Guncraft vs Ace of Spades

Chciałem kupić którąś z tych gier, ale nie mogę się zdecydować. O Ace of Spades słyszałem niezbyt pochlebne recenzje, a o Guncrafcie mało co moge znaleźc, premiere miał bardzo niedawno.

Guncraft, rezencja z gram mówi sama za siebie :

Guncraft to pierwsza komercyjna produkcja w dorobku niezależnego studia Exato Game. Deweloperzy pokusili się o próbę połączenia pierwszoosobowej strzelaniny (FPP) z możliwością niemal nieograniczonego kształtowania świata gry rodem z kultowego Minecrafta.

Podobnie jak w słynnym pierwowzorze, podstawę zabawy stanowi możliwość transformacji przestrzeni zbudowanej z sześciennych bloków. Pozwala to m.in. na zmianę ukształtowania terenu, wznoszenie rozmaitych konstrukcji, stawianie budynków, nawet produkowanie przedmiotów, w tym chociażby pojazdów i broni.

Stworzone w ten sposób plansze można następnie wykorzystać jako arenę zmagań do pojedynków przeciw komputerowej inteligencji lub żywym graczom (tryb multiplayer przeznaczony jest dla maksymalnie 16 osób. Wzorem wielu FPS-ów gracze mogą wybrać klasę postaci, w jaką się wcielą, a także dobrać elementy uzbrojenia i wyposażenia bojowego. Zdobywane doświadczenie w walce pozwala z kolei rozwijać umiejętności bohatera w oparciu o system perków.

Gra oferuje kilka wariantów rozgrywki – począwszy od trybu swobodnego (freeplay mode), poprzez klasyczne deathmatch i capture the flag, aż po nowatorskie jak lava survival (plansza stopniowo pochłonięta zostaje przez lawę), onslaught, spleef czy seige. Podczas zabawy istnieje możliwość korzystania z pojazdów, w tym śmigłowców i łazików. Dodatkowo wszystkie elementy na planszy mogą zostać zniszczone lub posłużyć do stworzenia nowych konstrukcji.

Twórcy zadbali o rozbudowane opcje społecznościowe w grze. Korzystając z dedykowanych serwerów do rozgrywki wieloosobowej gracze mogą m.in. organizować się w klany, porównywać swoje dokonania w sieciowych rankingach, a także rozmawiać za pośrednictwem kanału chat.

Tryb gry: single / multiplayer Tryb multiplayer: Internet Liczba graczy: 1-16

http://www.gry-onlin...16.asp?ID=21851

PS: Jeżeli chcecie kupić tą grę taniej (cena gry: steam 15$, allegro 53zł), napiszcie na PW cena 40 zł (klucze nowe na platformę steam) przez allegro lub wymianę na coś równie ciekawego.

To nie jest recenzja tylko obiektywny opis, co to mi mówi o rozgrywce? Nic.

@up

Cel recenzji to mi.n : informowanie o nowych dziełach i prezentowanie ich, więc zanim się wypowiesz przemyśl 2 razy.

Grałem w GunCrafta i osobiście uważam to za słabą grę, ale nie wiem też nic o Ace of Spades, więc na jej temat się niewypowiadam.

@UP

Recenzja to analiza i ocena jakiejś rzeczy. To co podałeś jest tylko opisem.

@UP

Wikipedia :

Recenzja - analiza i ocena dzieła artystycznego, publikacji naukowej, projektu,przewodnika, poradnika, wystawy, przedstawienia teatralnego, publikacji multimedialnej, filmu, przemówienia, meczu, mszy itp. Pełni funkcję informacyjną, wartościującą i postulatywną, nakłaniającą lub zniechęcającą.

Więc w/w recenzja jest informacyjna.

@UPWikipedia :Recenzja - analiza i ocena dzieła artystycznego, publikacji naukowej, projektu,przewodnika, poradnika, wystawy, przedstawienia teatralnego, publikacji multimedialnej, filmu, przemówienia, meczu, mszy itp. Pełni funkcję informacyjną, wartościującą i postulatywną, nakłaniającą lub zniechęcającą.Więc w/w recenzja jest informacyjna.

Pogrubiłem najistotniejszą część z tego co podrzuciłeś, może teraz zobaczysz lukę w swoim rozumowaniu.

co do guncraft gre kupiłem na tremor games za 395 coinsów ( za 4500 jest 5 euro na steama) uważam że gra jest fajna ale napewno nie za 40 zł! można chwile sie pobawić ale napewnio nie jest to gra na dłużej

A mnie Tremorgames wych*jało i zbanowali konto kiedy mialem na drugi dzień odebrać moje metro.

W ace of spades nie można budować własnych map tylko są dodawane w DLC

2xup to pewnie robiłeś multikąta lub coś oszukiwałeś

Chciałem kupić którąś z tych gier, ale nie mogę się zdecydować. O Ace of Spades słyszałem niezbyt pochlebne recenzje, a o Guncrafcie mało co moge znaleźc, premiere miał bardzo niedawno.