GW2 - co mi to da?

Cześć, witam wszystkich. Mam jedno pytanie, które powstrzymuje mnie od zakupy gry. Pobrałem sobie GW2, stworzyłem postać, pograłem i chcę teraz zakupić dodatek. Czy jeżeli kupię od razu Path of Fire będę miał dostęp do contentu z dodatku HoT? Pytam bo jako wieloletni gracz WoWa wiem, że przy zakupie Battlechesta dostaje się wszystkie dodatki prócz najnowszego. Ciekawi mnie teraz czy muszę kupić najpierw HoT następne Path of Fire, czy mogę spokojnie kupić PoF posiadając HoT? Tutaj nasuwa mi się druga myśl - może te dodatki nie są podobne do WoWa i nie muszę mieć starszego żeby zagrać w nowy ( tak jak ma to miejsce np. w Wiedźminie 3, gdzie można zacząć od nowego dodatku potem dopiero przechodząc do starszego), czy raczej żeby zagrać w PoF muszę mieć zakupiony HoT. Liczę na szybką odpowiedź i wytłumaczenie! Pozdrawiam!!!

Osobny content osobne dodatki nie potrzebujesz jednego by grać w drugi.

Jeszcze takie pytanko, na dzień dzisiejszy może ktoś się wypowiedzieć apropos BDO vs GW2?
Jestem mega casualem ( nie hardcoruje juz jak w Wowie hahahaa), co będzie lepszym wyborem?

Jak casualem to zdecydowanie GW2, BDO to straszny grindownik, wymaga mnóstwa czasu, więc raczej wymiękniesz.

BDO to hardcore pvp mmorpg 99h na dobę w grze.

GW2 casualowe.

Lepszy wybór?
To gdzie masz aktualnie znajomych.

Problem czy nie, wszyscy znajomi dalej w WoWie. Mam nadzieję, że odnajdę się w jakiejś gildii w GW2, zakupiłem już HoT; nie użyłem jeszcze co prawda boosta na max lvl ale nawet na początkowych instancjach bawię się świetnie. Jutro planuję wykorzystać boost na Necro-Reapera, słyszałem, że jest bardzo dobrym sPvP wyborem i w WvW daje radę. Ciekawi mnie czy może jakiś Necro może mi powiedzieć, jak wygląda sytuacja z PvE? “Wybiorą mnie” czasem na jakiś rajdzik?

Nie znam się zabardzo na necro, ale wiem jedno Necro to Condition Damage, czyli potrzebujesz setu ze statami Viper, którego z marketu nie kupisz, dla początkującej osoby to raczej zajmie znacznie dłużej, niż by pod Power kupić po taniości z marketu, można się bawić w Carriony z marketu, ale na raidy to za mało. Ale ogólnie Necro jest fajny no i oczywiście na rajd się załapiesz:
https://www.snowcrows.com/raids/necromancer/
Tutaj masz stronke z buildami na raidy na każde klasy.

Oczywiście, złożysz necro na Power, reapera z hota co akurat masz, no ale będzie wolniejszy/słabszy niż condi.
Wcale GW2 takie casualowe nie jest, zajmie troche zrobienie sobie eq viable na raidy, zawsze to jakiś cel postawiony i się nie nudzi.

@ A i jeszcze jedno dla ludzi co mają zamiar spamować o nie używaniu Boosta dla nowego gracza, sorry ale to jest bullshit, nie stracisz NIC jak użyjesz boosta, a zyskasz dostęp do wszystkich prawie skili i eq 80lvl masterek itp. no i możesz na mapki z hota wbijać po zrobieniu questa. A i tak na czymkolwiek niższego lvl-a zeskaluje cię w doł i tyle, nie odczujesz różnicy, jedynie fun, bo masz już skile/build, który będziesz mógł już dłużej testować ogarniać itp. chociaż na pve.