Guru'a spotkanie z Path of Exile. FIRST LOOK

Dixuś, ale dostęp do internetu będzie wymagany tylko ze względu na zabezpieczenia, czyż nie? Singleplayer był, jest i będzie.

Dixuś, ale dostęp do internetu będzie wymagany tylko ze względu na zabezpieczenia, czyż nie? Singleplayer był, jest i będzie.

Ale bedzie przede wszystkim multiplayer gdzie tez mozesz party zakladac. Nawet Ah bedzie.

Path of Exile wymaga dostępu do internetu - TAK. Path of Exile spotykasz innych graczy - TAK. Path of Exile tworzysz grupy, party - TAK.

Esh, wezmy takiego battlefield 2.

Wymaga neta? Tak

Spotykasz innych graczy? Tak

Tworzysz grupy? Tak

Czy bf2 jest gra MMOFPS? Nie.

To nie sa wyznaczniki gry MMO.

Path of Exile

Wymaga neta? Tak

Spotykasz innych graczy? Tak

Tworzysz grupy? Tak

Więc nazwijmy tę grę "MO" (Multiplayer Online)

A jeszcze chciałbym zapytać, PoE będzie posiadać system podobny do BattleNet z Diablo 2, tylko bez takiego Lobby w którym szukasz osoby do której mógłbyś się dołączyć ?

@Up

zaawansowana wyszukiwarka ma być dostępna w najbliższym patchu, tak więc na OBT wszystko będzie

"A jeszcze chciałbym zapytać, PoE będzie posiadać system podobny do BattleNet z Diablo 2, tylko bez takiego Lobby w którym szukasz osoby do której mógłbyś się dołączyć ? "

Tak bedzie cos takiego. Nazywac sie ma "Public Party" czy cos tam.

BTW. To bedzie juz INGAME. Do PoE najpierws sie logujesz, wchodzisz na postac i jestes w swiecie gry w ktorym zakladasz party, widzisz innych graczy, rozmawiasz na chacie, itp... W przeciwienstwie do Diablo 3 gdzie te wszytkie funkcje sa dostepne w tabelkach Battlenetu a niekoniecznie juz podczas grania. To odroznia te dwie gry i to sprawia ze Diablo 3 nie jest gra MMO tylko normalna gra z zakladaniem gier w lobby i matchmakingiem.

W PoE NAJPIERW logujesz sie do swiata gry swoja postaacia i dopiero masz dostepny globalny chat ze wszystkimi na serwerze niewazne czy grasz solo czy w party, friend liste czy szukanie druzyny - jak w grach MMO. W Diablo 3 NAJPIERW logujesz sie do BN gdzie masz chaty, pokoje, itp... a potem tworzysz gre i grasz - jak w Call Of Duty, Heroes of Newerth czy w kazdej innej grze multiplayer. W PoE nie "tworzysz" gier bo juz jestes w swiecie gry rownoczenienie z innymi graczami, poprostu wychodzisz z miasta i juz.

Do tego jak juz pisalem gra bedzie miala opcje z otwartym dla kazdego swiatem gry (bedzie sie to nazywalo "Cut-throat League"), otwartym full PvP i full lootem ze zwlok. Jesli to z niej nie zrobi MMO to ja juz nie wiem co.

moze PoE nie jest typowym MMO, moze nawet daleko mu do niego ale Diablo 3 nawet nie zahacza o gatunek MMO to zwykla gierka z matchmakingiem i OPCJONALMYM MULTIPLAYEREM.

Kiedy w tą grę można zagrać? Mam konto ale nie wiem co dalej:D

Kiedy w tą grę można zagrać? Mam konto ale nie wiem co dalej:D

Musisz czekać aż na maila przyjdzie Ci beta key. Potem się logujesz na stronie głównej i aktywujesz konto.

Ja już z tydzień czekam i dalej nic, ale nie traćmy nadziei :) Na stronie głównej masz takie okienko, w którym jest pokazane odliczanie do kolejnych zaproszeń.

A ja pomimo opinii niektórych userów uważam, że dzięki guru świetnie można się zorientować w grze za co mam do niego spory szacunek. Na sam tytuł czekam już bardzo długo i nie mogę się doczekać aż będę miał okazję zagrać. Ja mam w sumie jedno pytanie: czy są jakieś wiadomości, podejrzenia dotyczące szóstej klasy?

A ja pomimo opinii niektórych userów uważam, że dzięki guru świetnie można się zorientować w grze za co mam do niego spory szacunek. Na sam tytuł czekam już bardzo długo i nie mogę się doczekać aż będę miał okazję zagrać. Ja mam w sumie jedno pytanie: czy są jakieś wiadomości, podejrzenia dotyczące szóstej klasy?

Z tego co mi wiadomo, to tylko tyle, że będzie to postać korzystająca ze statystyk zręczności i inteligencji. Ale co to będzie, nie mam pojęcia.

Z tego co mi wiadomo, to tylko tyle, że będzie to postać korzystająca ze statystyk zręczności i inteligencji. Ale co to będzie, nie mam pojęcia.

W Sacred II driada reprezentowała połączenie tych dwóch statystyk, czyli będziemy może mieli do czynienia z jakimś leśnym łopiekunem czy coś w tym stylu. No, ale nie ma co sobie zaprzątać tym głowy, pożyjemy zobaczymy.

Wydaje mi się, że to może być postać, którą będzie można porównać do Diablowskiego Nerkomanty.

Obstawiam Druida.

To ja w takim razie stawiam na rycerza Jedi :)

Ehh po przeczytaniu artykułu nie mogę doczekac się open bety, bo zapowiada nam się grywalna gierka :P

Najgorszy MMORPG gorszy od tego Knighta Onlinejka. :)

Mi się wydaje , że co niektórzy nie rozumieją co to znaczy MMO , FPS , RPG.

Najgorszy MMORPG gorszy od tego Knighta Onlinejka.

Chyba nie wiesz co piszesz.. pozdro

Chyba nie wiesz co piszesz.. pozdro

Ja oczywiście wiem co piszę to jest moja opinia napisana poprzez klawiaturę + palce + mózg + rozum.

Nie zagram w tę grę która nie jest warta zachodu.

Edit

Sry za double post.

@up

Jak już piszesz opinie o grze i ci się nie podoba to napisz chociaż dlaczego... Warto podac argumenty, bo to co napisałeś jest nic nie warte, niepoparte argumentami co od razu sprawia, że nie masz racji, bo dlaczego miałbyś ją miec skoro tego nie udowodniłeś? :)