Gw2 / Diablo 3

Mam pewien problem , chcę kupić którąś z tych gier no ale pomorze mi ktoś wybrać którą ???

Chodzi oto że nie mogę sie zdecydować , Diablo3 kosztuje teraz 99zl ( atrakcyjna cena ) gw 170 ( spora jak na moje wydatki ale do zdobycia ) ,mój komputer to : , 1,9 2x procesor , 4gb ram i karte graficzną dobrą dosyć , i nie wiem jak by było z ping/fps w GW / Diablo.

Pomógł by mi ktoś podjąć tę decyzje , sam jestem bardziej za GW - ale ta cena i niepewność czy mi bd w miare dobrze chodziło , Diablo - fajna cena , zaraz przetestuję ją na moim kompie ( jest to mozliwe do 13lvl)

Może nie ten dział i głównie tu fani GW2 ale no proszę o radę jakąś :).

Możesz sprawdzić na can you RUN it czy ci pójdzie ^_^

gw2 170 zł ? Idzie już kupić za 130 keya, a konto pewnie za 100 zł.W D3 nie grałem, ale w gw2 tak, otóż gw2 to gra bardziej dla casuali, co może się jeszcze zmienić.PvP, PvE oraz fabuła gry są naprawde bardzo dobre.Gra jest w 100% warta kasy, zwłaszcza że płacisz tylko raz a grasz ile chcesz.

2x up , sprawdziłem tam wiele gier które na kompie by niby nie poszły a śmigały aż miło :) , wszędzie pokazuje i tak za słaby procesor , tyle że ten program patrzy tylko na liczby , to że np. jest procek 1,9 a nie 2,0 nie robi różnicy :)

czekam na dalsze rady i podpowiedzi :)

Kupuj D3, bo podobno za kilka miesięcy ma wejść pvp, a przez ten czas dorobisz się dobrego ekwipunku. Sam kupiłem d3 2dni temu za 99zl i jestem zadowolony. // d3 ciekawa fabuła i częste patche, które wprowadzają balans między postaciami, dodają nowe funkcje w grze itd. itp.

Jesli moglbym sie cofnac w czasie to nie kupil bym ani diablo ani gw2 ( i teraz mialbym okolo 300zl wiecej w portfelu). Diablo jest dobre ale strasznie szybko sie nudzi , to samo Gw2. Obie gry nie wciagnely mnie na dluzej niz miesiac gry. Ale to tylko moje zdanie.

D3 > GW2, spędziłem już sporo czasu w grze więc mam porównanie ;)

Polecam Diablo3. Super gierka nie ma co gadać. Należy się tylko szykować na PVP. Btw. Wypatrujcie również informacji na temat DLC do Diablo3.

Diablo jak to Diablo, jest dungeonem. Czyli nie pochodzisz ani nie pogadasz z ciekawymi NPC, nie powzdychasz do pięknych widoków, nie wskoczysz do wody ani nie pozachwycasz się piękną fauną i florą. To wszystko znajdziesz w GW2. Jest tam bardzo dużo osad które co jakiś czas będziesz musiał bronić, a potem kontratakować bazę wroga. Będziesz mógł odkrywać setki sekretów gry, w czym Diablo III ma kilkanaście. Grałem w DIII dzięki kumplowi pare dni i czułem ostrą klaustrofobie biegając po ładnych ale cholernie podobnych mapkach. Bierz bez zastanowienia Guild Wars 2!

W GW2 masz fabułę i naprawdę świetną konstrukcje PvE ,powiem tak ,przez pierwszy miesiąc gry bawiłem ,się świetnie ,po wbiciu 80 tez było fajnie ,jakieś 2 miechy po premierze już miałem dość ,end game nie istnieje i nie naprawi tego fractal czy fajne duże eventy. Moim zdaniem gdyby w GW2 wprowadzono GvG oraz pvp na mapach 80+ lub w ogóle full-pvp gra by się wybiła ,aczkolwiek puki co do diablo nie zapuka pvp to gw2 jest górą...

D3 jest strasznie ograniczone .... tekst pod tytułem "szykować się na PvP" jest ostro przesadzonym tematem, dodatkowo jeśli pvp wprowadzą do D3 to będzie to IMBA p2w, niestety jedne z lepszych itemów kosztują gigantyczne pieniądze in-game które jednocześnie możesz kupić za realne pieniądze co i tak dla przeciętnego kowalskiego jest ceną zaporową, często nowego kompa byś kupił za item w grze.

Co do kompa to zarówno i w jednej i w drugiej grze będziesz miał problem z większą ilością akcji na ekranie.. której w D3 nie brakuje bo klepiesz sporo mobów jednocześnie.

no i sprawa załatwiona miło :D

Diablo kupuje jutro :D

GW będzie w styczniu na urodzinki :D

Wielkie dzięki za Doradzenie mi , teraz zagrałem w Diablo3 (demo ) i gra bardzo mi płynnie chodzi co się bardzo miło zaskoczyłem :D

Jeszcze raz Wielkie dzięki !

Powodzenia w zarabianiu.. obecnie .. bez sprzętu farmy po xx godzin dziennie konkretnych tych samych miejsc w grze nie ma szans cokolwiek złapać co by nadawało się na sell...

czyli musieli ostro zmienić drop rate... albo bóg wie co jeszcze. ..

GW2>D3 a jak chcesz to mogę dać ci w prezencie klucz do Path of Exile dużo lepsza gra od D3 i ciekawsza

klucz do PoE posiadam i mam tam wbity 15lvl jak narazie :)

Chce ktos to mu opchnę konto GW@ za 100

warn_ico.png
Warn za offtop. - crracked

Temat wyjaśniony to zamykam.

Mam pewien problem , chcę kupić którąś z tych gier no ale pomorze mi ktoś wybrać którą ???

Chodzi oto że nie mogę sie zdecydować , Diablo3 kosztuje teraz 99zl ( atrakcyjna cena ) gw 170 ( spora jak na moje wydatki ale do zdobycia ) ,mój komputer to : , 1,9 2x procesor , 4gb ram i karte graficzną dobrą dosyć , i nie wiem jak by było z ping/fps w GW / Diablo.

Pomógł by mi ktoś podjąć tę decyzje , sam jestem bardziej za GW - ale ta cena i niepewność czy mi bd w miare dobrze chodziło , Diablo - fajna cena , zaraz przetestuję ją na moim kompie ( jest to mozliwe do 13lvl)

Może nie ten dział i głównie tu fani GW2 ale no proszę o radę jakąś :).