Guild wars

Ten temat jest po to abyście porozmawiali o Guild Wars.Dla nie wtajemniczonych powiem co nie co.

Jest to gra mmorpg.Swiat rozgrywa sie w wielu miejscach(sa inne czesci)

Faction - trudno mi powiedziec krajobraz wiosenny, w niektorych miejscach zainfekowany przez takie tam stworki :mrgreen:

Nightfall - Tereny piaskowe

Eye of the North - krajobraz głownie zimowy czasem cieply

Prophies(cos takiego tu 0 info bo tej czesci nie mam prosze o pomoc)

W Guild Wars jest wiele postaci, i nie ma tak jak w tibi postaci uposledzonych od magii czy skilow.

Jest tam wiele klas od Wojownika do Elementalisty(maga) itp calkiem sporo ich jest.

Wymienie wam Zlety i Wady:

Zalety:

Dobra grafika(3d)

Wiele postaci

Bardzo duzo skili

Sporo questów

Niezapomniane wrażenia xD

Dobry dźwięk

Zróznicowani przeciwnicy od zwyklych stworkow do bossów(równiez pvp ale to na arenach)

Elitarne skille(one czerpia sie z wiekszosci bosów)

Mozliwosc pokazywania uczuc(np.po wpisaniu /dance(/taniec) postac zaczyna tańczyć)

2 Wciaz walczace ze soba "rasy" (kurzikowie i luksoni)

Wady

Nie mozna skakac ):(ale to nie przeszkadza)

Tylko do 20 lvl

"Nic nie ma za darmo!!!" Gra jest za pieniadze(spokojnie placicie tylko za zakup gry Sciagnac nie mozna)

Zbroja nie mozna handlowac kupowana zbroja itp sa automatycznie dopisywane do postaci ktora kupila(wyobraźcie sobie ogromna zbroje na maly rozmiar[spojnie tarcza i bronia mozna ;p])

I teraz do graczy GW mam pytanie o build na farmienie.Mam faction i gwen ele/ryt albo ranger prosze o pomoc(i zadne pvxwiki...)

dlaczego nie żadne pvxwiki? Jest to największa baza buildów, ale ostatnio cenie sobie osoby nie posiadające skłonności do kopiowania każdego buildu z wiki.

Po 2, jeżeli piszesz o build, proś o build farmienia dla ele, gdyż drugą profesję można zmieniać, i nie ma większego znaczenia.

Po 3. Kup propa, na skillach z propa opiera sie większośc buildów, samym fac czy nawet z nf za dużo nie pofarmisz

Po 4. pomoge z Propem:

Otóż jest to najlepsza częśc, jest najdłuższa, ma najlepszą fabułę, bardzo potrzebne skille. Długi czas lvlowania do 20, co uważam za plus. Bardzo zróżnicowane tereny. Niestety, prop jest trudno dostępny, jednak jest wart takiego trudu.

Grałem 2 lata ciągłe questy i questy a jak przejdziesz to tylko pvp i gvg

Jako, że GW wyszło do platynowej kolekcji to se zakupiłem Propa.

Gra lata i wymiata.

Jeśli chodzi o krajobraz... To wiele nie powiem ponieważ nie skończyłem kampanii, ale można powiedzieć, że jest tam krajobraz zróżnicowany.

Jako, że nikt nie podał klas, to ja je podam:

Wojownik- Typowy wojownik, tank, słodko wygląda z 15 kilowym młotem w rękach.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Mnich- Tzw. healer. Leczy, ale także ma czary uderzające tzw. święte obrażenia (chyba poprawcie mnie jeżeli nie).

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Elementalista- Mag! Nie grałem nim więc wiele nie powiem, ale wiem, że specjalizuje się w kilku żywiołach.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Łowca- Las to jego życie. Ma własne zwierzątko, które za nim chodzi. Atakuje głównie z dystansu.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Nekromanta- Miodzio! Jedna z moich ulubionych klas. Przywołuje ścierwa i różne szkielety.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mesmer- Rzuca klątwy na swoich wrogów osłabiając ich. Za to w walce jest trochę słaby.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Zabójca- Chowający się cieniu, w jednej sekundzie potrafi wyłonić się z ciemności i zabić...

Rytualista- Nie mam Faction, ani Nightfalla więc mało mogę o nim powiedzieć. Wiem tylko, że potrafi przywoływać duchy.

-------------------------------------------------------------------------------------

Patron i Derwisz- Nie mam Nightfalla. Nie wiem o nich kompletnie nic (nie chce mi się zajrzeć do instrukcji i przeczytać xD). Wiem tylko, że jeden z nich jest świętym wojownikiem (chyba patron) i wali z włóczni, a drugi z kosy (poprawcie mnie jeżeli wszystko namieszałem).

Przedstawiłem klasy. Ja osobiście teraz gram Woj/ Mnich.

Trochę z tym Derwiszem i Patronem namieszałeś więc ja to poprawię xD

Derwisz-Derwisze, służąc bogom jako święci wojownicy,zawsze są w centrum konfliktów.Style walki ćwiczone na pustyniach Elony pozwalają im doskonale władać kosami,którymi potrafią jednocześnie ranić wielu przeciwników.Mistrzowie tej profesji mogą przybierać postaci bogów i przy pomocy świętych błogosławieństw wprowadzić w życie boską wolę.

Bogowie w których może się zamieniać derwisz:Dwayna(Bogini życia i powietrza),Baltazar(Pan wojny i ognia),Grenth(Pan śmierci i lodu),Lyssa(Bogini piękna i iluzji),Melandru(Bogini ziemi i natury).

Patron-Patroni to aniołowie stróże Elony,czempioni ludzkości w walce z jej wrogami.Dzielnych wojowników wspierają okrzykami i pieśniami,swoją inspirującą i motywacją obecnością pomagają bohaterom,najemnikom i innym podróżnikom.Wielu patronów uzbraja się także we włócznię i tarczę.

Mam nadzieje że opis się podobał :)

gra ogolnie fajna gram w nia od czasu do czasu ale jedno mnie zniecheca - mianowicie quest z 5 lvl na 12 -.- na optworach expi sie baaardzo wolno zrobilem wszystkie questy w miastach i mam 9 lvl o.o to mnie zniecheca ale ogolnie gra spox

myślę czy by w to nie zagrac ale nie wiem czy warto

PS Wirujący Derwisze to sekta w Turcjii , Islamska sekta

ja gram w gw.jestem dobrym graczem jedną przeszedłem wszystkie kampanie.jakby w grze ktoś mnie szukał to pod nickiem Might Tay

[ Dodano: 2008-08-09, 23:48 ]

ps najgorsze w nightfall jest to że jeśli nie jesteś z innej kampani(czyli factions prophecies) to trza nabijać punkty uznania słoncznych włóczni i czasem jest to wnerwiające chodzić,szukać questów lub walczyć. bo na 12 lvl trocha czasu trza poświęcić tak samo na 1 włócznie

Ten temat jest po to abyście porozmawiali o Guild Wars.Dla nie wtajemniczonych powiem co nie co.

Jest to gra mmorpg.Swiat rozgrywa sie w wielu miejscach(sa inne czesci)

Faction - trudno mi powiedziec krajobraz wiosenny, w niektorych miejscach zainfekowany przez takie tam stworki :mrgreen:

Nightfall - Tereny piaskowe

Eye of the North - krajobraz głownie zimowy czasem cieply

Prophies(cos takiego tu 0 info bo tej czesci nie mam prosze o pomoc)

W Guild Wars jest wiele postaci, i nie ma tak jak w tibi postaci uposledzonych od magii czy skilow.

Jest tam wiele klas od Wojownika do Elementalisty(maga) itp calkiem sporo ich jest.

Wymienie wam Zlety i Wady:

Zalety:

Dobra grafika(3d)

Wiele postaci

Bardzo duzo skili

Sporo questów

Niezapomniane wrażenia xD

Dobry dźwięk

Zróznicowani przeciwnicy od zwyklych stworkow do bossów(równiez pvp ale to na arenach)

Elitarne skille(one czerpia sie z wiekszosci bosów)

Mozliwosc pokazywania uczuc(np.po wpisaniu /dance(/taniec) postac zaczyna tańczyć)

2 Wciaz walczace ze soba "rasy" (kurzikowie i luksoni)

Wady

Nie mozna skakac ):(ale to nie przeszkadza)

Tylko do 20 lvl

"Nic nie ma za darmo!!!" Gra jest za pieniadze(spokojnie placicie tylko za zakup gry Sciagnac nie mozna)

Zbroja nie mozna handlowac kupowana zbroja itp sa automatycznie dopisywane do postaci ktora kupila(wyobraźcie sobie ogromna zbroje na maly rozmiar[spojnie tarcza i bronia mozna ;p])

I teraz do graczy GW mam pytanie o build na farmienie.Mam faction i gwen ele/ryt albo ranger prosze o pomoc(i zadne pvxwiki...)