Zastanawiam się nad zakupem GW2 z keye.pl, ale nie mam za dużo czasu na grę max 1h dziennie + weekendy, gry szybko mi się nudzą dlatego pewnie nigdy nie dojdę do Endgamu. Interesuje mnie samo expienie latanie po mapce, zdobywanie nowych sklili, broni itd. itp. Czy warto więc kupić tą grę? Czym różni się ona od chciażby tery online? i czy jeśli mi się nie spodoba albo szybko znudzi można ją bez problemowo sprzedać za te 100zł wraz z postacią? Ostatnie pytanie, czy zakup gry za pośrednictwem takich portali jak np. właśnie keye.pl grozi banem?
GW 2 czy warto dla mojego przypadku?
1 1h na gre to troszke mało średnio w takim czasie masz 1 lvl odblokowanie skilli zależy od skill pointow (dostajesz je za lvl od 10 lvl i za odkrycie ich na mapie) set w godzine dziennie zdobędziesz w jakies 2 tygodnie (jak poswiecisz tylko farmie znaczkow na instancje po wylewelowaniu postaci)
2 czy sprzedaż tak szybko nie wiem bo swojej nie sprzedaje nie opłaca mi się
3 z tego co wiem keye.com jest stroną z nielicznych co legalnie sprzedają klucze do gier
No może przesadziłem z tym 1h, po za tym w wekendy bd. miał czas na granie
Jak to mówią GW2 jest przyjazne casualom i tyle czasu ile masz spokojnie wystarczy na to by dobrze bawić się przy grze, ja wbijam nawet rzadziej . Plusem GW2 jest to, że jest to gra B2P, więc kupujesz ją i grasz kiedy masz czas, nie jesteś przywiązany do gry abonamentem
. Oczywiście, żeby osiągnąć wszystko tzn ascended gear i legendarki trzeba przysiąść i to dobrze, ale do zabawy w dungach, czy tym bardziej na pvp, gdzie gear nie ma żadnego znaczenia Twój czas w zupełności wystarczy
.
Jeżeli nie jesteś pewny to poczekałbym na Twoim miejscu na kolejny trial, który pewnie będzie gdzieś bliżej świąt
Myślę, że gra powinna Ci się spodobać, gdyż nie doświadczysz w niej tego nachalnego wyścigu szczurów, gdzie musisz się nonstop ścigać o coś z innymi graczami, żeby nie odstawać i mieć szansę coś pograć. A i jest naprawdę dużo rzeczy do robienia, sama gra też nie mówi jasno, że masz robić to i to, gdyż do pewnych rzeczy można dojść na różne sposoby
Pytanie czy spodoba Ci się sama mechanika i czy Cię wciągnie, czego nie wiadomo - wszystko zależy od tego co preferujesz, a nie napisałeś jakie gry mmorpg przyciągnęły Cię na dłużej.
Osobiście mogę śmiało GW2 wpisać na listę faktycznie udanych gier tego typu, razem z WoWem, HelbreatH i UO. Reszta to moim zdaniem słabe produkcje na które zwyczajnie szkoda czasu.
@UP
Zgadzam się prawie ze wszystkim. Tylko mi osobiście takiego małego wyścigu szczurów właśnie brakowało. Rywalizacja między graczami podkręca atmosferę, rodzi dramy i gra wciąga na lata. Tak było często w starych tytułach, które przecież pamiętamy jako kultowe.
No może przesadziłem z tym 1h, po za tym w wekendy bd. miał czas na granie
to może tak ja mam jakieś 1700h wbite w GW2 i mam wszystkie sloty zawalone postaciami z lvl 80 ponad połowa ma full sety 2-3 postacie zainwestowane w skini itp.
w drogdze do legendarki brakuje mi jakies 300g i jakoś specialnie wszystkiego na No Laifa nie robiłem
pomijając rozgrywki PvP i WvWvW bo tam tylko na Jamping Puzzle chodziłem
@UPZgadzam się prawie ze wszystkim. Tylko mi osobiście takiego małego wyścigu szczurów właśnie brakowało. Rywalizacja między graczami podkręca atmosferę, rodzi dramy i gra wciąga na lata. Tak było często w starych tytułach, które przecież pamiętamy jako kultowe.
Tak, pewna rywalizacja zawsze jest dobra, byle nie polegało to właśnie na głupkowatym gonieniu tak naprawdę donikąd - tego osobiście nie lubię.
A w GW2 myślę jest możliwość rywalizacji - warto pograć turniejowe walki PvP - solo, bądź team Emocji nie brakuje.
Do tego we wtorek pojawi się ranking fraktali i lekka ich przebudowa, także w PvE również będzie jakaś możliwość wykazania się.
Chociaż osobiście liczę również na jakieś naprawdę wymagające raidy, co by można je robić razem z gildią
A niby w maju coś pisali, że raidy się pojawią i będą starali się graczy bardzo nimi zaskoczyć - no ale zobaczymy jak to wyjdzie.
Ja chcę wojny gildii, wojny gildii mi dajcie! brakuje mi tego żeby w końcu clany nabrały jakiegoś większego znaczenia w tej grze. PvP grałam sporo i podobało mi się.
Gra jest bardzo dobra, bez dwóch zdań, ale czegoś mi w niej brakuje, nie wiem czego, ale jednak. Może po prostu marudzę...bo przyzwyczaiłam się do starych rozwiązań w mmosach.
ale panowie to nie temat o GW2 i nic nie mówią Rafixofi z zadanym pytaniem
@UP
Racja.
czy jeśli mi się nie spodoba albo szybko znudzi można ją bez problemowo sprzedać za te 100zł wraz z postacią? Ostatnie pytanie, czy zakup gry za pośrednictwem takich portali jak np. właśnie keye.pl grozi banem?
1. Tak, ja sprzedałam jedną kopię za 150, ale było to 2 miesiące temu nie wiem jak teraz.
2. Nie dostaniesz bana za to
Na resztę pytań odpowiedzi znajdziesz w postach wyżej i podejmiesz decyzję czy gra Ci się spodoba.
GW2 albo polubisz i będziesz cisnął albo szybko ci się znudzi. Mi osobiście ochota na granie zeszła po skończeniu story line.
GW2 jest dość specyficzne - sporo zależy od twojego gustu,gra nie ukrywam mogła by być sporo ciekawsza jeśli AN poszła w stronę zwiększenia trudności rozgrywki,ale tu nie o tym mowa.
Pytasz się czy można sprzedać postać wraz z zyskiem - tak,a dokładnie mam znajomego który już niestety niema czasu na grę - więc sprzedał konto z 2 80 ubranymi postaciami (ascendt gear) za około 300 zł,więc gra się mu zwróciła,ba nawet zarobił.
Interesuje mnie samo expienie latanie po mapce, zdobywanie nowych sklili, broni itd. itp. Czy warto więc kupić tą grę? Czym różni się ona od chciażby tery online?
Bronie,co ? -Trudno się ich nie zdobywa jeśli mówimy o niebieskich/zielonych. Skille przypisane do broni odkrywa się w miarę szybko i sprawnie,jednak dłuższej odkrywa się te związane ze Skill pointami.
Zakładając,że dobiłbyś ten nieszczęsny 80 - skinów jest naprawdę sporo i cały czas zwiększa się liczba
(co 2 tyg wpadają jakieś nowe itemki,czy to bronie,zbroje)
Exploring,tu całkiem sporo będziesz mieć tego zwiedzania - mapy są szczegółowe,raczej nie spotkałem się z pustymi przestrzeniami
,dodatkowo na mapach porozmieszczane są znajdzki - jumping puzzle,ot taka skakanka dla zabicia czasu .
Porównywać do TERY nie będę dlatego,że dopiero mam zamiar w nią grać.
co do zdobywania broni, przecież crafting w GW2 jest miły, szybki i przyjemny, można sobie w łatwy sposób coś zmajstrować , łącznie z tymi epickimi itemkami
Crafting Ascended broni (a już niedługo i zbroi) nie jest taki łatwy, szybki i przyjemny. Trzeba wtopić mnóstwo kasy, albo czasu na grind wszystkich składników
autor napisał, że endgamu pewnie nigdy nie zobaczy, więc może ascended sobie darujmy, chodziło mi raczej o "zwykłe" epicki, na które receptury sa u trenerów, a można z nich przyjemny secik złożyć (żółte, złote), często lepszy od tych wylatujących nawet na eventach
Zastanawiam się nad zakupem GW2 z keye.pl, ale nie mam za dużo czasu na grę max 1h dziennie + weekendy, gry szybko mi się nudzą dlatego pewnie nigdy nie dojdę do Endgamu. Interesuje mnie samo expienie latanie po mapce, zdobywanie nowych sklili, broni itd. itp. Czy warto więc kupić tą grę? Czym różni się ona od chciażby tery online? i czy jeśli mi się nie spodoba albo szybko znudzi można ją bez problemowo sprzedać za te 100zł wraz z postacią? Ostatnie pytanie, czy zakup gry za pośrednictwem takich portali jak np. właśnie keye.pl grozi banem?