GW2 a Silkroad

Witam

Zastanawiam sie nad zakupem gw2.

Ogladajac filmiki, graficznie bardzo przypomina Silkroad. Dla mnie akurat jest to ogromny plus, bo bylo to jedyne mmo, ktore zatrzymalo mnie na lata.

Moglibyście jakos odnieść się do tej wypowiedzi? Czy faktycznie są jakieś wspólne cechy owych gier?

Przypomina Tobie Silkroad'a? hahah :D Dobre :P Moim zdaniem nie jest to w ogóle podobne do silkroad'a pod żadnym względem( sam grałem w SRO kilka lat).

Pod wzgledem wizualnym, postaci, bronie itp. Nie jest to grafika jak w innych mmo- albo przesadzona basniowa, albo strasznie sztywna typu metin.

Postaci? Bronie? Gdzie masz tam podobieństwa? Jeśli masz na myśli że jest tam np. 2h sword albo to że jest warrior itd. to tak teoretycznie mógłbyś porównać z większością mmorpg na rynku... Co do grafiki to ja nie widzę podobieństwa, GW 2 wizualnie oddaje w ogóle inny klimat.

Nie czytasz dokladnie. Napisalem "pod wzgledem wizualnym", tj. bohaterowie, swiat i cala reszta jest zrownowazona pod wzgledem graficznym, nie przesadzone w zadna strone.

Co do samej gry, moglbys mi cos o niej napisac? Jak wyglada rozrywka? Jako byly gracz silkroad, moglbys wyrazic swoje zdanie. No i najwazniejsze, czy jest sens zaczynac? Widzialem, ze popularnosc tej gry bardzo spadla..

Pod wzgledem wizualnym, postaci, bronie itp.

Czytam i to dokładnie... Konstrukcja twojego zdania mówi o podobieństwach grafiki, postaci i broni. Niepotrzebnie był ten przecinek przy "wizualnym" ...

A co do GW 2 rozrywka jest skrajna z porównaniem do SRO, z popularnością nie jest źle ze względu na "megaserwery", na kazdej lokacji spotkasz po co najmniej kilka osób. Jednak GW 2 nie potrafi mnie wciągnąć na dłużej jak to zrobił ze mną Silkroad. Moim zdaniem najlepiej znaleźć osoby do gry wspólnie w GW bo po prostu będzie ci się po pewnym czasie nudzić, z autopsji mogę stwierdzić że jak raz się zniechęcić to granie w GW 2 będzie jak wchodzenie pod górkę :)

P.S. Najlepiej przeczytaj sobie temat "Czy warto kupić GW 2". Wszystkiego się dowiesz tam na temat gry, co ona oferuje itp.

Witam

Zastanawiam sie nad zakupem gw2.

Ogladajac filmiki, graficznie bardzo przypomina Silkroad. Dla mnie akurat jest to ogromny plus, bo bylo to jedyne mmo, ktore zatrzymalo mnie na lata.

Moglibyście jakos odnieść się do tej wypowiedzi? Czy faktycznie są jakieś wspólne cechy owych gier?