udzial w jakims evencie to loot dostaniesz nawet jak Twoj wklad byl marginalny
  2. End game to eq klasy ascended, raidy, fraktale tier 4, dungi (dla poczatkujacych), open world events, pvp( w tym sezon pvp, wvw, achievementy, kolekcje, strike misje (przedsionek do raidow)
  3. Duza JEZELI spodoba Ci sie model end game i combat system
  4. Absolutnie nie - w item shopie nie ma nic co da Ci przewage
  5. zdecydowanie w gw2 tak bo eq klasy ascended mozna w miare szybko zdobyc a combat w end game bazuje na skillu. Nie ma tj w innych mmorpg jak w wow ze eq>skill. W gw2 skill>eq i to znacznie.