Guild Wars - Strona

Hej. Chciałem się poradzić oraz po prostu spytać jak to wygląda. Chodzi o stronę wykonaną na systemie Joomla o grze Guild Wars, a właściwie bardziej o Guild Wars 2 które nadchodzi i jest coraz bliżej. Strona jest osadzona na darmowym ale za to (jak na darmowy) bardzo dobrym hostingu. Nie jest to jakaś firma która gromadzi dochody więc raczej o płatnym hostingu nie myślę. Przewiduję że strona wejdzie do użytkowania z datą premiery Guild Wars 2. I tu są moje pytania:

- czy wizualnie strona wygląda dobrze? (jeśli nie to proszę napisać bez krępacji wprost)

- czy czegoś brakuje? (jeśli tak to napisz)

- ogólnie, czy masz jakieś pomysły dotyczące zmian na stronie?

Strona została stworzona przez jedną osobę (Shranter)

Za wszelkie odpowiedzi porady będę bardzo wdzięczny.

Administrację oraz użytkowników przepraszam jeśli napisałem w złym dziale

lub popełniłem jakiś błąd w napisaniu tego posta.

To nie reklama.

link do strony: Ravens of Souls

Przejrzałem , mnie sie nawet podoba(zwłaszca kolorystyka), ale zapewne jak wpadna znawcy to stwierdzą lepiej :)

Nawet ładnie stronka wygląda, nie wiem jak wam ale mi się stronka długo ładuje.

Podoba mi się bardzo ładna i przejrzysta...tylko ładowanie odstrasza O.o

Kto wpadł na tak poroniony pomysł jak audio na stronie. To jest jak reklamy, wywołuje same negatywne emocje. Poza tym strona dobra. :)

Heh, ja miałem fajną przygodę, bo wchodząc na stronkę, przypadkiem miałem podkręcony na maxa głośnik, więc trochę ogłuchłem przez to mp3:) A tak poważnie, to radzę zmienić czcionkę treści, bo strasznie kuje po oczach. Ponadto jak na stronkę o gildii to bardzo fajna. Plus za mroczny klimat, który idealnie pasuje do nazwy gildii.

Strona bardzo fajna, tylko zamiast muzyki odpalającej się po załadowaniu strony stwórz może możliwość przesłuchania soundtracku z GW, ale tak aby użytkownik mógł sam sobie włączyć muzykę kiedy chce (o ile w ogóle chcesz mieć jakiś motyw muzyczny na stronce. Moim zdaniem to nie jest konieczne). Trochę długo się ładuje. Pomyśl jak można skrócić czas ładowania.

Dziękuje wszystkim! Przez wasze opinie mogę teraz z innej strony spojrzeć na stronę i w tym kierunku coś działać ;). Z muzyki chyba zrezygnuję lub dam tak jak zaproponował "Sagan07". Co do ładowania to dużo się tu już nie da zrobić, obrazki już są w jpg a zlikwidowanie chociażby mp3 trochę pomoże. Jeszcze raz wszystkim dziękuję ;)

Nie patrzyłem w kod źródłowy, ale jeżeli, w którymś miejscu skalujesz obrazki w czasie rzeczywistym to z tego zrezygnuj. Być może to jest powodem wolnego ładowania się strony.

Więc zmieniłem z mp3 na manualne włączanie przez użytkownika strony oraz wczytywanie mp3 dopiero po kliknięciu przycisku play >. Samo to znacznie poprawiło szybkość wczytywania strony. Zrobiłem też tak jak poradził R3m4ke i to też trochę pomogło ;) Dzięki wszystkim za pomoc. ^^

A jednak nie do końca poprawiłeś :> W newsie "Guild Wars 2 - Nowa klasa "Nekromanta"" masz dwa obrazki - które są tylko miniaturami a mimo wszystko to tak naprawdę dwa ważące po 700kb giganty. Strona zajmuje w sumie 1.65MB, bo ich wywaleniu - 300kB czyli ponad pięciokrotne zaoszczędzenie transferu. Zamiast kombinować z szerokością i wysokością taga po prostu odpal najprostszy program graficzny, zmniejsz obrazki ręcznie i wklej w oryginalnym rozmiarze (ew. zrób z nich hiperłącza prowadzące do większych wersji).

Wielkie dzięki ;) Poprawiłem.

Hej. Chciałem się poradzić oraz po prostu spytać jak to wygląda. Chodzi o stronę wykonaną na systemie Joomla o grze Guild Wars, a właściwie bardziej o Guild Wars 2 które nadchodzi i jest coraz bliżej. Strona jest osadzona na darmowym ale za to (jak na darmowy) bardzo dobrym hostingu. Nie jest to jakaś firma która gromadzi dochody więc raczej o płatnym hostingu nie myślę. Przewiduję że strona wejdzie do użytkowania z datą premiery Guild Wars 2. I tu są moje pytania:

- czy wizualnie strona wygląda dobrze? (jeśli nie to proszę napisać bez krępacji wprost)

- czy czegoś brakuje? (jeśli tak to napisz)

- ogólnie, czy masz jakieś pomysły dotyczące zmian na stronie?

Strona została stworzona przez jedną osobę (Shranter)

Za wszelkie odpowiedzi porady będę bardzo wdzięczny.

Administrację oraz użytkowników przepraszam jeśli napisałem w złym dziale

lub popełniłem jakiś błąd w napisaniu tego posta.

To nie reklama.

link do strony: Ravens of Souls