Guild Wars II

Jak to mówią dla chcącego nic trudnego, ale pytanie moje : Czy na GW II będzie można wycisnąć jakąś kase? z takim systemem rozgrywki czy ludzie będą coś farmić, na coś potrzebować kasy? by ją kupować za realną gotóweczkę? Czy zaczniemy i skończymy na pvp.

A i nie wiem czy odpowiednie miejsce na temat, jeśli nie to z góry sorki.

mod_ico.png
Temat przeniosłem do odpowiedniego działu. -Revolutio

Mi się wydaje, że nie. Gdyż w GW2 nie liczy się sprzęt lecz umiejętności oraz end game zaczyna się na 1 lvl.

End Game na 1 lvl-u ? Nie wydaje mi się. Po za tym zły dział.

Wyczytałem to w jednym z wywiadów. W każdej chwili możesz wejść do PvP i wtedy automatycznie masz lvl 80. Jednakże nie grałem w beta, wiec nie wiem jakie są realia.

Tak to prawda możesz wejść i masz poziom, ale nie można tego nazwać end game'm. Gdyż masz ograniczony wachlarz skilli i elitek. Prawda, że sprzęt nie ma aż takiego znaczenia, ale jednak parę rzeczy poprawia i moim zdaniem nie można mówić że od 1 lvl-u mamy end game nawet jeżeli chodzi tylko o PvP. :)

Kasę czerpać będą też pewnie z płatnych dodatków. Z gw1 mają aż dwa kontynenty ,których nie wykorzystali w "dwójce"

...

Gold sellerzy beda w kazdej grze ;p

Mimo wszystko GW II będzie i tak pozostanie dalekie pod względem "zarobku kasy" względem takich produkcji jak WoW, D III, Aion itp. I chyba K..WA bardzo dobrze.

Kiedyś podobne był opinie o GW 1. Ale gdy wprowadzili dodatek EotN powstał boom na tytuły więc ludzie zaczeli już częściej wykupywać gotówke i surowce (na armory) w grze za realną kase, bo nie wszystkich chciało się farmić. A jest dość sporo tytułów, które bazują głównie na kasie, Tak więc podobnie może być i w GW 2. Może nie na samym początku rozgrywki ale po kilku miesiącach kto wie.

Ilu ludzi, tyle odpowiedzi a żadna precyzyjna.

Na PvP i owszem wchodząc masz max lvl, różnica:

- na WvW, czyli masowym pvp otrzymujesz tylko lvl a co za tym idzie staty, ale cały twój set, skille i traity są dalej na tym samym moziomie na którym do tego WvW wszedłeś, niemniej jednak bijąc się na WvW dalej zdobywasz expa, karmę, golda i itemsy, bo tez tam są różne eventy i nawet kilka mobów, możesz też zbierać materiały bo też one tam są.

- sPvP, na tym trybie, arenki, dostajesz wszystko, max lvl, skille, traity i podstawowy zestaw uzbrojenia na 80 lvl. Nie możesz na sPvP używać skilli rasowych - każda rasa ma takich 6 - by każdy miał identyczne zestawy skilli oraz identyczne szanse, gdzie moc drzemie w graczu nie w skillu, aczkolwiek racjale nie są jakieś uber power, ale z racji tego, że sPvP jest e-sportowe to muszą być wszyscy równi.

Odnośnie zarabiania na grze, sprzedaży golda itp itd. Zawsze mówiłem temu nie, sprzedanie konta itp itd.. ok .. ale zarabianie w grze gdzie nie jest to "zaakceptowane" jakoś mi nie leży.

Czy kasa będzie potrzebna, nie wiem, zapewne i tak i nie, ale nie ze względów koniecznych ale tak o by coś kupić co wyróżni mnie z tłumu. Nie wiem jak itemy craftowalne na 80lvl, nie wiem czy itemy legendarne craftowalne w mist forge będą trajdowalne, ale sądząc po tym ile trzeba w nie pracy włożyć to nie wiem czy ktokolwiek będzie je sprzedawał.

Z racji tego, że będzie można wymienić golda in-game na gotówkę w itemshopie to zapewne gold będzie cieszył się jakimś tam powodzeniem, problem w tym, ze ten itemshop nie powala, nie jest tak jak w wielu innych grach, że kto używa ISa jest fajny a Ci bez ISa mają gorzej, tutaj tych różnic nie zobaczysz w ogóle... jedynie to stroje outfitowe mogą się cieszyć powodzeniem, zapewne ludzie z chęcią kupią dodatkowe sloty w inwentory - max 3 sztuki łącznie 1200 gemów, co daje sumę ~14€ - i to tyle, scrole do expa, craftu, karmy itp itd nie są imba super duper by się nimi zajmować... ja osobiście sobie kupię jakiś za golda in-game jak będzie mnie na niego stać i jeśli będę akurtanie miał wolną kasę do tego.

Jak to się wszystko wyklaruje okaże się po miesiącu/dwóch.

Jak chcecie zarobić, to polecam wszystko od razu opychać na Auction House, bo rynek będzie jeszcze uformowany, a takie jełopy co będą schodzić zaraz o połowę niżej, szybko zabiorą szansę na ładny zarobek.

Dlatego jak gracie już np. 27 Sierpnia, macie coś ładnego, ale wam się nie przydaje, to jak widzicie ładną cenę, opchajcie na AH od razu, bo za dzień będzie już niższa.

Gold sellerów to powinni na sybir wywieźć, psują tylko ekonomię w grze. Tfu!

Zgadzam się. Gold sellerzy nie powinni istnieć! Ale w GW2 można wymieniać gemy na golda i golda na gemy więc z gold sellerami nie powinno być problemy tak dużego jak w innch grach MMO. Może będą sprzedawać itemki... kto wie.

Najpierw muszą je wyfarmić. Najlepiej ze smoków lub dungów. A kase farmić robiąc bez przerwy dynamiczne eventy, więc zawsze będzie z kim je robić, dobre i to ;D

Kto wie.. ręka do góry .. że w GW2 nie ma trade między osobowego, tylko mailowo i w AH.

Teraz jest jeszcze taka opcja, nie wiadomo od kogo się kupuje.. nie masz napisane czy to co chcesz kupić sprzedaje Jozin z Bazin czy Czerwony Kapturek. Wszystko jest porobione na zasadzie cen ogólnych, jak sprzedaje materiały to widzę, że 145 kupców chce w sumie kupić 10204 sztuk, to samo jak kupuję, jest 10 sprzedających po cenie 9 miedzy 100 sztuk w sumie. To samo z normalnymi itemami, jest rodzaj itemu oraz ilość sprzedających i ich ceny.

Co do itemów, to lecą one w takiej ilości, że ceny nie będą kosmiczne, ceny ciekawe będą na porządne materiały, egzotyczne czy legendarne, na kolory farb rarowych czy innych, większość golda ludzie będą wymieniać na gemy.

Myślę, że z goldsellerami większego problemu nie będzie ale jak w każdej z gier nie da się tego wyeliminować do zera, ważne by było to jak najbardziej ukrócone, by nie było spamu etc etc. Goldseller znajdzie sposób a ten co chce kupić znajdzie sobie sprzedawcę :)

Jak to mówią dla chcącego nic trudnego, ale pytanie moje : Czy na GW II będzie można wycisnąć jakąś kase? z takim systemem rozgrywki czy ludzie będą coś farmić, na coś potrzebować kasy? by ją kupować za realną gotóweczkę? Czy zaczniemy i skończymy na pvp.

A i nie wiem czy odpowiednie miejsce na temat, jeśli nie to z góry sorki.

mod_ico.png
Temat przeniosłem do odpowiedniego działu. -Revolutio