GW2 f2p

Witam mam zamiar pograć wiec mam kilka pytań!

1.polski serwer??tak by nie musieć się przenosić później

2.najmniej popularne klasy postaci?

1. Najwięcej polskich graczy było na Blacktide

2. Nie ma znaczenia klasa, bo nie ma tutaj podziału na tank / healer / support /. Jedyne co można wiedzieć to to jaka klasą gra najmniej osób, ale tego ja nie wiem.

Blacktide to branie sobie garba na plecy. Polecam Ci tak, Far Shiver Peaks - bez polskiej gildii ale z polakami, Gunnar's Hold - 3 polskie gildie robiące coś z wvwvw, Gandara - bez polskiej gildii ale z polakami.

Far Shiverpeaks (polskie gildie wvw nieaktywne)/ Gunnar's Hold (polskie gildie wvw aktywne) / Blacktide(najbardziej polski) i MOŻE Piken square, gandara. (troszku polskich graczy jest)

Nie ma. Większość ludzi ma wszystkie klasy postaci wyexpione :v

Aktualnie najbardziej OP: elek, mesek.

Znienawidzone: elek, ranger.

Największy fun: myślę że engi.

Najmniej popularne klasy to necro i engi. Jednakże po wejściu dodatku wszystko może zmienić się o 180 stopni, więc warto wybrać taką klasę, która nam najbardziej odpowiada. Co do serwera. Radzę unikać Blacktide. Zaś sam gram na Desolation i widuję często na WvW polaków, więc jakieś gildie pewnie są.

Tu masz fajny temat, który odpowiada na wiele pytań: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/76208-informacje-dla-graczy-f2p/

@down

Szerze mówiąc nie czytałem tego nawet '- ' myślałem, że temat przypięty to będzie git.

@Xar przecież tutaj na temat serwera wvwvw są same głupoty, specjalnie wprowadzasz w błąd?

1. Blacktide

2. Mesmer/Necromancer

Od siebie dodam, że najbardziej wymagającą klasą jest Thief i Mesmer. Bynajmniej w płaszczyźnie PvP. Trafienie na ogarniętego Mesmera czy Thiefa w tej grze to rzadkość.

1. Blacktide2. Mesmer/NecromancerOd siebie dodam, że najbardziej wymagającą klasą jest Thief i Mesmer. Bynajmniej w płaszczyźnie PvP. Trafienie na ogarniętego Mesmera czy Thiefa w tej grze to rzadkość.

Bynajmniej, to nie przynajmniej ;)

Co do servera, to polecam właśnie Far Shiverpeaks lub właśnie Gunnar's Hold ;)

A ja polecam Gunnar's z serwerow :). A z klas to same bzdury - mesmer w spvp to rzeznia prawdziwa. Tak bylo, jest i bedzie. I nie tak ciezko trafic. Sa znam z kilkanascie mega dobrych ;). Co do thiefow - nie wypowiem sie, dla mnie to slaba klasa, po prostu nigdy zaden mnie nie zabil xD.

Co do OP itp - nie ma czegos takiego. To tylko wymysly pana powyzej ^^. Kazda klasa jest tak dobra jak gracz ktory nia gra. I nie, wcale ele nie jest OP ani znienawidzony. Jak jestes idiota to cie idzie zabic bardzo szybko. Za to jak jestes ogarniety to idziesz pod sztylety i rozwalasz na pvp sam wszystkich a oni nawet nie umieja cb trafic. To samo z mesmerem - jak jestes noobem to masz problem. Ale jak masz ogarniety team + ty tez jestes ogarniety to jaka jest szansa ze na 4 osoby jakas osoba zobaczy ktory jest prawdziwy? A jak widzi to moze zawsze oznaczyc cel i wtedy inni naciskaja guziczek (domyslnie to chyba T ale glowy nie dam) i maja prawdziwego na celowniku :P. Za to co do rzadkosci - nie ma czegos takiego. Na chwile obecna to inzynierow jest troche malo, ale bedzie ich wiecej - bo dostanie drony a na to sie skusi masa osob :D

A z klas to same bzdury - mesmer w spvp to rzeznia prawdziwa. Tak bylo, jest i bedzie. I nie tak ciezko trafic. Sa znam z kilkanascie mega dobrych . Co do thiefow - nie wypowiem sie, dla mnie to slaba klasa, po prostu nigdy zaden mnie nie zabil xD.

Tak więc nie znasz się na s/tPvP. Byłem przez ponad 2 miesiące w top 50 na serwerach EU, walczyłem solo/team PvP z najlepszymi graczami, którzy wygrywali największe imprezy sPvP. Największymi gwiazdami byli mesmerzy/thiefy i to nie dlatego, że owe klasy są łatwe do ogarnięcia.... wręcz przeciwnie.

http://www.gwshack.info/?page=player_solo_spvp&region=eu&username=siwy.7425

Witam mam zamiar pograć wiec mam kilka pytań!

1.polski serwer??tak by nie musieć się przenosić później

2.najmniej popularne klasy postaci?