GW 2 dlaczego nie mogę się do niego przemóc?

Cześć, słuchajcie temat ten jest troszkę inny. Chodzi mi o to iż mam GW 2 już od ponad roku no ale nie mogę się przemóc do tej gry i nie wiem co robię źle.

Cała sprawa polega na tym ,że gra mi się nudzi tak wiem grając samemu i bez gildii żadna gra długo nie pociągnie ale ogólnie do tej pory jedyne co robiłem to PvP troszkę na arenach + zwiedzanie mapy,odkrywanie jej i questy na niej + Open PvP i tyle.

Jak chodzi o eksploracje świata no jest fajny ale ile można w kółko biegać i co nowa mapa to tona nowych questów itd. i po pewnym czasie (dobiłem tak do 40 lvla na samej eksploracji i questach z nich) znudziło się .

Bieganie na arenach fajne ( bo liczy się skill) ale nie mam gearu itd. więc arenki troszkę odpuściłem.

Lepszą opcją jest mass PvP ale tutaj biegam w zergu ludzi i lecę z jednej fortecy na drugą i nic się nie dzieje czasem jakieś potworki się zabije i super rzadko spotka się wrogi zerg ale ogólnie to też nie ma w tym żadnej frajdy co ludzie widzą w tym wszystkim?

Mam strasznie mało czasu na grę i próbuję za wszelką cenę przekonać się do tego tytułu ale ilość skilli i "monotonia" w postaci tego co napisałem powyżej (głównie Mass PvP i zwiedzanie mapy + questy na nich) powoduje ,że nudzę się tym tytułem bardzo szybko :/ Co robię źle czego jeszcze nie poznałem ? Dodam ,że mam samą podstawkę dodatek to nie problem kupić tylko wiecie jaki sens ma kupowanie dodatku jak podstawki nie czuję :/

Pamiętaj nic na siłę, a czasem najlepszym sposobem żeby przekonać się do gry jest przerwa i powrót do tytułu po pewnym czasie.

Proponuję inną grę. Ile masz czasu na gre i w jakich godzinach?

1. Nic na siłę.

2. Znajdź jakąś gildię, bo solo jest nuda.

3. PvE to głównie fraktale i raidy, których jeszcze nawet nie zacząłeś, ale potrzebujesz max lvl i gear.

4. PvP na arenach i nie masz gearu? Masz, wchodzisz do pvp lobby i za darmoszke ustawiasz sobie build, traity, staty, wepsy, sigile, runy, wszystko jest, tylko trzeba sobie ustawić build jakim chcesz grać. Ustawiasz i zmieniasz kiedy chcesz i jak chcesz.

Strona z buildami http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki

5. Mass PvP bez gildii to aktualnie trochę lipa, jeśli jesteś na kijowym serwerze, bez ogarniętych commanderów z ts3 raczej dużo się nie zrobi, co najwyżej przejmie parę wieżyczek... Prawdziwa zabawa zaczyna się będąc w gildii nastawionej właśnie na ten tryb, ale wtedy potrzeba trochę więcej czasu na grę, przynajmniej w godzinach raidowania. Jeśli ogarniasz to z czasem możesz liczyć na GvG, a więc walki gildia vs gildia. Do WvW również potrzeba max lvl i gear (zdobyty na pve), na niskim lvlu można robić co najwyżej za mięso armatnie.

Poza tym nie musisz wcale latać w zergu, możesz biegać solo, możesz być scoutem czy to w open field czy w garri lub wieży.

6. Craft legendarek, jest z tym trochę roboty, jeśli dopiero zaczynasz grę.

Mam czasu godzinkę, dwie dziennie więc 90% mmo odpada, strasznie lubiłem w GW 1 sobie pograć ale populacja jest skromna i nie ma tam tylu rzeczy do zrobienia jak w GW 2 no ale siedząc 30h nad 9-10 mapą (strzelam bo nie pamietam ile mi to wszystko zajeło) robiąc każdy quest po kolei , znajdując punkty widokowe itd. gra się po prostu nudzi :/ Ale ok spróbuję znaleźć gildię i wbić max lvl czy istnieje jakiś inny sposób na wbicie szybko max lvl'a niż questy i punkty widokowe ?

Najszybsze expienie:

1. Wybierasz WvW, klikasz Edge of the Mists.

2. Reward track w tym samym okienku, co kilka nagród dostajesz przedmiot zaznaczony kwadratem, po użyciu dostajesz +1 lvl.

Szukasz na mapie tagu commandera, tu w kolorze fioletowym, dołączasz do grupy i latasz w zergu. Trochę nudne, ale za przejmowanie towerów, keepów i ogólnie za wszystko dostajesz sporo expa + co jakiś czas itemek na +1lvl.

Szybkość expienia zależy od zestawienia serwerów, może być np. 10 lvli na godzinę, ale jeśli nie będzie commandera lub będzie mało ludzi w porównaniu z przeciwnikami to nie zaszalejesz z expem..

3. Jeśli na EotM nic się nie dzieje lub dla odmiany możesz expić na pvp...w samym lobby jesteś wyskalowany na max lvl, ale tu również masz reward tracki jak w przypadku WvW, co kilka nagród dostajesz taki sam item dający Ci +1lvl. Grasz mecze > zdobywasz Tome of Knowledge > lvlujesz postać.

Ok bardzo dziękuje za pomoc! Tak więc biorę się do lvlowania jedno jeszcze pytanie na którym serwerze gra najwięcej polaków?

A ja jeszcze polecam tobie zacząć robić https://wiki.guildwars2.com/wiki/Bloodstone_Fen_Reward_Track ten reward track, gdyż dostajesz 50 bloodstone. Za 200 kamyków kupujesz ascended back item.

Tu masz wszystkie Reward Track do PVP

https://wiki.guildwars2.com/wiki/PvP_Reward_Track

a tu do WvW

https://wiki.guildwars2.com/wiki/WvW_Reward_Track

Ok bardzo dziękuje a czy możecie mi polecić serwer na którym gra masa polaków bo w sumie gram na blacktide i nie wiem jak to stoi z populacją na tym serwerze ,a zmienić serwer z moim lvlem to na razie nic wielkiego? Oraz czy istnieje jakiś poradnik co tłumaczy te wszystkie rewardy za logowanie się + Lucky itd. bo mam tego całą masę a nie wiem czy tego używać czy nie i po co to służy?

Ok bardzo dziękuje a czy możecie mi polecić serwer na którym gra masa polaków bo w sumie gram na blacktide i nie wiem jak to stoi z populacją na tym serwerze ,a zmienić serwer z moim lvlem to na razie nic wielkiego? Oraz czy istnieje jakiś poradnik co tłumaczy te wszystkie rewardy za logowanie się + Lucky itd. bo mam tego całą masę a nie wiem czy tego używać czy nie i po co to służy?

Serwer w GW2 nie ma aż takiego znaczenia. Właściwie to liczy się on tylko przy WvWvW. To coś na wzór mega-servera. Jak jest przeludnienie, to wrzuca cię na inną mapkę. Ale ogólnie grasz z ludźmi z innych serverów, niezależnie jaki server wybierzesz.

Ok bardzo dziękuje za odpowiedzi!

Cześć, słuchajcie temat ten jest troszkę inny. Chodzi mi o to iż mam GW 2 już od ponad roku no ale nie mogę się przemóc do tej gry i nie wiem co robię źle.

Cała sprawa polega na tym ,że gra mi się nudzi tak wiem grając samemu i bez gildii żadna gra długo nie pociągnie ale ogólnie do tej pory jedyne co robiłem to PvP troszkę na arenach + zwiedzanie mapy,odkrywanie jej i questy na niej + Open PvP i tyle.

Jak chodzi o eksploracje świata no jest fajny ale ile można w kółko biegać i co nowa mapa to tona nowych questów itd. i po pewnym czasie (dobiłem tak do 40 lvla na samej eksploracji i questach z nich) znudziło się .

Bieganie na arenach fajne ( bo liczy się skill) ale nie mam gearu itd. więc arenki troszkę odpuściłem.

Lepszą opcją jest mass PvP ale tutaj biegam w zergu ludzi i lecę z jednej fortecy na drugą i nic się nie dzieje czasem jakieś potworki się zabije i super rzadko spotka się wrogi zerg ale ogólnie to też nie ma w tym żadnej frajdy co ludzie widzą w tym wszystkim?

Mam strasznie mało czasu na grę i próbuję za wszelką cenę przekonać się do tego tytułu ale ilość skilli i "monotonia" w postaci tego co napisałem powyżej (głównie Mass PvP i zwiedzanie mapy + questy na nich) powoduje ,że nudzę się tym tytułem bardzo szybko :/ Co robię źle czego jeszcze nie poznałem ? Dodam ,że mam samą podstawkę dodatek to nie problem kupić tylko wiecie jaki sens ma kupowanie dodatku jak podstawki nie czuję :/