Guild Wars - zbiór pytań

Witam, wiem jest już dużo tematów z pytaniami, przeczytałem, ale wolę się osobiście dopytać o kilka rzeczy. No to tak:

1. Jak to jest z tymi wszystkimi... "dodatkami" do GW? Czy Nightfall, Factions, Prophecies, Eye of the North po prostu dodają do świata z podstawki jakieś nowe mapki, misje kampanie czy coś takiego? Czy można uruchomić np. Nightfalla bez zwykłego Guild Wars?

2. Czy posiadając GW i np. Factions mogę spotkać w grze tych którzy mają np. Nightfall?

3. Czy w GW są tylko jakieś konkretne miejsca gdzie można spotkać innych graczy, czy jest to tak jak w innych MMORPG?

(Czyli skrótowo na temat tych 3 pytań: jak to wszystko w tym GW konkretnie działa?)

4. No i w końcu czy warto jeszcze kupić GW (i czy wszystkie?) skoro GW2 jest coraz bliżej?

1.Prophencies, nightfall i factions to samodzielne podstawki a Eye of the north to dodatek który nie działa jeśli nie masz jednej z wcześniej wymienionych części

2.Nie pamiętam zbyt dobrze ale chyba tak.

3.Są.W każdej kampanii są główne miasta w których zbierają się gracze

4.Szczerze tak żeby zobaczyć "z czym to się je" i przygotować się na 2

Ile razy można odpowiadać na te same pytania?

1. GW ma 3 kampanie i jeden dodatek (EOTN). Każda kampania to nowy kontynent, nowe misje nowa fabuła, choć nie do końca. Dodatek rozszerza mapę z Propa. W Propie mamy 6 klas Monk, Mesmer, Necro, Warrior, Ranger, Elem, w FC dochodzi nam jeszcze Assassin i Rytek, a w NF Dervish i Paragon. Należy pamiętać że nie można zrobić Dervisha w kampani Prop czy FC, można tylko i wyłącznie w NF, jednak potem spokojnie możemy robić misje z FC czy Propa.

2. Tak

3. Innych graczy spotykamy tylko i wyłącznie w miastach i osadach. Po za miastem widzimy tylko graczy którzy są z nami w pt.

4. Czemu nie, zawsze warto poznać fabułę GW dowiedzieć się co się wcześniej działo zanim pojawiło się GW2 i świat uległ zmianie.

Witam, wiem jest już dużo tematów z pytaniami, przeczytałem, ale wolę się osobiście dopytać o kilka rzeczy. No to tak:

1. Jak to jest z tymi wszystkimi... "dodatkami" do GW? Czy Nightfall, Factions, Prophecies, Eye of the North po prostu dodają do świata z podstawki jakieś nowe mapki, misje kampanie czy coś takiego? Czy można uruchomić np. Nightfalla bez zwykłego Guild Wars?

2. Czy posiadając GW i np. Factions mogę spotkać w grze tych którzy mają np. Nightfall?

3. Czy w GW są tylko jakieś konkretne miejsca gdzie można spotkać innych graczy, czy jest to tak jak w innych MMORPG?

(Czyli skrótowo na temat tych 3 pytań: jak to wszystko w tym GW konkretnie działa?)

4. No i w końcu czy warto jeszcze kupić GW (i czy wszystkie?) skoro GW2 jest coraz bliżej?