Gw2 80lvl bez dodatku pytania

Witam,powróciłem do gw2,bo nie mogłem znaleźć innej gry,która by mnie choć na chwile zatrzymała i mam kilka pytań,mam guild wars 2 kupione,ale bez dodatku,co robić na 80lvlu,zeby wspomóc swoją postać przed kupnem hot,mam wszystkie Itemki exotic,skąd moge wziąć ascended? Próbowałem ostatnio isc na dungeon,ten na 35lvlu,umierałem praktycznie co chwile,co moze być tego przyczyna? Czy jak kupie dodatek dalej moge resetować build do woli,czy coś sie zmieniło? Czy z golda moge kupić item legendary?

Co robic na 80lvlu... dungi/fractale (tutaj dodatek sie przydaje bo masz lepsze nagrody z HoTem)/rajdy (jak juz dodatek bedziesz mial)/odkrywanie mapy i robienie meta-eventow (tutaj tez sie hot przydaje bo wiekszosc map z meta eventami jest z dodatku)/world bossy/WvW/kolekcje/living story/sam sobie postaw jakies cele, Ascended craftujesz albo dropisz na fractalach, bizuterie asc bierzesz z fractali/farmienia mapek/laury. Dungi sa dla 5 osob, robiles sam czy z innymi ludzmi? W grze twoja defensywa sa uniki/bloki wiec jak bedziesz stal w miejscu i wciskal 1 2 3 4 5 to na pewno bedziesz sie wykladac. Resetowanie buildu sie nie zmienia z dodatkiem, za golda legende kupic mozna ale taniej scraftowac samemu.

Warto dodać że legenda ma te same statystyki co Ascendent, plusy to możliwość zmieniania statystyk, i wygląd wizualny broni, na ziemi i w czasie użycia skilla.

Witam,powróciłem do gw2,bo nie mogłem znaleźć innej gry,która by mnie choć na chwile zatrzymała i mam kilka pytań,mam guild wars 2 kupione,ale bez dodatku,co robić na 80lvlu,zeby wspomóc swoją postać przed kupnem hot,mam wszystkie Itemki exotic,skąd moge wziąć ascended? Próbowałem ostatnio isc na dungeon,ten na 35lvlu,umierałem praktycznie co chwile,co moze być tego przyczyna? Czy jak kupie dodatek dalej moge resetować build do woli,czy coś sie zmieniło? Czy z golda moge kupić item legendary?