GW2 kogo wina?

Witam, jest taki globalny problem w gw2 bo 90% graczy ma error 9:4:5:1093:101 ale to nie jest zwykły błąd i to nie jest mała ilość osób aktualnie odnotowanych ludzi jest około 1600. Do sedna, ten kod błędu oznacza że nie masz dostępu do bety gdyż nie kupiłeś PRE-PURCHASE tylko PRE-ORDER, no dobra ale co teraz, problem w tym ze sprzedawcy w garniturach są pewni że te klucze są kluczami do PRE-PURCHASE a nie do pre order

np

EU: cdkeye, abrykakluczy, gameladen, LevelTR online retailer,

USA Gamestop, official gw2 site,

Japonia: sorry nie przepisze tej nazwy xD bo mam kwadraty zamiast znaczków

Afryka:awx gaming.

i wiele więcej

Teraz pytanie co robić gdyż support, admini i dev, wciskają tym 1600 że kupili pre-order a nie PRE-PURCHASE a sprzedawca ma problem duży a więc są podstawy by pytać się o zwrot pieniędzy itp czy może lepiej się wstrzymać bo to jest wina arena net?

ci z gw2 moga sie bez problemu wypiac na was, jesli dystrybutorzy nie byli na liscie oficjalnych dystrybutorow to wasza wina, nie ich

ci ze sklepu jesli zapewniali ze klucze dadza to o zwrot kasy mozecie napisac, tak sadze, jesli nie sprzedali produktu ktory opisywali to macie podstawy do zwrotu

No tak, ale jakbyś przyjrzał się to napisałem też official site czyli buy.guildwars2 ludzie też mają ten problem a co największy fail że na świecie nie ma jeszcze oficjalnie kluczy do PRE-ORDER nawet nie wiadomo czym się różnią od wersji PRE-PURCHASE ale wyszło już że nie mozna grac w bete

IMO to musi być jakiś bug. Jeśli keye kupował od zagranicznych dystrybutorów, to musi to być jakiś błąd. To tak samo jakby na gram.pl (oficjalny dystrybutor w Polsce), kupił jakiś czeski sklepik internetowy, który później zakupione na gram.pl wersje sprzedawał u siebie. Co tu może być nie tak?

najgorsze jest to że support milczy

Lol, ale narzekacie... error 9:4:5:1093:101 to po prostu albo przeludniony serwer, albo coś innego, ponieważ wczoraj też to miałem, a już koło godziny 1 w nocy się skończyło..

Najlepsze jest w tym wszystkim to, że mam "niby" pre-purshare, a dodatkowo dostałem na mail inva i mam ten sam błąd co te 1600 osób. Niby konto gotowe do gry, ale przy logowaniu dostaje informację, że beta event nie jest aktywny. Uważam, że za całą tą sytujacę odpowiada ANet, a to że mają nas w dupi* to już inna sprawa.

Ludzie przepełnione server... trzeba czekać.. Takich kolejek nawet za komuny nie było.

Witam, jest taki globalny problem w gw2 bo 90% graczy ma error 9:4:5:1093:101 ale to nie jest zwykły błąd i to nie jest mała ilość osób aktualnie odnotowanych ludzi jest około 1600. Do sedna, ten kod błędu oznacza że nie masz dostępu do bety gdyż nie kupiłeś PRE-PURCHASE tylko PRE-ORDER, no dobra ale co teraz, problem w tym ze sprzedawcy w garniturach są pewni że te klucze są kluczami do PRE-PURCHASE a nie do pre order

np

EU: cdkeye, abrykakluczy, gameladen, LevelTR online retailer,

USA Gamestop, official gw2 site,

Japonia: sorry nie przepisze tej nazwy xD bo mam kwadraty zamiast znaczków

Afryka:awx gaming.

i wiele więcej

Teraz pytanie co robić gdyż support, admini i dev, wciskają tym 1600 że kupili pre-order a nie PRE-PURCHASE a sprzedawca ma problem duży a więc są podstawy by pytać się o zwrot pieniędzy itp czy może lepiej się wstrzymać bo to jest wina arena net?