Gw2 czy bedzie mozna grac komfortowo?

Witam. Sory, że kolejny temat o tym samym, ale 200zł wywalić w błoto to bym nie chciał. A więc czy na tym sprzęcie będzie można grać komfortowo:

Procesor: intel pentium dual cpu 2,4GHz

Ram: 2gb

karta graf: radeon 4850 hd silent hill 1gb

Win xp

Niby minimalne spełnia, a nawet ponad (na fullhd + max detal nie licze, ale chociaz mid/low)

Na low pójdzie, ale około 30 fps. Na WvWvW nie licz.

To małociekawie, musze się zastanowić do jutra, dzięki.

Wiadomo że na mid wejdzie, możesz podkręcić procka bo da radę.

Mam podobnego kompa i chodi bez problemow na hight z 40 fps'ami :D

Kolega ma nieco lepszego i WvWvW bez problemow tylko czasem sa sciny ale to tylko jak jest mnostwo ludzi w jednym miejscu i spamia skillami

Na mid/low działa 35+fps na full hd, spada jak jest jakis event i jest troche luda ale to i tak nadal sie trzyma 28+fps. Dużo osób narzekało na słabą optymalizacje, ale wg. mnie jest bardzo dobra.

Temat do zamknięcia.

Dzięki wszystkim.

Pójdzie...

Dokup 2gb ramu za 80zł i będzie śmigało aż miło :)

liczy sie grywalność nie grafika

Dziś się zdziwiłem .. zmieniłem stery tylko i wyłącznie, uruchomiłem dziś grę - jakiś patch był - i takie oto liczby widzę na FPSach:

gw22012082915043422.th.jpg

gw22012082915193185.th.jpg

się trochu zdziwiłem pozytywnie :]

@Up

Też tak mam :P Ale generalnie wole grać na mid/low, co by w ważniejszych momentach nie "przycięło" ^^

A z radeonem hd6850 i i3-2120 opłaca się grać na full (bez AA i innych debilizmów które są niepotrzebne) w 1024x768 (wiem że słaby monitor no ale na razie kasy nie mam na niego)? Wnioskuje że tak, ale chodzi mi ile będzie w mocnych momentach fpsów? Czy nie będzie czasem ciąć? A i czy 4gb ramu i jakiś program typu gg i ts +gra wystarczy? Nie chce dokupywać ramu

Grałem na ostatnim Strees Tescie i na low miałem z 20fps jak było 5-6 osób na ekranie i spamowali skilami,sprzęt:

Intel Core Quad q8200 (4x) 2.33

GeForce 9500 GT 1gb

3Gb ram

Jak chcesz podwyższyć FPSy to polecam w sterownikach wyłączyć odświeżanie pionowe ;) ( u znajomego w lolu z 60 na 200 :D)

Witam. Sory, że kolejny temat o tym samym, ale 200zł wywalić w błoto to bym nie chciał. A więc czy na tym sprzęcie będzie można grać komfortowo:

Procesor: intel pentium dual cpu 2,4GHz

Ram: 2gb

karta graf: radeon 4850 hd silent hill 1gb

Win xp

Niby minimalne spełnia, a nawet ponad (na fullhd + max detal nie licze, ale chociaz mid/low)