Gw 2 dylemat którą postacią grać?

Gw2 jest bardzo inne od standardowych gier mmo, które można spotkać na rynku co dla mnie jest trudnym orzechem do zgryzienia, bo na prawdę mam dylemat jaką postacią grać, zależy mi na pve instancje jakieś itp. Zależy mi aby postać miała jakiś dmg ale żeby też nie padał walcząc z 2 przeciwnikami. Obecnie grałem wariorem 42 lvl ale jego styl gry znudził mnie już mnie nie rajcuje tak jak na samym początku jego skile z broni są wporządku, ale co do reszty skili tj. bannerów to mnie odrzuca bo dla mnie powinien robić sieke na ekranie a nie zrzucać jakieś chorągiewki to moje osobiste zdanie. Mam również necro na 14 ale już widzę że zanim miałbym nabić ten 40 jak u warka to wiele bym na padał mało tego co mi po jego stworkach, które mało co robią.

Reszta klas która mi pozostała to :

- ranger

- thief

- guardian

- inżynier

-mesmer

nie licze elementala, bo mój kolega go robi a nie chcę mieć tak samo jak on.

Która z tych klas, które mi zostały wg. Was nadaje się do pve do solowania 2+ przeciwników która ma w miare dobrą przeżywalność ?

Do gry solowej najbardziej nadaje się guardian. Ma największą przeżywalność i jest op na pve.

Osobiście gram thiefem i też przyjemnie mi się grało na pve (tylko zastanów się czy pve to jedyne co chcesz w tej grze robić, bo WvW i sPvP też dają dużo frajdy ;p)

sorry za powtórzenia :P

Z tych klas wybrałbym raczej jedynie Guarda, jak sama nazwa wskazuje jest bardziej tankiem, niż klasą pod DMG, chociaz dowalic umie ;). Ludzie lubią brać chociaż jednego guarda do party na dungi i faktycznie jest dzięki nim łatwiej. Z tankowaniem paru mobków nie będzie problemów.

Ranger ma jako taką przeżywalność w grze solo, ale nie jest to za dobra postać do dungów i ogólnie.

Thiefem trzeba trochę pokombinować jak przeżyć, jak się ogarnie to gra się naprawdę miło, przynajmniej mi :D.

Guradian! Obrońca nie ma problemu z solowaniem porządnych grupek mobków. Świetne survi, a i DMG niezły, więc jeśli zależy Ci na przeżywalności i wygodzie- bierz guardiana.

Ja też mam taki problem :P nie wiem która klasą grać

Guardiana już miałem 80 lvl i to nie to

thiefa mialem 80 i to nie to

mam wielki dylemat i jest ciężko

Łowcą gra się przyjemnie, ale na pve bądź przygotowany na dwa łuki i tankującego peta i przez to postać może się znudzić bo ile można tymi łukami

polecam mesmera, naprawdę ma dobrą przeżywalność przy def-build, może się chować za iluzjami, ma bardzo dobrego escape.Problem leży w dobrym zgraniu staffa i czegoś np. gs, bo to daje bardzo duży bonus przy walce. Aczkolwiek jeśli myślicie nad jakąś hybrydą pomiędzy dps a hp czy sam dps to raczej wam nie wyjdzie, bo iluzje będą padać za szybko, nie będziecie mogli się chronić, przez co skille staną się bezużyteczne. Co do łowcy to powiem szczerze że ostatnio łowce na dungu z miesiąc temu widziałem, co skłania do wniosku, że albo jest bardzo słaby albo bardzo monotonny..

Survi thiefa kończy się wraz z wyczerpaniem inicjatywy. Mimo wszystko bardzo przyjemnie mi się nim gra, ze względu na bardzo dobrą mobilność. Jego największą wadą jest wytrzymałość, bo większość bossów składa mnie na hita/2.

Mesmer to raczej nie moja bajka próbowałem nim grać, ale to chyba nie to te całe iluzje i w ogóle...

@Wagonik możesz mi opisać jak grało Tobie się guardianem i thiefem na pve ?

Z czym chodzić będąc guardianem ? tj broń

łowca jest przyjemny w pvp gdy trzeba polatać by poskładać kogoś, ale sprawia to naprawdę frajdę.

A w pve łowca jest nudy na dłuższą mete niestety dla mnie

Strażnikiem grało się przyjemnie ;) oczywiście do pve to dwuręczny miecz, scepter i tarcza.

Jest fajną postacią ale dla mnie w pewnym momencie zabrakło tego czegoś ;/ i sprzedałem konto tak czy siak więc teraz nie mam już tej postaci ale mam za to czyste konto na ktorym trzeba zacząć grać od nowa i tu jest problem kim...

Thiefem fajnie się grało bo jest trochę kombinowania i dużo przyjemności z rozgrywki :), ale jakoś i armory mi do tej postaci nie pasiły i wgl tak dziwnie było już potem.

Ale dalej lubie te postać i kiedyś się za nią może wezmę

Hmm na razie gram strażnikiem powiem Wam, że daje sporo frajdy. A powiedzcie mi czy jest coś takiego, że każda rasa ma jakieś "coś" unikatowego ? Bo słyszałem np. że Norny mogą się zamieniać w zwierzaczki to prawda? Co trzeba zrobić aby mieć taką możliwość ? Czy każda z ras ma jakieś ukryte właściwości czy to tylko Norni ?

kazda rasa ma skille charakterystyczne dla niej.

Norny maja zmiany w "cos"

asury maja golemy

ludzie maja "blogoslawienstwa" od bogow

charry maja wsparcie "swoich ludzi"

sylvari maja jakies turety z kwiatow czy cos( nie wiem, dokladnie nie patrzylem)

Tu masz listę skilli rasowych http://hellriders.guildlaunch.com/forums/viewtopic.php?t=8633638 (musisz kliknąć w linki pod obrazkami).

Hmmm a co do samego guardiana jakie statystyki są dla niego najważniejsze w itemkach ? Vitality,power,toughness itp

>>Dostań grę z możliwością wykreowania własnej postaci z własnym buildem

>>Ogranicz się do jedynego słusznego builda

inb4rage

Ja radzę tobie się pobawić trochę z modyfikacja gotowych buildów :P

A i dla mnie jak guard to norn :P

A ja polece nekromeante... ale nie opieraj się na minionach tylko na własnych skillach (ewentualnie golem.. bo plaga tylko w wvw przydatna).

Ma najwięcej HP razem z warriorem, najlepsze przeżywalność z "papierów" i super AOE DMG (staff, axe/dagger), ewentualnie na single target dagger OP.

Zrobienie go to kwestia.. własna. Można zrobić go pod tankowatego dps'a (odzyskiwanie życia praktycznie bez przerwy), albo typowy berserker z dodatkiem kondycji (gram tak na WvWvW).

Gdybyś miał jakieś pytania co do postaci pisz.

Nabiłem 15 lvl na guardianie i powiem, że jest nawet spoko ale chcę jescze sprawdzić mesmera. Mesmer z czym powinien latać aby zadać dmg ?

@up mam 15 lvl necro dla mnie pve nim to udręka bo co chwilę pada i nie za bardzo pasuje mi to w stafie że to aoe ale głównie jakieś klątwy itp. Pamiętam że z daggerem lubiłem latać i chyba z toporkiem ? Bo te "pazurki" miał i to sporo dmg zadawało po 1 target nie wiem zagram później nim tj. po mesmerze i zobaczymy

Dagger + Focus/Worhorn (zależy czy chcesz regenke czy dodatkowy dmg obszarowy).

Age + Focus/Worhorn/Dagger (to co wyzej + dodatkowy dmg obszarowy z kondycją)

Gdybyś mial pytania (build/skile) pisz w grze na "Xardunek"

Mesmer nie jest od zadawania DMG (choć i to mu nieźle wychodzi) a wspierania party.

Mesmer rozkręca się później... bieganie na małych lvlach to udręka.

Dagger + Focus/Worhorn (zależy czy chcesz regenke czy dodatkowy dmg obszarowy).

Age + Focus/Worhorn/Dagger (to co wyzej + dodatkowy dmg obszarowy z kondycją)

Gdybyś mial pytania (build/skile) pisz w grze na "Xardunek"

Mesmer nie jest od zadawania DMG (choć i to mu nieźle wychodzi) a wspierania party.

Mesmer rozkręca się później... bieganie na małych lvlach to udręka.

EDIT: OMG.. walony net.

Proszę o usunięcie tego posta.