Guild Wars a mój komp

Tak więc....czytałem wiele o tych problemach z optymalizacją, lagami i innymi gówienkami...

No i mam zamiar kupić GW2 ale nie wiem czy będzie dało się ,,jakoś" grać na tym złomie >.>

Procek: Intel® Pentium® D CPU 2.80Ghz (2 CPUs)

2GB ram

Ati Radeon HD 4300/4500 Series

Windows 7 Home Premium 64-Bitowy

Ktoś na forum wkleił wcześniej taki fajny link

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx

Sam nie wiedziałem czy mi gw2 pójdzie, wiec sobie przy okazji sprawdziłem.

Tylko musiałem sprawdzić używając Internet Exlorera bo firefox coś blokował.

Grafika do wymiany minimum 4850 :).

Że co proszę? Na HD3450 grałem na 30-35 fpsów, więc nie gadaj ;)

@Sheitah

Dzięki wielkie za link ; )

Chyba jakoś tam będę mógł grać...

CPU: Phenom II x4 podkręcony na 3,8

RAM: 8GB

GPU: Radek 4870 1gb - leciwy, uszkodzony, czeka na wymianę :(

WvWvW niedzielne wyglądało u mnie tak:

Sorki za brak dźwięku z gry (dodaje się mjuzik od YT :P) ale kompletnie jeszcze nie doszedłem do tego jak zrobić by fraps nagrywał grę a nie TSa :P .. ale mniejsza.

Jedyny błąd jaki wyłapałem - może nie błąd a rzecz która jest niewygodna - to fakt iż przy takim natłoku ludzi kiedy zostaliśmy zaatakowani od tyłu niektóre postacie wolno się wczytywały, nie wiem od czego to zależne czy od systemu, który nie renderuje rzeczy które są niewidoczne - nie patrzysz na nie - i potem jak się nagle obracasz widzisz 30-40 osób które wolno się pojawiają.. czy niezależnie od tego systemy wina leży po stronie sprzętu..muszę to sprawdzić przy następnym WvWvW.

Ts strona sie nie sugeruj kompletnie. Aion moze dzialac, ale nie musi. Jezeli jest to mozliwe to podaj dokladny model, a nie serie.

Powinno pójść na mid detalach.

@MareXtreme

2GB ram

TA GRA NIE BEDZIE CI CHODZIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moj spec przed wymiana procesora:

PENTIUM D 925 3.0GHZ

2GB RAM DUAL CHANNEL GEIL

RADEON HD 4870 1GB

Czytaj dalej. Na PENTIUM D 925 mialem okolo 15 fpsow a nawet mniej i grac sie nie dalo.

Duza roznice dala wymiana samego procesora bo guild wars 2 wykorzystuje bardziej procesor niz grafike.

Po wymianie procesora na CORE 2 DUO E8500 zyskalem az 35 fps - 55fps na low detalach, a mowa tu o normalnej grze.

PENTIUM D to puste Ghz nie nadajace sie do niczego nie posiadajace zadnej wydajnosci w grach.

Na tym procesorze mozesz sobie jedynie jajko ugotowac bo tylko do tego sie nadaje.

W aktualnej specyfikacji:

Na plycie glownej Gigabyte GA-P35-S3L rev 1.0

C2D E8500 3.16GHZ

2x1GB ddr2 dual chanel geil

Radeon HD 4870 1GB

Podczas WvW mam okolo 20+ fps na WvW i okolo 30- 35 fps na sPVP -> Heart of the mists

Normalna gra 40+ do max 60 fps. A wszystko na low bo nie potrzeba mi wodotryskow tylko swietnej gry.

TYLE W TEMACIE...

Według mnie nie będzie chodzić...a jak TAK to wtedy byś miał lagi i mało FPS'ów = /

na 2 rdzeniowym athlonie i 8500 GT z 256 mb vramu dało się grać płynnie na minimalnych więc nie gadaj.

@Kruszyn99

-> Co powiesz na gre przy 30 osobach?

Chodzi mi o robienie WvW lub Dynamic eventow, gdzie kazdy nawala z tego co ma pod reka.

Gra przy tym sprzecie co podales to bezsens chyba ze to jest athlon z nowszych modeli. I taktowany okolo 2.8 -3.0 na rdzeniu.

Oczywiscie zgodze sie ze gra moze chodzic na takim sprzecie przy 20 fps ale dla mnie gra to bezsens bo traci sie fun na robieniu dynamic eventow i WvW.

Mi osobiscie przy 2GB rami calej specyfikacji co podalem spada fps do 14~ i nie da sie grac przy 30 osobach w okolo. Musialbym pokabinowac z podkreceniem procesora o 500mhz. Bo ta gra ledwo wykorzystuje grafike.

A po za tym nie wiem czy to tobie chodzi ten gw2 czy widziales bo jesli widziales na filmiku to gratuluje informacji. (Z d*py wzietych)

Jak wyzej napisalem:

Athlon x2 64 >>>>> PENTIUM D (obojetnie jaki dwu rdzeniowy). Wiec athlon jest tutaj z 1000 razy lepszy. Poczytaj sobie polityke INTELA dotyczaca Pentium 4 i Pentium D vs Athlon gdzie athlon na owe czasy miotl wszystkie pentiumy, a konkurencje przyniosl mu dopiero Core 2 Duo.

I jeszcze raz powtazam. Bo jesli nie wiesz kruszyn to ten pentium D to puste ghz. Nie posiadajace wydajnosci... Sam mam. Sam sprawdzalem. Sam widzialem jak ta gra chodzi i jak mi chodzi teraz. Nie ma co sie ze mna klucic bo informacje mam testowane na sobie.

Jasne, że grałem na tym sprzęcie jest to mój drugi komputer pod telewizor. W niskiej rozdzielczości i minimalne detale wszystko pięknie hula nawet gdy jest parę osób na ekranie zauważ jeszcze, że nie dyskutujemy o tym czy granie na takim confingu daje fun czy nie tylko czy gra wgl ruszy i będzie płynna.

Teraz mam laptopa.

Myślicie że dałoby się jakoś grać?

Procek- Intel® Core™ i3-2310M CPU @ 2.10GHz.

Karta graficzna-Intel® HD graphics 3000

Bardziej zależy mi na PvE z kumplem niż na PvP.

Dodam też że mogę grać nawet na low detalach z rozdziałką 800x600 :P

Dałoby się jakoś komfortowo grać?

Na http://www.systemrequirementslab.com pasek prawie dochodzi do minimum.

Tak samo było w wypadku Aiona, Tery, Wiedźmina 2, lecz dało się grać.

Moja specyfikacja:

Windows 7 Home Premium

Pentium® Dual-Core CPU E6300 @ 2,80GHz, 2,80GHz

RAM 4 GB

NVIDIA GeForce 310

64-bitowy system operacyjny

Gram od beta weekend'ów, przez premierę, aż do teraz i wszystko mi śmiga na high detalach przy 30 fps'ach. Na 3W jest troszeczkę gorzej, ale w miarę płynnie gram nawet bez zmiany ustawień. Więcej z ustawień in-game, to mam tylko odbicia wody wyłączone, cienie i shader na mid.

Tak więc....czytałem wiele o tych problemach z optymalizacją, lagami i innymi gówienkami...

No i mam zamiar kupić GW2 ale nie wiem czy będzie dało się ,,jakoś" grać na tym złomie >.>

2GB ram

Windows 7 Home Premium 64-Bitowy