Guild Wars 2

Będzie jakaś możliwość sprawdzenia sobie tej gry? Wyjdzie jakaś open beta, gdzie każdy będzie mógł wejść? Twórcy wspominali może coś o jakimś trialu?

Jeśli jeszcze jest closed beta to czy byłby ktoś chętny pożyczyć mi konto na parę dni, chciałem zobaczyć tą grę przed zakupem, bo zastanawiam się nad nią i SW TOR.

Open Beta będzie. OB jest zawsze przed premierą...

Trial będzie. Trial jest zawsze jakieś 5 miesięcy po premierze...

CB nie ma, ale będzie. CB trwają tylko w wyznaczone weekendy. Następna CBT3, nie została jeszcze ustalona. Przewidywany termin to - Maj.

Pier* SWTOR. Zostań ninją.

Nikt Ci nie pożyczy konta. Tutaj takie coś pożycza się tylko redaktorom i administracji, bo myślą że się przyliżą i będą śłitaśnymi pupilkami.

Nikt Ci nie pożyczy konta. Tutaj takie coś pożycza się tylko redaktorom i administracji, bo myślą że się przyliżą i będą śłitaśnymi pupilkami.

Chwała wiernym użytkownikom wspierających ubogich!

Mam nadzieję, że jeszcze porozsyłają randomowe zaproszenia do CBT, cobym od kogoś wysępił.

Wielokrotnie przewijał się termin 20 kwietnia dla następnej zamkniętej bety. Ale to pewnie tylko dla przedkupujących.

Open Bety nie będzie... Będą tylko Beta Weekendy, raz w miesiącu. Następny beta weekend będzie bodajże 21 kwietnia.

Open Beta będzie. OB jest zawsze przed premierą...

Niekoniecznie. To zależy od firmy czy wypuszczą OB czy nie. Pewnie będą chcieli zrobić jakieś stress testy, ale najprawdopodobniej dla tych co zamówią grę już teraz.

Muszą sprawdzić stabilność serwerów na dużą ilość graczy, by przy oficjalnym starcie nie padały. Dlatego też sądzę, że OB będzie. Ponieważ takie zakmnięte testy nie wiele dadzą.

Tylko z Open Betą w grach b2p/p2p, zwłaszcza tak popularnych jak Guild Wars 2 jest istotny problem.

Taki, że na OB będzie chciało się dostać luźno parę milionów ludzi 5-10, a grę kupi może 10% z tego.

Więc absolutnie nieopłacalne dla nich jest optymalizować serwery pod open betę, skoro tylu graczy po releasie nie uświadczą.

co nie zmienia faktu ze bym tez chcial obczaić jak to jest z tymi plotami o optymalizacji, bo slyszalem ze troche lipa, a ja amm 4 letniego kompa i nie chce wyrzucac gre na kase ktora w praktyce mi nie pojdzie

Sądzę że prawdziwe stress testy będą przy ostatnich bwe

@Curenor

Nikt nie powiedział, że open bety nie będzie. Moim zdaniem ANet wypuści open betę dla wszystkich, przed startem gry.

Hah, kto by nie chciał sprawdzić jak się komp będzie sprawował... Sam mam się o co martwić, mając:

Amd Athlon 7750 Dual Core (2,7GHz), 4gb ramu, Radeon 5770 1GB HD. A kasy na proca nowego za bardzo nie mam... Karta graficzna to tam bankowo podoła, w szczególności, że silnik graficzny jest z GW1 (z tego co słyszałem oO). Gra jako tako powinna mi chodzić, ale w mieście ludzi przy dużej populacji ciekawie to wyglądać pewnie nie będzie. Tak samo WorldvsWorldvsWorld, gdzie wbić może łącznie 2k ludzi... A co wy o tym myślicie :P?

Widzę, że nierzetelność i niekompetencja to tutaj cecha nie tylko redakcji.

Pozwólcie, że wyjaśnię:

1. Nie będzie open bety. Nie zawsze jest przed premierą. ArenaNet planuje parę weekendów do pogrania, na które jednak trzeba się "dostać". Powiedzieli dokładnie: NIE BĘDZIE OPEN BETY.

2. Były już 3 części Closed Bety. Więcej już prawdopodobnie nie będzie, za to pojawią się Beta Weekend Events, pierwszy startuje 20 kwietnia - dla osób, które zakupiły prepurchase GW2.

3. Co do stress testów - osób, które zakupią prepurchase GW2 będzie mnóstwo, zapewniam. Wystarczająco, żeby przetestować serwery.

4. Optymalizacja GW2 jeszcze nie jest ukończona. Zawsze "robi" się ją na końcu, a ArenaNet zapewniało, że GW2 będzie działać sprawnie na średniej klasy komputerach.

5. Trial w GW2 pojawi się bardzo późno, o ile w ogóle. Na pewno będzie bardzo ograniczony - bo GW2 w porównaniu z innymi P2P zarabia stosunkowo mało, a koszty zakupu gry są śmiesznie małe.

po co mieliby robić open bete skoro mają tysiące osób które zakupiły pre-purchase, ludzi do testów na pewno im nie zabraknie, co najwyżej będą musieli więcej serwerów otworzyć bo ludzi nie pomieszczą.

@justinque

Panie justinque. Ogłaszam wszem i wobec, że niekompetencja i nierzetelność, nie może wystąpić, jeśli chodziło o domysły :)

Nie wiadomo, czy OB nie będzie. Bardziej skłaniam się ku temu, że nie będzie, ale zawsze jest jakaś nadzieja. Trial do GW2 będzie z pewnością. Jest do GW1, to i będzie do GW2. Beta weekend już jeden był ;)

Trial do GW2 będzie z pewnością. Jest do GW1

Szkoda, że po prau latach wydania gry, ale co tam. Przecież bez problemu mogę poczekać ten rok czy dwa żeby sobie przetestować grę. :)

Vampir - może dla tego że dali Pre-purchase? Wtedy tak troszkę w ch**a by zrobili tych co wydali kasę :)

Będzie jakaś możliwość sprawdzenia sobie tej gry? Wyjdzie jakaś open beta, gdzie każdy będzie mógł wejść? Twórcy wspominali może coś o jakimś trialu?

Jeśli jeszcze jest closed beta to czy byłby ktoś chętny pożyczyć mi konto na parę dni, chciałem zobaczyć tą grę przed zakupem, bo zastanawiam się nad nią i SW TOR.