Guild Warts 2 - wymagania sprzętowe

Witam.Wielu z was pyta się non stop na tym albo na innym forum "czy mi pójdzie gra n takim kompie", "czy mój sprzęt się na daje do gry w GW2" itp wystarczy po prostu poszukać w internecie jakie gra potrzebuje zalecanego sprzętu i tyle. Jeżeli nie wiecie czy wasza karta graficzna czy też procesor jest lepszy od tego co jest zalecane to także poszukajcie informacji w wyszukiwarce i problem będzie rozwiązany i także w taki sposób ominiemy spamu kłótni i innych sytuacji które nie są potrzebne na tym forum.

• Minimalne wymagania sprzętowe Guild Wars 2:
  • System operacyjny: Windows XP Service Pack 2 lub lepszy
  • Procesor: Core 2 Duo 2GHz, Core i3, AMD Athlon 62 X2 lub lepszy
  • Karta graficzna: GeForce 7800, Radeon X1800, Intel HD 3000 (256 MB VRAM, shader model 3.0) lub lepsza
  • HDD: 25 GB wolnego miejsca
  • Internet
  • RAM: 4GB DDR2, 2GB DDR3

Jeżeli już na prawdę nie będziecie mogli znaleźć odpowiedników do waszego sprzętu to proszę pisać w tym temacie i nie róbcie kolejnych tematów. Ja ze swojej strony pomogę każdemu kto tej pomocy będzie potrzebował.

Możesz podać w takim razie wymagania zalecane ? W internecie szukam i szukam i nic tylko minimalne...

A więc z racji tego że poprostu osobiście się nie znam zbyt na sprzęcie komputerowym zadam pytanko,czy na moim skromnym lapopie "Samsung RF710":

-Karta Graficzna Geforce GT300m 1GB

-Procesor Intel Core i5 M480 @ 2.67 MHz 2.67MHz

-Ram 4GB DDR3

-Dysk 500 GB

-Windows 7 64 Bit

Czy ogólnie jest mozliwość aby grało się przyjemnie na PvP Raidach itp.Z góry dziękuję za informacje.

Ja jeszcze dodam, ze osobiscie gram na 5 letnim zlomie, ktorego parametry z litosci przemilcze, bo sa one okropne, a w GW2 gram na zwyklej mapie z FPSem 25-40, a detale w tem czas mam ustawione mieszanie. Czesc na ultra, inna czesc na medium, tak wiec z ta optymalizacja nie jest tak zle. Z dnia na dzien staje si elepsza, bo jak siegam pamiecia do dnia premiery, wtedy musialem meczyc sie z pewnym klatkowainiem, gdzie teraz gra dziala plynnie i nie narzekam. A co do gier WvWvW, wtedy niestety wszystkie ustawienia na minimum, gra pyka wtedy i tak ledwo ledw, przy wiekszych starciach osiagajac jakies 16 FPS, ale przy odrobinie dobrej woli da sie przyzwyczaic.

@UP

Gram podobnie (komp prawie identyczny co posiada guru^^) 25fps na spokojnie wszystko na full (tylko cienie off) wiec optymalizacja jak najbardziej mnie pozytywnie zaskoczyła. Ale fakt na WvWvW trzeba detale zmniejszać na minimum. Ale czego wymagać po takim komputerze.

Implant tak jak najbardziej pójdzie na twoim kompie i będziesz miał tak jak koledzy piszą 25-40 fps'ów może nawet troszkę więcej. Jeżeli to tobie nie wystarcza proszę o zainstalowanie programu o nazwie Game Booster który także pomoże tobie w powiększeni fps'ów o kilka(10-25 fps'ów zależy także od sprzętu).

Dziękuję za info chłopaki:)

Co robi ten Game Booster ?

Xerdunek i Dzz możecie z łaski swojej podać paramtry własnego PC ? I właśnie co daje i na czym polega ten game boostr?

http://www.dobreprogramy.pl/Game-Booster,Program,Windows,26748.html tutaj wam wszystko pisze co ten program robi:),wystarczy wpisać w google i poczytac chłopaki:)

Hmm , ok ale czy on naprawde poprawia wydajnosc o 40 % ?( tyle u mnie niby pokazał)

Nie mam pojęcia,nie używałem go nigdy:).Sprawdz sobie w grze:)

Mam prośbę, możecie mi powiedzieć, czy GW2 pójdzie na moim złomie:

Procek: AMD Athlon X2 DualCore QL-60 2CPUs, 1.90GHz

Karta Graficzna: ATI Radeon HD 3200 Graphics

Ram: 2Gb

Dysk:500GB

Windows 7 Ultimate 64-bit.

Nawet na lowest of low, dałoby radę? Jak na razie nie mam możliwości zmiany kompa, a widzę że złom okropny. Jak to mówią, nadzieja umiera ostatnia.

zapomnij nie ma szans na lowest of lowest of the lowest, na low to chodzi na amd x2 6000+ 64bit i 9800gt i to tylko na farmie bez eventow

PRzy moim sprzęcie :

E5400 2.7 x2

RAM 2GB

HD4850 ddr5 1gb

win 7 x64

Wyciągam na średnich okolo 32 fps jeszcze nie byłem na dużym evencie bo nie mogę znaleźć, ale przy eventach trzyma się 25-35 fps a na spokojnej farmie mam 40-50 w porywach do 70 FPS, zmiana na low w sumie mało daje. Gram na rozdzielce 1200x960

Jednemu i drugiemu koledze UP gra pójdzie na mniejszych detalach i dacie rade grać na fps'ach 20-30 i może także się wam przyda program który podałem wyżej.

Tak polecam program "Game Booster",dzieki niemu mam grę ustawioną na wysokich ustawieniach,gra podczas expienia osiąga 25-35 FPS,podczas WvW bez zmiany ustawień gra osiaga 22-19 FPS(Byłem wręcz niesamowicie zaskoczony ile ten program daje).Opis sprzętu mojego lapka macie wyżej :),karta graficzna w nim to zwykły złom.Oczywiście rozdzielczość mam ustawioną na maxa,nie testowałem na niższych.:)

Jednemu i drugiemu koledze UP gra pójdzie na mniejszych detalach i dacie rade grać na fps'ach 20-30 i może także się wam przyda program który podałem wyżej.

Wow, czyli jednak pójdzie, dzięki. A "Game Booster" faktycznie daje niezłego kopa, jedna gra która bez przerwy mi się zacinała, po pobraniu programu od razu zaczęła śmigać.

Z miłą chęcią sprawdzę, w czwartek robię formata zainstaluje ten program i zobaczymy ciekawe czy umożliwi mi gre na warze ^^ Czy program jest trudny w obsłudze czy wręcz przeciwinie ?

Banalnie prosty naciskasz przycisk "Przyspiesz i włącz" i jazda:),aby nie było żadnych pytań typu "Czy program może zepsuć komputer itp".Odpowiedz brzmi nie nie zepsuje wszystko jest jak najbardziej bezpieczne.