Znacie jakiś dobry leveling guide krok po kroku? Mam raczej coś na myśli pokroju "zrób quest A, w międzyczasie zabij 20 mobów i zwróć quest C", a nie "dobij do 10 w pierwszej lokacji". Może być po angielsku.
GW 2 - poradnik
Osobiście Ci polecam iśc odrazu na WvWvW i tam wbić 80 lev.
To znaczy, że mogę tam wejść od początku i od razu grindować PvP?
Na WvW fajnie się wbija tylko wtedy, jeśli latasz z zergiem, który jest większy niż wrogie zergi na mapie. W innym wypadku stracisz czas na latanie do punktu X z respa albo walczenie o towera czy keepa przez 30 minut.
Jeśli tak jest (a domyślam się że grasz na Blacktide, więc jeśli nie walczysz z Vabbi, to rób to co napiszę teraz), to pozostaje ci robienie story i kończenie mapek. Tylko jak w trakcie robienia serduszek natykasz się na dynamiczny event, to rób event, bo da ci więcej expa niż serduszko. Po evencie wróć do serduszka.
Craft też jest dobry, ale musiałbyś wbić maksymalny poziom we wszystkich 8 profesjach. Już od dawna nie da się wbić 80 poziomu na jednym czy dwóch craftach. W takim wypadku potrzeba jednak dużo kasy (do 100g).
@Co do grindowania PvP.
Zapomnij w GW2 o czymś takim jak grindowanie. Na grindowaniu nic nie zyskasz, a stracisz tylko czas.
Dużo expa dostajesz za przejmowanie obiektów na WvW, dlatego pisałem, żebyś szedł na WvW tylko wtedy, kiedy twój zerg miażdży wszystkie inne. W innym wypadku będziesz tracił czas na przepychanki, które dadzą ci frajdę (zakładając, że przez niski poziom nie będziesz padał jak mucha), ale znikomy exp.
WvWvW w dobrym czasie, train w Queensdale czyli robienie eventów/championów z grupą, która w tej lokacji na pewno ciągle jest Jeśli masz kasę to crafting
WvWvW szczeże dłużej się tam lvl czemu ?? bo głównie chodzi o czasz a zanim coś się tam podbje itp to zajmuje a podbicie głównego zamku nie daje pełnego lvl średnio 1 lvl wpada na 30 minut max to godzina
Podpowiem że dla tych co zaczynają od zera naj lepiej nie zależnie jaką rase się wybierze jest mapa Charow Black Cytadel czemu?? dużo inventów szybkich i prostych serca banalne jak większość się wykona to polecam iść do Nornow Holerbrak tylko nie tam gdzie zielen tylko na tereny gdzie sniego tesz szybkie serca i polecam zbierac wszystkie surki typu copper ore i drewno i zabijac każdego mobka
a ostatnie 10 lvl dobic na krafcie jubilerskim
No nie wierzę... Lvl w GW2 "sam się wbija", tzn. robisz co Ci się podoba i to co lubisz ( bo od 1 lvla możesz praktycznie wszystko poza robieniem dungów ) i tak ponad tydzień i wbijesz 80 bez problemu, nawet nie zauważysz kiedy.
Rób mapki sobie i raz dziennie na godzinkę wbij na wvw bo może akurat trafisz na dobrą ekipe.
TAK CZY SIAK NAJSZYBCIEJ TO IDZIE ROBIĄC MAPKI I PRZYNAJMNIEJ MASZ NA POSTACI ODKRYTĄ MAPE W ILUŚ TAM %
PRZY WBICIU 80 LVLA POWINIENEŚ Z 40/50 % MAPKI JUŻ POSIADAĆ ;P
Od którego poziomu są pierwsze dungi? I czy istnieje random finder jak w WoW, czy trzeba spamować czat?
Pierwszy AC chyba na 20 lub 30 nie pamietam juz Tak masz LFG w ktorym mozesz szukac ludzi do konkretnego dunga
Pierwszy dungeon to Ascalonian Catacombs [AC]. Story od 30, explo od 35. Na dungeony można chodzić już od pierwszego levela ale nie sądzę żeby ktoś ciebie brał na tym poziomie. Jeśli chodzi o szybki exp to bij mobki na odludnych mapach albo nocą kiedy jest mało graczy. Jak sprawdzisz ten sposób to będziesz wiedział o co mi chodzi.
Co właściwie jest do robienia w tej grze po wbiciu 80? Oprócz PvP
Odkrycia, mapki, pvp, wvwvw, nowe itemki zbierasz, nowy wygląd itemków,bosy, dungi, fractale, living story, itd itd
Dla mnie najlepszą opcją jest właśnie to, żeby nie expić, a by lvl wpadł sam przy okazji
Czyli generalnie ostre granie PvP (zwykłe mecze albo turniejowe), a potem nagle patrzysz, że masz dużo glory i wymieniasz je sobie na scrolle, które dają Ci w PvE 1-80lvl.
Chociaż oczywiście od czasu do czasu dla klimatu można sobie skoczyć tu, czy tam porobić serduszka, czy misje fabularne, ale właśnie z umiarem, bo jak czegoś jest nadmiar, to traci klimat Oczywiście początkującym polecam więcej expić na mapach PvE/WvWvW, a PvP traktować jako taką odskocznię, no ale jak ktoś już chce faktycznie szybko wbić lvl (alty itd) i przy okazji mieć coś z tego więcej, to polecam expienie w PvP.
Co właściwie jest do robienia w tej grze po wbiciu 80? Oprócz PvP
W grze masz trzy główne tryby:
-PvE (motywy fabularne, dungi, fraktale, misje gildyjne, jumping puzzle, world bossy + jakieś tam bajery dodawane w update. Na ten moment raczej tyle z tych konkretniejszych rzeczy, ale znając życie coś pominąłem. Chociaż trza brać pod uwagę to, że z czasem pewnie jeszcze bardziej rozbudują ten tryb)
-WvWvW (Masowe PvP, w którym możesz używać itemków zdobytych w PvE. Jeżeli chcesz grać hardkorowo ten tryb, to tylko z odpowiednią gildią - polecam jakieś zagraniczne. Dużo można tam zrobić, ale nie wchodząc samemu - chociaż i solo można się bawić dobrze - wszystko zależy od gustu Jednak dużo jest dziwaków, którzy oczekiwania mają bardzo duże, a kończy się na tym, że zamiast dołączyć do porządnej gildii wchodza samemu, nie wiedzą co mają ze sobą zrobić i mówią, że tryb jest zły
-PvP (Czyli typowy tryb gracz vs gracz. Wchodzisz na specjalną mapę PvP gdzie ustawiasz sobie do tego trybu osobny build + masz itemki PvP - nie możesz uzywać tych z PvE. Tryb jest raczej zbalansowany. Do tego masz w nim rankingi
https://leaderboards.guildwars2.com/en/na/pvp
Na których możesz się znaleźć grając mecze turniejowe. Generalnei tryb jest zrobiony głównie pod walki 5vs5, chociaż na luźnych meczach da się spotkać nawet 8vs8, 10vs10, czy 1vs1. Są plany by wprowadzić do tego trybu motyw sezonów i ciekawych nagród.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Powiem szczerze, że do GW2 podchiodziłem kilka razy, najdalej do 23 lvlu. Chyba dam jej jeszcze jedną szansę.
Koniecznie znajdź sobie jakąś gildię, która skupia się na tym, co ciebie interesuje
Czy to Social, PvE, PvP, WvWvW, bądź RolePlay (gra fabularna).
Bez gildii jak to w każdym MMORPG - jest nudno.
Sam pamiętam, że nawet do WoWa podchodziłem przynajmniej ze dwa razy kiedyś i nie mogłem się przełamać,
gra spodobała mi się bardzo dopiero wtedy, gdy znalazłem konkretną gildię
chciałbym zapytać jak wejść na te WvWvW i tą mapke pvp ?
Naciskasz "B", albo wybierz w górnej zakładce (lewy górny róg ekranu), to wszystko podczas gry, rzecz jasna.
A na PvP, to w lewej górnym rogu masz skrzyżowane miecze.
jak chcesz przewodnik levelingu od zero do 80 lv , to wejdź na mmovault, tam jest w filmikach przedstawiony leveling.
Tu masz link do youtube'a :